Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Arkadaş uyumu

nurc7

Yeni Üye
Kaplumbağamı alalı 1 buçuk yıl oldu, yaşı da öyledir sanıyorum çok küçüktü aldığımda. Yanına birini almak istiyorum ama muhtemelen o da aynı küçüklükte olacak ve 1 buçuk yıl fark olacak aralarında. Uyum sağlayamayacaklarsa vazgeçeceğim ama forumda dön dolaş bir şey bulamadım. Yanlış yere başlık açtıysam affola.

Foruma hoşgeldin. Alınacak kaplumbağa akvaryumdaki ile aynı kabuk boyunda olmalı. Yaşına bakmıyoruz. Ölçü kabuk boyudur.

En uyumlu hayvanlar bile yeri gelir kavga eder. Derideki ufak kızarıklık ve berelenmeler normaldir.

Saldırma sebeplerini şöyle açıklayabiliriz.
-hayvan uzun süre tek yaşadığında akvaryumu sahiplenir. İkinci bir hayvan geldiğinde paylaşmak istemez ve kurtulmaya çalışır.

-akvaryum ufak ise alan darlığı,

-yediği yeme ortak çıkacağı için az yiyeceği hissiyatı,

-içlerinden birinin alfa olma isteği, bu durum alfa belli olduğunda dahi diğerini sürekli ve her gün sınamayla geçer,

-cinsel gelişim süreci tamamlandığında hormonlardaki artış sebebiyle diğeri erkekse saldırma; dişi ise kur yaparak bunaltma ve dişi istemediği durumda saldırma ile sonuçlanır.

Bu sebeple dengeyi kurmak için emsal boyda olmaları gerekir. Aksi halde büyük küçük olanı ezecek hatta ağır yaralayıp öldürecektir. Aynı boyda baskın olan saldırsa bile diğeri karşılık verebilir, tepki gösterebilir kendini savunabilir.

İkinciyi almadan evvel akvaryum küçükse ve ekipman eksik ise iki hayvanı kaldıracak hale getireceksin.

İlk hafta yemi birkaç stick fazla verirsin. Bu yem ile alakalı sorunu azaltır. Gerekirse ayrı köşelerde yemleyebilirsin kısa bir süre.

Hayvanlar res ise vitasand marka silis kum al. Bu eşelenip oyalanmalarını sağlar. Birbirlerine ilgileri biraz olsun azalır. www.juenpetmarket.com da balık bölümünde satılıyor.

Kuru alan ikisininde sığabileceği kadar geniş olsun.

Bu biraz şans işi. Her kaplumbağanın farklı karakteri vardır. Tam uyum sağlayabilecekleri gibi kanlı bıçaklı da olabilirler. Açık yara ve uzuv kaybı olmadığı sürece ayırmaya gerek yoktur.

2 kaplumbağamı birlikte aynı boyuttayken aldım.Flörtleşiyorlar arada[emoji16] Dişi olan şu an erkeğin iki katına yaklaşıyor. Bunun bir sorunu olur mu ileride?

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayır cinsel gelişim sonrası dişiler erkeğe göre daha büyük olur. Bu aşamadan sonra büyük olması iyidir. Dişiler erkeklere göre daha sakindir. Erkekler ise sürekli kur yaparak dişileri bunaltır. Dişi istemediği taktirde erkek saldırgan hamlelerde bulunabilir. Dişinin büyük olması erkeğin daha temkinli yaklaşmasını sağlayacaktır. Dişi üstüne doğru geldiğinde kaçacaktır. Dişinin kafası büyük ve çenesi kuvvetli olduğu için yakın durmayı göze alamaz. Bu sayede oluşabilecek yara berelenmeler asgariye iner.

Cvp: RE: Arkadaş uyumu

cem' Alıntı:
Foruma hoşgeldin. Alınacak kaplumbağa akvaryumdaki ile aynı kabuk boyunda olmalı. Yaşına bakmıyoruz. Ölçü kabuk boyudur.

En uyumlu hayvanlar bile yeri gelir kavga eder. Derideki ufak kızarıklık ve berelenmeler normaldir.

Saldırma sebeplerini şöyle açıklayabiliriz.
-hayvan uzun süre tek yaşadığında akvaryumu sahiplenir. İkinci bir hayvan geldiğinde paylaşmak istemez ve kurtulmaya çalışır.

-akvaryum ufak ise alan darlığı,

-yediği yeme ortak çıkacağı için az yiyeceği hissiyatı,

-içlerinden birinin alfa olma isteği, bu durum alfa belli olduğunda dahi diğerini sürekli ve her gün sınamayla geçer,

-cinsel gelişim süreci tamamlandığında hormonlardaki artış sebebiyle diğeri erkekse saldırma; dişi ise kur yaparak bunaltma ve dişi istemediği durumda saldırma ile sonuçlanır.

