Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Askı filtre su damlatıyor

Cagatay

Bronz 3 Üye
65 lt lik akvaryumdaki filtrenin su çıkış vanasında resimdeki gibi sızdırma var. Diğer vanada hiç bir sıkıntı yok. Bu sızdırma ilerde çoşabilir mi? Çözümü için ne önerebilrisiniz o vanayı çevirince boru serbest kalıyor çekip çıkarıyoruz. Boruda ince kırmızı conta var.

mailto:/slp73a.jpg

Filtre haqos expro 500 dür. Normalde bu filtreyi almayacaktım ama planlarım değişti. Şuan akvaryum boş.

Cvp: Askı filtre su damlatıyor

Contayı yenileyemiyor musunuz?Döndürüp sıktığınız tarafın karşı tarafına(erkek tarafı)teflon bant sarıp da denebilirsiniz.

olamadı suyun çıktığı yerdekiş boruyu bak iyice sık olmadı deyiş ve yaaldığın yere şıkayet et garantisi varsa

çağatay resim çıkmamış. boru takılan kısmı ise boru üstünden kelepçe tak ama iyi ayarla fazla sıkarsan kırabilirsin musluğu.

o bölümü parçalayıp malzemeleri kontrol edin, illa ki gözünüze doğru gelmeyen bir sorun bulacaksınızdır.

aman sefa parçalamasın sonra kullanamaz:smile: çağatay her iki tarafı da çıkarıp contaları değiş bu seferde öbürü damlatıp bu kesiyorsa sorun contadır. o zaman yenilersin. sorun onda değilse, su gelmesinden dolayı aparatı çok bükdüysen üst kısmı kastırmış olabilir. neticeyi bildir bakalım neymiş.

cem' Alıntı:
aman sefa parçalamasın sonra kullanamaz:smile: çağatay her iki tarafı da çıkarıp contaları değiş bu seferde öbürü damlatıp bu kesiyorsa sorun contadır. o zaman yenilersin. sorun onda değilse, su gelmesinden dolayı aparatı çok bükdüysen üst kısmı kastırmış olabilir. neticeyi bildir bakalım neymiş.

:)

internetimde sıkıntı vardı giremedim foruma. Çok sağ olun hallettim ya adam gibi oturtamamışım herhalde bi çıkardım taktım düzeldi çok şükür bir sıkıntı kalmadı:)

Geri