Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Arkadaşlar taşınıyorum ve kaplumbağam büyük telef olsun istemiyorum,görü

mrsjordison

Bronz 5 Üye
Tekrardan merhaba arkadaşlar, taşınıyorum ve kaplumbağam büyük o arada telef olur diye korkuyorum baya bi mesafe var yeni taşındığım yere kaplumbağam 6-7 yaşında su an 7 hatta huysuz bir dişi ve 22 cm uzunluğunda kabuğu , kendisi 80gram yada 800 gramdı tam hatırlayamıyorum otobüsle gideceğim o yere büyük ihtimalle , özel araç ta bulabilirim belki. şöyle şuan bulunduğum yerle gideceğim yer google haritalara göre aşağı yukarı 15km orada biraz akvaryumunda olamayacak çünkü biliyorsunuz elektrik saatleri taşınma ıvırları bi süre olamayacak kimseyede emanet edemem .. bir akıl verin lütfen şimdiden teşekkürler..

800 gramdır. Hayvan büyük hava güzel. Hayvan kolay üşümez. Akvaryumu götürebilirsen şimdilik en sıcak odaya koy. Ekipmanın acelesi yok. İdare eder. Kuru alan olsun. Esinti almasın yeter su dışında iken pencere açma yeter. Akvaryumu kullanamayacaksan derin bir kaba koy. Suyunu belli zamanlarda emsal sıcaklıktaki su ile değişirsin.

Mesafede 150 km sanırım. Sorun olmaz. Hayvanı kurulayıp bir kutuya koy hava deliği aç. Kutuya gazete serip üstüne koyup kutuyu kapa. O şekilde götür. Dış ortam çok sıcak olmasın. Kutu doğrudan güneşi görmesin klimaya maruz kalmasın. Su vermeye gerek yok. Mesafe kısa. En fazla 2 saat sürer.

Cvp: Arkadaşlar taşınıyorum ve kaplumbağam büyük telef olsun istemiyorum,görü

Sağolun cem bey, büyük yoğurt kabında biraz su koyup ayaklarına kadar yani, o şekilde götürmeyi düşündüm siz karton kutu diyorsunuz değil mi öyle daha kolaysa daha iyi , çok teşekkürler

Su içinde gitmez. Araba yani sarsıntı kaplumbağayı tutar su sallandıkça dengesi bozulur ve kusup dışkılar. Bu sebeple kuru ve sağlam zeminde taşınmalıdır. Gölge ve serin ortamda 12 saat susuz durabilir. Hayvanın küçüklüğüne bağlı bu süre azalır.

Cem bey tekrar merhaba, taşındım şimdiki sorunum şöyle, maddi imkansızliklardan ve aile sorunlarımdan akvaryumu hâlâ büyütemem, bu çok yanlış farkındayım onu vermekte istemiyorum..taşındıktan sonra O akvaryum dibinde suyla beklemiş baya günler kum solucanlaşmıtı yada her ne deniyorsa filitre süngeri gitti haliyle onuda kullanamadım birazda mantar olmuştu herşeyi attım, akvaryumu iyice yıkadım, yani bilmiyorum 100 litrelik akvaryum fiyatlarıni ne kadar yer kaplar felan , bende alamazken içini yeniden kaliteli malzemelerle yapıp idare etsem diyorum ancak bu geliyor elimden, belki unutmuşsunuzdur kaplumbağam büyüktü zor bela kendi imkanlarımla 50lt reye yakın bir akvaryum alabildim, birkaç şey buldum juan pette orayida siz önermiştiniz fikrinizi almak isterim , mailto:/exo-terra-repti-clear-f250-ic-filtre-u-11163 soyleşöyle bir filtre buldum çok anlamam ama iyi gibi geldi , bu fiyat ve 100 tlyi biraz geçebilir bir marka işini iyi yapan bir filtre arıyorum, benim eşşekliğimden hayvan telef oldu bende sözde ona buna güveniyorum kendi çevremden.. neyse cem bey eski ısıtıcım yandı yaza girdikten sonra zaten ucuz birşeydi ama elektrik kesintisi olmuştu ondan sonra çalışmadı, yeni taşındığım yerde çok sık elektrik kesiliyor bundan etkilenmeyen uzun vadeli kullanacagim gene 100 tl lilimitli bir ısıtıcı önerebilirmisiniz, kumu silis demiştiniz onuda halledeceğim .. ne deseniz haklısınız, artık daha dikkat edeceğim, bayadır bir bir buçuk aydır filtresiz ve isiticisiz kumsuz.. bianda toparlayamadım toparlasam destek çıkan olmuyor maalesef, size birçok konuda çok minnettarım sağolun, belki kizacaksiniz ama lambalarıda alacağım daha .. bir başıma elimden bu geliyor.. ve juen pette ödeme nasıl bilmiyorum kartlı yapamam sanırım başka güvenilir siteler biliyorsanız orasida olur kartsız zor ama , tekrar çok sagolumsağolun cem bey..

