Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Arkadaşımın kaplumbağasının kabuğunda ki lekeler

sanj

Yeni Üye
d080634d-0ff6-46c8-962a-283340fe1461.jpeg

yavrunun büyümesinden dolayı plakalarda olan lekelenme gibi geldi fakat emin olamadım. mantar gibi bir durum olabilir mi?

Ekli dosyayı görüntüle 8938
yavrunun büyümesinden dolayı plakalarda olan lekelenme gibi geldi fakat emin olamadım. mantar gibi bir durum olabilir mi?
Foto çok net değil mantar olduğunu sanmıyorum suya batınca beyzlıklar gidiyor mu? Eğer yok oluyorsa suya bağlı kireçtir hayvan büyüyor plaka değişimi yapıyor akvaryumda ısıtma kambası var mı? Yoksa satın alın. Halojen, armut ampul alın 40-50v arası olsun.

Kabuğunu akvaryumunun emsal, sıcaklığında su içinde tuz ile yumuşak bir fırçayla fırçalayın nazikçe dikkat edin derisine, kuyrupuna veya kafasına gelmesin hayvan dhaa küçük derisi ince derisi hasar görebilir

Plaka açılmasına bağlı matlık var. Bir sorun yok.

Akvaryumda ekipman var mı?

Suyu yükseltin. Kenarları tırtıklı kase varsa ters koyun hayvan dinlenme sehpası olarak kullansın.

Su az ısıtıcı hava ile temas ederse patlar.

Geri