Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Aşırı derecede bulanıklık

flake

Bronz 5 Üye
IMG_20160402_144203_(Medium).jpg

Arkadaşlar selamlar. Akvaryum su değişiminden yaklaşık 1 hafta sonra bu hale geldi. Su değişiminden önce filtrede sadece sünger ve elyaf kullanıyordum ancak daha önce bu hale gelmesi için aradan en az 1-1,5 ay geçmesi gerekirdi. Sitedeki rehbere bakarak zeolit, substrat ve aktif karbon gibi malzemeler ile belirtilen düzende filtreyi hazırladım. Ancak suyun berraklığı 3 gün kadar sürdü. İlerleyen günlerde sonuç olarak bu hale geldi. 

Sizce bu görüntünün sebebi ne olabilir? Kullandığım Sunsun hw-603b denen filtrenin yetersiz olması mı? Bu ekipmanlarla uyumsuz olması mı? Acil önerilerinizi bekliyorum. Saygılarımla.

Cvp: Aşırı derecede bulanıklık

Akvaryumunun içinde kum veya herhangi bir obje yok. Bu durumda sunlar sorulabilir ? Filtreye eklediğin malzemeler iyi yikandimi. Herhangi bir ilaç veya vitamin kullaniyormusun. Fazla yemleme mi yapıyorsun.

flake' Alıntı:
IMG_20160402_144203_(Medium).jpg

Arkadaşlar selamlar. Akvaryum su değişiminden yaklaşık 1 hafta sonra bu hale geldi. Su değişiminden önce filtrede sadece sünger ve elyaf kullanıyordum ancak daha önce bu hale gelmesi için aradan en az 1-1,5 ay geçmesi gerekirdi. Sitedeki rehbere bakarak zeolit, substrat ve aktif karbon gibi malzemeler ile belirtilen düzende filtreyi hazırladım. Ancak suyun berraklığı 3 gün kadar sürdü. İlerleyen günlerde sonuç olarak bu hale geldi. 

Sizce bu görüntünün sebebi ne olabilir? Kullandığım Sunsun hw-603b denen filtrenin yetersiz olması mı? Bu ekipmanlarla uyumsuz olması mı? Acil önerilerinizi bekliyorum. Saygılarımla.

Eğer suda köpürme veya koku var mı? 3 gün berraklıktan bu hale gelmesi ilginç? Kaplum ishal olabilir mi?

Bu malzemeleri iyi yıkayacaksın. Koyduktan sonra su çıkış ucunu kovaya tutup yarım kova su boşaltacaksın. Sonra durdurup yerine monte edersin.

Malzeme aralarına elyaf koyacaksın. Süngerleri çıkaracaksın. Sünger toz birikintilerini tutmaz.

Akvaryum suyu sarı olmadığına göre koyduğun malzemenin tozu.

Şebeke suyu kullanıyor ve eklemeyi de şebeke suyu ile yapıyorsan substrat kullanmanın anlamı olmaz.

Sevgili arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Yazdığınız cevaplara şunları söyleyebilirim. 

İlk olarak yıkama konusunda çuvalladığımı kabul etmem gerekiyor. Açıkçası çok fazla yıkadığımı söyleyemem. Ama olduğu gibi de koymadım tabii. 

Son günlerde yem ve besleme konusunda yaptığım tek değişiklik bazen her gün, bazen gün aşırı akşamları kıvırıcık, marul gibi sebzeler vermem oldu. Bu ishale sebep olmuş olabilir mi dersiniz? 

Ayrıca ek olarak suda yoğun olmasa da bir koku mevcut fakat köpürme yok.

Bu durumda filtreyi söküp tavsiyelerinize bir bir uyacağım. Ancak şunu da sormak istiyorum; suyu tamamen değiştirmem gerekiyor mu acaba? Yoksa su zamanla temizlenir mi? Bu konuda da önerilerinizi bekliyorum.