İç filtreye o kadar para verilmez sonuçta hepsi aynı işi yapıyor. Filtreye değil markaya vereceksin o parayı. Ki o hayvan için randıman sağlamaz. Önceliğin akvaryum. 80*35*48h gibi bir akvaryum 150 tl tutmaz. Yada biraz daha büyüğünü alabilirsin. Petshopları gez yer ve mal boşaltmak için bazen kampanya yaparlar. Ama yanında verdikleri dandik ürünleri alma sakın. Hayvan büyük yazdığım ölçülerin altındaki akvaryum hayvana eziyet olur.

Alacağın yada yapacağın öncelikli malzemeler ise ısıtıcı, kuru alan, ısıtma lambası bunlar önemli filtre sonra. Akvaryum ölçüleri belirlenmeden de ısıtıcı almak doğru olmaz.

Akvaryumu büyütemeyeceğim gibi duruyor ama deniyeceğim ankarada bir yer var şu an adı aklıma gelmiyor ama hani kizilayda tüm petshopcuların olduğu yer orda petmarket var mamaları oradan alıyorum sol tarafta kalıyor jbl filitre felan vardı en son baktığımda 95 tl civarıydi sanırım oraya akvaryumda sorabilirim onlarada çok güvenmiyorum ama işte maddi imkansızlik bitiriyor beni, deneyeceğim cem bey zorlayacağım herşeyi bir sonuca varamaz isem tekrar danışırım çok sağolun tekrar..

Ve cem bey akvaryum büyürse ki dediğiniz akvaryum 100lt re ye yakın sanıyorum, diğer şeyler de büyüyecek ya filtre , kum vs. fiyatları artarsa dahada zora girebilirim acaba herşey dahil kuru alan yapımı bile ki hiç bilmiyorum bu şimdiki akvaryumumda kuru alan var birleşikti , 300 tlyi geçermi acaba

Ulustaki kuş hanına bak. Ulus halinin karşısında o han olduğu gibi petshoptur. Yalnız önce hepsini gez. İndirim yapan olabilir ama yanında verdikleri ekipmanları alma. Oradakiler kurttur onu da belirteyim. Fazladan birşeyler okutabilirler dikkat et.

Kızılayda da selanik caddesinde selanik petshopa bak. İndirim yapıyorlar zaman zaman köke de bak. Orada vardı ama uygun ölçüde var mı bilmiyorum. Yem sakın alma. Nette yarı fiyatına veriyorlar.

Kumun acelesi yok. Filtreyi de bir iki ay erteleyebilirsin. Eskisi kir temizlemese de hafif bir sirkülasyon yapar. Isının yayılmasını sağlar.

Önceliğin akvaryum kuru alan ısıtıcı ve ısıtma lambası diğerlerini sonra temin edersin. Zaten önce akvaryum ölçüsü belirlenmeli ki ona göre ısıtıcı ve filtre alabilesin.

Jbl filtreye gerek yok. İç filtrede değmez. Fiyatı yüksek. Bu ekipman konusunda yem kum her ne varsa www.juenpetmarket.com dan alırsın. Hazır kuru alan düşünürsen 300'ü geçer. Bunda da mantıklı olan turtle pier dir.

Dediğim gibi şuan boş içi filitre si o kurtlanmadan sonra çıkardım , kumu attım , o ulustaki yere gittim biliyorum çok bağırıyorlar felan insan bir geriliyor :D , sadece kaplayacağı alanı anlamadım 80 boy olarak uzunluğumu yükseklik mi yani , genişlik olarak 40 mı kafam karışık :D ailem yer derdinde ama birşey demeden alırsam kimse birşey diyemez diye düşünüyorum , bu elimdeki kıytırık vede küçük denilebilecek akvaryuma bile 250 tl verdim.. keşke büyük akvaryumların ucuz olabileceğini düşünseydim :D ama cem bey hiç rastlamadım internette 350 tl civarı gördüm sanırım, yani şu kısa zamanda ancak 300 tl bulabilirim , işim bitti işsiz ve sınavlara yeniden hazırlanan biriyim..

