Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Arkadaşlar lütfen yardım edin kaplumbağam galiba hasta

SWEENDRO

Gümüş 3 Üye
Merhabalar kaplumbağalarımdan biri ağzını açıyor kapatıyor boynunu yukarı kaldırıyor kuru alandayken başını yere yatırıyor bu bi hastalıkmı napmam gerekiyor @cem

O kuru alanı çöpe at yeni kuru alan yap kaçamayacağı şekilde.

Su seviyesini biraz indir.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambasını tak yazın cehennem sıcağı olsa bile çıkarma.

Kapağı çıkar temiz ve kuru havaya ihtiyacı var.

Eczaneden genta veya gentagut al.

Mesela ben mesafeye göre 72Watt normal ampul kullanıyorum havalar ısındı diye 42Watt taktım şuan esinti var hava dengesiz hep sıcak değil bazen soğuk bazen sıcak bu dengesizlikte hayvanı yorar.

Su ısıtıcı zaten takılı kalsın ayarladığın derecede sabit tutar. Su soğuk değilse ısıtıcı zaten çalışmaz soğuk olan günlerde veya geceleri devreye girer.

Benim bulunduğum şehir en az adana kadar sıcak türkiyenin en sıcak şehirlerinde bulundum Adana, Güney doğu, İzmir gibi. Ayrıca Çöl iklimi olan köylerde de bulundum yani bize anlatma hava sıcak cart curt sana keyfi yada zararlı olan birşey demiyoruz. Bir bildiğimiz var ki konuşuyoruz.

Burası tartışma yeri değil hayvana doğru düzgün bak

Ne demek yok iyimisin? Tamam ısıtıcı sabahları 28 derecedir akşam sabaha karşıda 27 dereceyse tamam kullanmazsin ama evin ortamı o kuru alanı ısıtmaz yani ısıtıcı lambayı kullanmak zorundasın

Sen nasıl sıcak sogu sevip sevmiyorsan onlarda öyle yani buna sen karar verme hayvana ne gerekiyorsa onu yap

Ne demek yok iyimisin? Tamam ısıtıcı sabahları 28 derecedir akşam sabaha karşıda 27 dereceyse tamam kullanmazsin ama evin ortamı o kuru alanı ısıtmaz yani ısıtıcı lambayı kullanmak zorundasın
Isıtıcı lambayı sipariş verdim zaten takacağım ısıtıcıya gerek yok ama şu arkadaş @erkyha çok bilmiş konuşuyor ben orda ısıtıcıya yok dedim çok abarttı

@SWEENDRO Bu hayvanlar soğuk kanlıdır yani kendi vucut sıcaklığını yükseltemez ve terlemez.

Su ısıtıcı termostatlıdır soğuk olduğunda devreye girer sıcaksa devreye girmez. Bazı günler soğuk olacaktır ve geceleri de soğuk olacaktır bu yüzden şuan su ısıtıcı gerekli.

Lamba yaz kış olmalı bu hayvanı ısıtmak dışında kabukta mantar oluşumunuda engeller.

Lambayı bir düşük güçte takabilirsin 28Watt 42Watt gibi.

Geri