Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Askı dış filtre

zeki52

Elmas 5 Üye
Merhaba arkadaşlar hepsiburadada bir dış filtre gördüm ama sizce nasıldır ?

http://www.hepsiburada.com/liste/haqos-aski-dis-filtre-510-l-h-luby-karbon-hediye/productDetails.aspx?productId=ptm670expro500&categoryId=60000442

Cvp: Askı dış filtre

yanlış yönlendirmek gibi olmasın ben aldım belkide ben yanlış ayarladım çalışmadı bende geri iade ettim paramı geri verdiler. Sana tavsiyem bu büyük sistemleri kaldırmaz kaç kaplumbağan var bilmiyorum ama ömürlük sistem kuracaksan bunu alma derim boşa para verme ileride daha iyisini almak zorundasın çünkü

Şuan 100litre akvaryumum var 3 kaplumbaga var. Akvaryumu büyütmem gerekiyor ama şu an için malesef bu mümkün değil. İşte şuan 100litre akvaryumda 3 kaplumbaga var ve bayagı kirleniyor. şu an kendime el yapımı dış filtre yapıyorum bakalım işe yararsa büyük akvaryuma geçene kdr idare eder inşallah :) yorum için teşekkürler..

ben dış filtre yapımı falanda düşündüm dediğim gibi senin en az 300 lt lik avaryuma geçmen gerekecek ben şuanki sisteme dolu para verdim 250-300 litrelik akvaryum sipariş edicem. sistem çöpe gidecek tavsiyem hiç alma bekle yeni akvaryuma geçince al yinede sen bilirsin tabikide

Zeki bu işine yaramaz. Debisinin düşüklüğü yanında 4 sepet olması dez avantaj veriyor.

Teşekkür ederim yorumlar için :) o zaman el yapımı randıman verirse onla devam edicem artık..

Ben dış filtreyi yaptım herşeyini ayarladım kablosunu da yaptım internetten bulmuştum sonra fişe taktım önce herşey normaldi sonra kablo bağlantı yerinden patladı ve şarteli attırdı :) birde içine karbon koyma evde yapıyosn ya benim bide karbonla sıkıntım oldu tabi yine de sen bilirsin hatta yaptıktan sonra paylaşırsan elektrikle alakalı olmayan bişey olursa bende yapmak istiyorum

Eski iç filtremin baş kısmını kullanıcam işte :) buradaki arkadaşımızın anlattığı filtreyi yapıcam inşallah..
mailto:/forum/Konu-el-ev-yapimi-dis-filtre-resimli-anlatim.html

3lt bidon
uygun uzunlukta hartumlar.
hortumu bidona tutturmak için bağlantı aparatı.
conta ve su gecirmez bant.
seramik
lav taşı
zeolit
elyaf
sünger
plastik bulastık teli.
iç filtre motoru.

iç filtrem 400lt/h gücündeydi işe yarar inşallah bu yapacağım.

Başak kafa motorunu hazır alacaksın. İzolasyon olmadığı için su teması patlatmıştır. Dua et çarpılmamışsın.

cem abi benim için bir sorun olmaz heralde demi ? soyledıgım iç filtrenin motorunu yapacagım dıs filitrede kullanmamda ?

Cvp: RE: Askı dış filtre

başak' Alıntı:
Ben dış filtreyi yaptım herşeyini ayarladım kablosunu da yaptım internetten bulmuştum sonra fişe taktım önce herşey normaldi sonra kablo bağlantı yerinden patladı ve şarteli attırdı :) birde içine karbon koyma evde yapıyosn ya benim bide karbonla sıkıntım oldu tabi yine de sen bilirsin hatta yaptıktan sonra paylaşırsan elektrikle alakalı olmayan bişey olursa bende yapmak istiyorum

Başak elektriksiz nasıl olacak ki ? Hazır motorlar var onlardan alsaydın sorun olmazdı sanırım ben 120 lira maliyeti olan el yapımı filtre yapacaktım ama sonra imkansızlıklardan dolayı yapamadım .. Ama durumun benim gibiyse en güzeli el yapımı

Motor biraz gucsuz ama sorun olmaz yalniz randimanli calisir mi bilemem

Motor performans açısından zayıf. Ama dene bak etkisi zayıfsa yeni kafa motoru alırsın. Bu sistemde motor su emiş borusu ucunda olacağı için. Su çevirme zayıf olacaktır. Bu sebeple kullanacağın bidon akvaryum üst hizasında olmalı ve su emiş üst kapakta akvaryuma su giriş aşağıda olmalı böylece bidona dolan su kendi ağırlığı ile motoru destekleyerek rahat akmasını sağlayacaktır. Diğer türlü motordan çıkan suyu alt deliğe verirsen birde bidonun içindeki suyun baskısı suyu döndürmez.

Buna göre normal dış filtredeki malzeme dizilimini ters yapacaksın. Seramik en üstte lav veya karbon bidonun alt kısmında konumlanacak.

Bir de bidonun çevresini bir şeyle kaplayıp ışık almasını engelle. Döngüyü yapan bakterilerin birisi karanlıkta yaşar. Ve kap içinde yosun yada alg oluşumu gözlenmez.

bidonu koyacagım yere göre hortumları kesip silikonlamıstım ama 4-5 cm oynasa pek bi sorun olmaz sanırım neyse artık :) dediğin gibi yapayım abi bidonun yerini zaten akvaryumdan 4-5 cm yukarıda olarak ayarlamıstım su üstten girececek alttan cıkacak ona gorede dizilimi ayarlıcam teşekkür ederim :)

Cvp: RE: Askı dış filtre

cem' Alıntı:
Başak kafa motorunu hazır alacaksın. İzolasyon olmadığı için su teması patlatmıştır. Dua et çarpılmamışsın.

Zaten kafa motoru vardı yani önceki iç filtrenin altını çıkarıp üst kısmını takmıştım ama kapalı sistemdi kabloyu kesip sonra tekrar birleştirdim sıkıntı ordan oldu herhalde

Ağustos' Alıntı:
başak' Alıntı:

Başak elektriksiz nasıl olacak ki ? Hazır motorlar var onlardan alsaydın sorun olmazdı sanırım ben 120 lira maliyeti olan el yapımı filtre yapacaktım ama sonra imkansızlıklardan dolayı yapamadım .. Ama durumun benim gibiyse en güzeli el yapımı

Hazır motor dediğiniz hangisi ben anlayamadım ben iç filtrenin altını çıkarıp üstünü kullanmıştım ben 50 tl masraf yaptım hepsi çöp el yapımının taşma ihtimalide var biraz bekleyip hazır alıcam inşallah

mailto:/product_info.php?cPath=9420_9150_1205&products_id=313956 bahsettiğim motor bu örnek olarak.

Ayrıca tabiki en güzeli hazırı . El yapımını akvaryumun üstüne koyarak taşma riski olursa bile su akvaryuma dökülür tekrar ..

Geri