Hayvanın boyuna göre haftada 2 veya 3 gün kabuğunu aşmayacak oranda yaprak verilebilir aşırısı ishal yapar. İki hafta verme.

Stick yemlerle besle. Gammarusu bu hafta verme.

Suyu komple temizlemen yerinde olur. Kısmi değişimde daha çabuk kirlenecektir.

Dış filtre sistemde her ne kadar temizlesekte ilk suyu almak gerekir. Bir de hortumlar kir bağlayıp durdurulduysa veya elektrik kesintisi sebebiyle durmuşsa çalıştığı anda verdiği tazyikle borudaki kirleri de söküp dışarı atar.

Arkadaşlar tekrar selamlar. Sayfada yazılan her tavsiyeyi yerine getirerek suyu ve filtreyi tamamen temizledim. Ancak aradan geçen bir haftanın sonucunda durum ilk fotoğraftakinden de kötü bir hale geldi. Ben sonuç olarak aldığım ekipmanların gerçekten sorunlu olduğunu düşünmeye başladım.  

IMG_20160417_174003_(Medium).jpg

su hacminiz kaç litre? büyük ihtimalle dış filtreniz yetmiyor dediğiniz gibi

Elindeki minyatür dış filtre. Süngerleri komple çıkarıp elyaf kullansan daha performanslı olur ama hayvanlar büyüdükçe kir ve amonyak yoğunluğu suyun çabuk kirlenmesine sebep olur.

Bu filtreler içfiltreden biraz hallice ama dış filtre performansı vermez.

Dış filtre alacaksanda ömürlük akvaryum ile ona uygun şekilde alman daha karlı olur.

cem bey e dediklerinde katılıyorum dış filtrenin en önemli özelliği biyolojik filtrasyon ama sizin filtrenizin zaten 1.5-2 litre gibi bir kova kapasitesi var 50-100 litre gibi suya 1 litre kaliteli substrat kullanmanız gerekir oda filtrenizde ki hacimden dolayı sıkıntılı, aynı zamanda  akvaryumunuz bol güneş ışığı alıyor gibi + yoğun amonyak= alg problemi gibi duruyor

Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.
Akvaryum yaklaşık 70 litre civarında. İki taraftan da güneş alıyor. Fotoğrafta gözükmemiş ama, akvaryumun arka ve yan kısımlarına güneşi engellemek için bazı tedbirler almıştım. Ancak sanıyorum yetersiz olmuş. 

Filtreyi ilk aldığımda üç farklı sünger ve iki yuvarlak elyafla birlikte gelmişti. Açıkçası ilk zamanlarda çok memnun kalmıştım. Zamanla kendi süngerleri kullanılmaz hale geldi ve ben de sünger yerine substrat, zeolit, karbon ve seramik gibi malzemeler aldım. Ancak tablo ortada.

Aldığım malzemeler acaba bu filtrede kullanıma uygun değil mi dersiniz? Yuvarlak yapısı nedeniyle kenarlarda hafif boşluklar var mesela. Bu duruma boşluklar yol açmış olabilir mi? Bu malzemelerin yerine yeniden sünger alıp koysam daha iyi mi olur acaba? En güzel çözüm dediğiniz gibi filtreyi değiştirmek ancak şu an maalesef iyi bir filtre alacak durumda değilim. Yine bu seviyede bir filtre almanın da manasız olacağı düşüncesindeyim.

benim internette gördüğüm incelemelere göre 210 lt/h ile aslında akvaryumu 3 kez döndürebilcek kapasitesi var bu filtrenin, kenarda ki boşluklar suyun filtre edilmeden direk akvaryuma verilmesine sebep olur su az dirençli bölgeden kaçma eğilimi gösterir bu yüzden o kenar bosluklarını bir şekide doldurmanız iyi olur. sanmıyorum ki koyduğunuz malzemelere uyumsuz olsun ancak konulan medyaların sıralaması da önemli tabi

Geri