Bu sebeple dengeyi kurmak için emsal boyda olmaları gerekir. Aksi halde büyük küçük olanı ezecek hatta ağır yaralayıp öldürecektir. Aynı boyda baskın olan saldırsa bile diğeri karşılık verebilir, tepki gösterebilir kendini savunabilir.

İkinciyi almadan evvel akvaryum küçükse ve ekipman eksik ise iki hayvanı kaldıracak hale getireceksin.

İlk hafta yemi birkaç stick fazla verirsin. Bu yem ile alakalı sorunu azaltır. Gerekirse ayrı köşelerde yemleyebilirsin kısa bir süre.

Hayvanlar res ise vitasand marka silis kum al. Bu eşelenip oyalanmalarını sağlar. Birbirlerine ilgileri biraz olsun azalır. www.juenpetmarket.com da balık bölümünde satılıyor.

Kuru alan ikisininde sığabileceği kadar geniş olsun.

Bu biraz şans işi. Her kaplumbağanın farklı karakteri vardır. Tam uyum sağlayabilecekleri gibi kanlı bıçaklı da olabilirler. Açık yara ve uzuv kaybı olmadığı sürece ayırmaya gerek yoktur.
Teşekkür ederim Cem, hoş bulduk. Bu süre zarfında hep buradan okuyarak bakmıştım hayvana :) 

Aynı boyda bulamayacağım için vazgeçiyorum. Seni de yakalamışken yemleri sormak istiyorum; kabuğu 8cm sanıyorum. 5 gün Tetra ReptoMin sticks, 1 gün Tetra Gammarus, 1 gün Sera Raffy Mineral veriyorum kafa boyu kadar. Uygun mu, değiştirmem gereken bir şey var mı?

8 cm'yi geçtiyse günde tek öğüne düşüyoruz. Mineral yem olduğuna göre sera raffy P al. 3 gün bundan ver reptoyu 2 güne düşür. Mineral yem bitince sera carnivor alırsın. Bu haftada 2 gün veriliyor.

Fiyatı uygun bulursan kemik gelişimi için lazım olan jbl agilde alabilirsin bu da haftada bir gün veriliyor.

Cvp: RE: Arkadaş uyumu

cem' Alıntı:
8 cm'yi geçtiyse günde tek öğüne düşüyoruz. Mineral yem olduğuna göre sera raffy P al. 3 gün bundan ver reptoyu 2 güne düşür. Mineral yem bitince sera carnivor alırsın. Bu haftada 2 gün veriliyor.

Fiyatı uygun bulursan kemik gelişimi için lazım olan jbl agilde alabilirsin bu da haftada bir gün veriliyor.
Söylediklerinizi alacağım ama oranları kafamı karıştırdığı için hesabım şaştı. İlgili başlığa da baktım Su Kaplumbağalarında Beslenme (Her Yaş İçin) ama denkleştiremiyorum, şöyle ki;
sera raffy P 3 gün,
reptomin 2 gün,
mineral (bitince sera carnivor'a geçiş) 2 gün,
jbl agil 1 gün,
gammarus 1 gün...
derken 7 günü aştık.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Mineralin bir günü vardı onu iptal ediyoruz. (mineral yem bitince tabi) Raffy P'nin iki gününü carnivora aktaracaksın. Böylece reptomin ve carnivor 2 gün diğerleri birer gün olacak. Repto ve carnivor yemlerin ara günlerine başka yemler koy. 2 günleri uzak ara olsun. Yemlerken kafa hacmini birkaç stick aşabilirsin.

Skt 2022 olsun. Daha taze olur. Belki 2023 bile çıkmış olabilir. Netten alırken alım sayfasında genelde kargo bölümünde bir açıklama kutucuğu olur. Oraya yedek alacağım için skt ileri tarihli olsun diye yazı yaz. Bakan görür.

Teleskop akvaryum ve juenpetmarket güvenle alışveriş yaptığım siteler. Diğer sitelerden fazla bir alışverişim olmadı. Başka birşeyde lazım ise balık bölümüne de bakabilirsin. Ekipman ve malzemeler orada. Bunlara üye olabilirsin.

Geç oldu ama teşekkür ederim yorumun için.
Yukarıda bahsetmediğimiz birkaç yem sormak istiyorum. Etçil yem alacağım da tekrardan.
Tropical biorept W, Jbl energil içerik olarak hangi yem grubundalar? Bazı yerlerde önerdiğini gördüm. 12-13 cm kabuk boyu için gerekli midirler?
Etçil yemlerde kafam çok karışıyor. Jbl agil var elimde. Onun dışında Sera Raffy Royal, Raffy P, Raffy I, Sera carnivor, Jbl energil, Tropical biorept W kestiremiyorum hangisini almam gerektiğini.

