Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

aslan terbiyecisi durumu oldu.

cem

Süper Moderatör
Yönetici
dün gece tosbalara yem veriyorum iki büyük olanın arasından küçük hiç beklemediğim bir atiklikle sıyrılıp büyük yemi uç tarafından kaptı. tabi ufak olduğu için koparamadı ve uğraştı durdu. obur olan diğer yemleri bitirdikten sonra buna yöneldi. dedim akıllı bunu da kaptıracak. obur öyle bir hamle yaptıki inanamadım. yem 1 cm civarı, bu ağzını açarak geldi yemi ağzına soktu ve bununla bitmedi. küçüğün kafasını da beraberinde, yaklaşık 2 cm ağzına girdi. aldı ufaklığı aşağıya çekerken zor ayırdım. hayır şerefsiz kafa içeri girmiş hala yemi tutuyor ağzından yemle birlikte çıktı tekrar o arada yemi bırakınca obur kaptı. yani ufaklığa endiskopi yaptırdı. midesinin içini görmüştür kesin. tam videoya çekilecek olaydı.

sazana diğer köşede kırıp verdiğim halde bunların arasına girmeye can atıyor. Allahtan bu işi sadece yem zamanı yaşıyoruz. tabi bu yutma olayı ilk defa oldu. bir kezde kırık yemlere dolanırlarken bunu aldılar araya kadirizm hesabı bi biri tokatlıyor, bir diğeri. hayvan tokadı yiyince dönüyor 180 derece ötekinin önüne bir tokat yiyor dönüyor 180 derece diğerinin önüne sanki "yalan söylüyorsun YALAAAN" der gibi. ismi şamar oğlanı olacak gibi gözüküyor.

aldığımda hepsi aynı boydaydı. bu akciğer hastalığı yüzünden ufak kaldı. diğerleri iki katı kadar oldular. hala bir parça hastalık olayı var ama tedavi sürecinde uzun süre kaldı. böbrekleri haşat olmasın diye bir süreliğine ilacı kestim. birkaç gün sonra tekrar başlayacağım.

Cvp: aslan terbiyecisi durumu oldu.

Umarım hasta olan tam olarak sağlığına kavuşur ve diğerlerine yetişir. Yoksa onların içinde aç kalacak, gerçi baya azimliymiş senin ki.

iştah ve hareket konusunda sıkıntısı yok. nadiren bir hapşurma var. sürekli kuru alan ısıtıcısının yanından ayrılmıyor.

Hastalıklıyı diğerlerinin yanına koyma onlarda kapabilirler hastalığı.

Ufak olan aralarında çok hırpalanıyor. Bence ayırmak gerekir Cem.

Emre abi benim kaplumbağa hala yem yemiyor ya denemediğim yöntem kalmadı napim ?

yazıya çok güldüm olay trajikte sonuçlanabilirmiş ancak şu anda sadece komik kısmındayım.

Berkcan' Alıntı:
Emre abi benim kaplumbağa hala yem yemiyor ya denemediğim yöntem kalmadı napim ?

Ayırmak durumunda kalabilirsin. Diğerleri ile henüz uyum sağlamamış olabilir.

Dediğim gibi yaptın mı? Büyükleri başka yerde yemleyip buna bulunduğu yerde yem verme durumu. Yarım saat kadar bekleyip diğerlerini bundan sonra içeri alman gerekir.

AEK' Alıntı:
Berkcan' Alıntı:

Ayırmak durumunda kalabilirsin. Diğerleri ile henüz uyum sağlamamış olabilir.

Dediğim gibi yaptın mı? Büyükleri başka yerde yemleyip buna bulunduğu yerde yem verme durumu. Yarım saat kadar bekleyip diğerlerini bundan sonra içeri alman gerekir.

abi yaptım ama yemiyo , diğerlerinede alıştı beraber dolaşıolar beraber kuru alana çıkıolar ama ben odaya gelince herşey değişio kaçıcak yer arıyo .

Kaç gün olduki Berkcan? Yem verdikten sonra odadan çık. Bir hafta oldu ise vitamin vermen gerekir.

2 hafta oldu emre abi.

Vitamin takviyesi uygulaman gerekir Berkcan. Güçten düşüp başka sorunlar yaşamasın. Benim kanımca buna adapte olana kadar başka yerde bakmalısın. Yani ayrılmaları gerekebilir. Diğerlerinden ürküyor olabilir. Yem esnasında yanında olmasalar dahi.
Birde Ecem yazarsa bir iştah açıcı falan önerebilir.

abi o zaman onu diğer akvaryuma alıcam 80 litre ama filtre ısıtıcı filan hiçbirşey yok kuru alanda yok , suyun ısısını ayarlarım su zaten hemen pislenmez ama kuru alan sorun

Cd kabından bir tane yapamaz mısın yada kayalardan. Isıtıcı ve filtre de almalısın. Isıtıcı tam etkili olmalı. Hayvan ufak ve akvaryum büyük olduğu için filtren düşük kapasiteli olabilir bence. İleride hepsini bir araya toplarsan destek olarak kullanırsın. Yani sistem tam olmazsa bu seferde hastalık ile uğraşabilirsin.

abi suyu her 2 saatte bir kontrol edip icabına göre sıcak su ekliyorum , geçici olarakda bir kuru alan yaptım birazdanda resimlerini atıcam . filtre filan en yakın haftasonu ala bilirim , okul nedeniyle şehre inemiyorum yakınlardada pet shop filan yok. Şimdilik idare etmesi lazım.

Sıcak su ekleme konusunu çok dengeli yapmalısın. Olmadı büyük pet şişeye kaynar olmayan bir sıcaklıkta su koyup kalorifer görevi yapabilirsin. Tabi su soğuyacağından belli sürelerde içindeki suyu değiştirmelisin.

iyi fikir abi onuda yapim

Geri