mrsjordison' Alıntı:
Dediğim gibi şuan boş içi filitre si o kurtlanmadan sonra çıkardım , kumu attım , o ulustaki yere gittim biliyorum çok bağırıyorlar felan insan bir geriliyor :D , sadece kaplayacağı alanı anlamadım 80 boy olarak uzunluğumu yükseklik mi yani , genişlik olarak 40 mı kafam karışık :D ailem yer derdinde ama birşey demeden alırsam kimse birşey diyemez diye düşünüyorum , bu elimdeki kıytırık vede küçük denilebilecek akvaryuma bile 250 tl verdim.. keşke büyük akvaryumların ucuz olabileceğini düşünseydim :D ama cem bey hiç rastlamadım internette 350 tl civarı gördüm sanırım, yani şu kısa zamanda ancak 300 tl bulabilirim , işim bitti işsiz ve sınavlara yeniden hazırlanan biriyim..

az önce onu yıkamak için güneşe koydum akvaryumu temizledim fakat bi baktım onu bıraktığım kaba şu akvaryumun içinde olan plastik varya kenarları tutan onu yemiş ve şimdi çıkardı sanırım yeşilleşmiş felandı bu kaplumbağa beniq hayrete düşürüyor cidden :D kakasıda baya yeşil ve dağınık değil di beyaz benekler gördüm ama eski kumu sanırım onu yiyordu çünkü şu anki yemi raffy p , para bulursam sera nin şu karidesli balıklı yeminide alıyorum veriyorum aç bırakıp sonraki günde yeşillik veriyorum marul :)

Boy*en*yükseklik(h)

250 lira çok vermişsin. Daha doğrusu kazıklamışlar. Uygun fiyata bulursun. Stok eritmek için fiyat kırıyorlar biraz gezeceksin. Gördüğün yerde alacaksın. Kalın camlı özel yapımlar pahalı olabilir.

Akvaryumu düzenli şekilde akvaryuma ait bulaşık süngeri ile temizle özellikle yosunlanan kısımları. Hayvan bu noktaları koklayıp yeme amaçlı ısırmaya çalışır. Olmadık parça yutar problem çıkar.

Elinde her daim olması gereken yemler, sera raffy P, sera mineral yada bu ikisinin birleşimi sera carnivor;
Tetra reptomin, jbl agil kurutulmuş yemde sera royal yada jbl energil.

Tek yönlü beslenme olmaz. Çeşit olmalı. Elindeki paranın yarısı buna gider ne yazıkki.

Günde bir öğün ve kafa hacmi kadar yem vereceksin haftada bir gün aç gün olacak bugün marul verebilirsin, birgün yumurta akı verebilirsin. Marul haftada iki defa kabuk boyu oranında olabilir.

mrsjordison' Alıntı:

mrsjordison' Alıntı:

az önce onu yıkamak için güneşe koydum akvaryumu temizledim fakat bi baktım onu bıraktığım kaba şu akvaryumun içinde olan plastik varya kenarları tutan onu yemiş ve şimdi çıkardı sanırım yeşilleşmiş felandı bu kaplumbağa beniq hayrete düşürüyor cidden :D kakasıda baya yeşil ve dağınık değil di beyaz benekler gördüm ama eski kumu sanırım onu yiyordu çünkü şu anki yemi raffy p , para bulursam sera nin şu karidesli balıklı yeminide alıyorum veriyorum aç bırakıp sonraki günde yeşillik veriyorum marul :)

Sürekli maddi imkansızlıktan bahsetmişsiniz ama 300 lira fazla bile bu iş için. İç filtre ve ısıtıcı toplam maliyet 80 tl desen, akvaryum en fazla 150 tl desen etti 230 lira. Daha ucuza bile bulabilirsin. Mesela ben kuru alanı kendim yaptım. Görsel olarak pek hoş olmadı ama iş görmesi yeterli. 2 vantuz, 2 dübel-vida, 1 adet de saklama kabı kapağı bu işi çözdü. 5-10 lira civarı maliyeti oldu. Aylardır da akvaryumda sorunsuzca duruyor. Kuru alana para verme eğer bütçen çok yoksa. Youtube'da birçok video var kuru alan yapımıyla ilgili ben onlardan fikir alıp yapmıştım.

Geri