Son düzenleme:
10cm ve üstü kaplumbağalarda gammarus artık ufak geldiğinden daha büyük yemler alıyoruz.

Bunlar sırasıyla; jbl energil, sera raffy royal ve tropical reptiles carnivore. Tropical dried fish isimli bir balık yemi de var fakat uzun süredir stoklarda yok sanırım.

Tropical reptiles carnivoreyi tek kaplumbağa sahiplerine 250-500ml kutularda satıldığından öneriyoruz. Jbl energil ve sera raffy royal 1000ml'lik kutuda satıldığı için bitmesi biraz zor oluyor. Ama son kullanma tarihine bakarsak aslında bitmesi çok zor değil. Ben 2019'da Jbl energil almıştım ve son kullanma tarihi 2023 yılına gelmişti.

Tropical biorept W çeşidi arttırmak için aldığımız stick bir yem. Bu yem 20 gramlık ufak paketler halinde de satılıyor bu sayede ufak alıp kaplumbağanın sevip sevmediğini görebiliyoruz.

Onun dışında derken diğer yemlere sahip misiniz anlayamadım. Sadece Jbl agil ile kaplumbağanız düzenli beslenemez ve aşırı mineral alır.

Tetra reptomin
Sera carnivor
Jbl Agil

Bu 3 yem ve kaplumbağanın protein alabilmesi için yukarıda saydığım jbl energil, sera raffy royal ve tropical reptiles carnivore den 1i elinizde olmalı.

Yem programı isterseniz:

Pazartesi: Sera Carnivor
Salı: Tetra Reptomin
Çarşamba: Jbl Agil
Perşembe: Sera Carnivor
Cuma: Tetra Reptomin
Cumartesi: Jbl Energil - Sera raffy royal - Tropical Reptiles Carnivore
Pazar: Haşlanmış yumurtanın beyazı ya da Tetra Reptomin

Jbl Calcil, Tropical Biorept W ve Prodac Tartafood pellet çeşidi arttırmak için alınan yemlerdir.

Elindeki yemler yeterli sadece tetra reptomin al.

Kurutulmuşta royal varmış energile gerek yok. Bunda tek bir tane yeterli

Onun dışında derken diğer yemlere sahip misiniz anlayamadım. Sadece Jbl agil ile kaplumbağanız düzenli beslenemez ve aşırı mineral alır.

Tetra reptomin
Sera carnivor
Jbl Agil

Bu 3 yem ve kaplumbağanın protein alabilmesi için yukarıda saydığım jbl energil, sera raffy royal ve tropical reptiles carnivore den 1i elinizde olmalı.

Yem programı isterseniz:

Pazartesi: Sera Carnivor
Salı: Tetra Reptomin
Çarşamba: Jbl Agil
Perşembe: Sera Carnivor
Cuma: Tetra Reptomin
Cumartesi: Jbl Energil - Sera raffy royal - Tropical Reptiles Carnivore
Pazar: Haşlanmış yumurtanın beyazı ya da Tetra Reptomin

Jbl Calcil, Tropical Biorept W ve Prodac Tartafood pellet çeşidi arttırmak için alınan yemlerdir.
İlginiz için teşekkür ederim. Elimde Tetra Reptomin, Sera Vital ve Jbl Agil var. O yüzden etçil bakıyordum. Biten etçil yemim Sera Carnivor'du.

Biten etçil yemim Sera Carnivor'du.

Sera Carnivor et içeren bir yem değil. Bazı internet sitelerinde 'etçil yem' adı konularak satılıyor. Bunun nedeni etçil olan kaplumbağalarında bu yemi yiyebilmesi (örn. softshell). Halka kısmı raffy p den, yuvarlak kısmı raffy mineralden oluşuyor. İçeriğinde raffy P den farklı olarak tahıl bulunmuyor.

Et içeren yemler; Sera raffy royal, jbl energil, tropical reptiles carnivore ve tropical dried fish.

Sera Carnivor et içeren bir yem değil. Bazı internet sitelerinde 'etçil yem' adı konularak satılıyor. Bunun nedeni etçil olan kaplumbağalarında bu yemi yiyebilmesi (örn. softshell). Halka kısmı raffy p den, yuvarlak kısmı raffy mineralden oluşuyor. İçeriğinde raffy P den farklı olarak tahıl bulunmuyor.

Et içeren yemler; Sera raffy royal, jbl energil, tropical reptiles carnivore ve tropical dried fish.
Ya, yanlış biliyormuşum. Sera raffy royal sipariş ettim şimdiki diyeti daha iyi olacak, teşekkür ederim.

Carnivor bitiyorsa yine alabilirsin. Ortasındaki mineral yem gerekli. Kara kaplumbağası yemleri (misal vital) hariç su kaplumbağası stick yemleri protein içerirler.

Geri