Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Arkadaşlar endişeleniyorum

SinekAs

Gümüş 2 Üye
Kaplumbağalar ne kadar suyun altında kalabilir?
Kaplumbağalarım çok küçük kabukları hafif bir yumuşaklığa sahip sizce bu bir sorun mu?
Bir tanesini sürekli kuru alan rampasaının altına gizleniyor. ve Sürekli suyun üzerinde duruyor?

mailto:/24o63qe.jpg

mailto:/2ic1qio.jpg

şu resmi unutmuşum.. mailto:/5396incir2975125.jpg

Kapluşlar suyun altında kalabilme yetenekleriyle doğuyorlar zaten o bu süreyi ayarlayacaktır ama tabi siz yine de takibi elden bırakmayın.
Yavru kapluşların kabukları büyüklere göre daha esnektir özellikle kuyruk kısmı büyüdükçe bu esneklik azalır.
Dediğim gibi takip edin ama zorla olduğu yerden çıkarmaya çalışmayın sıkıştığını düşünmediğiniz sürece dokunmayın ki kontrol edin sıkışacagı yerler varsa önlemini alın. Saglıklı uzun ömürler dilerim :)

Cvp: Arkadaşlar endişeleniyorum

Tamam teşekkürler bu bilgi içime su serpti :) İyi forumlar :)

kaplumbağalar büyüdükçe akciğer ve kabuk altı hava kesecikleri de genişler. ve daha uzun süreli su altında kalmaya başlarlar. su içinde uyurken metabolizmalarını da yavaşlattıkları için enerji ve oksijen tüketimleri de az olur.

kaplumbağalar, ilk doğduklarından itibaren yumuşak kabuk yapısına sahip olurlar. zamanla 5 cm boya gelene kadar arka kısımda yumuşaklık devam eder. bu düşme gibi darbeleri absorbe etmesi yanında iç organların büyürken uyguladığı basıncı da azaltmaya yardımcı olur. bu yüzden hayvan ilk döneminde fazla kalsiyum almamalıdır. aksi halde kabuk sertleşmesi hayvanın büyümesinde zorluğa ve iç organların basınca uğramasına neden olur.

Rampanın altına gizlenme olayı, yeni yerlerine alışana kadar olacaktır. Bir tür kendini korumaya aldığını düşünür.

su üstünde duranın kabuk yumuşaklığı diğerlerine göre nasıl çok mu yumuşak ?

Su yüzeyinde duranın eğri durma yada yamuk yüzme durumu yoksa sorun değil. Kuru alan ısısı 31-33 derece ise sorun yok. Ama bu ısı yoksa çıkmaz ve üşütür. Yumuşaklık konusunu arkadaşlar açıklamış.

Hayır hepsi aynı yumuşaklıkta... Ve şu anda 2 tanesi saat 16:00dan beri uyuyor bu bir sorun mduur?

Yavrularda kabuk biraz esnek olur. Bu normal. Çok yumuşak değilse sorun yok.

lamba açıkken kuru alanda duruyorlarsa tilki uykusuna yatarlar. bu aynı zamanda ısıdan dolayı gözlerini korumak içindir. eğer bir hastalık varsa halsizliğe bağlı olarakta uyuyabilirler. ayrıca yavrular yetişkinlere göre daha fazla uyur.

Geri