Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Önce ortamını kur sonra sahiplenirsin birtane gerekli ekipmanlar olmadan kimse vermez sana kaplumbağa bak zaten satılmıyor bulamıyorsun çıldırdık forumca
Ne yapip yapmayacagima karar verecek olan kisi sen degilsin. Surekli her konuya ayni mesajlari yazmandan ben uye olarak sıkıldım ve gelen cevaplara istinaden bu kadar alginin kit olacagina inanamadigim icin,saka yaptigini dusunuyorum artik..?!
Sana bu forumdan sahiplendirme falanda yok gerekirse ben kurarım bi akvaryum daha sana hayvan verdirtmem .. Heves için böyle işmi olur sanki hep küçük mü kalacak hayvan ? Git ara petshopları tek tek inşallah bulamazsın yazık o hayvanın elinden çekeceklerine.. Kaç yaşında insana kardeşim diyorsun
Mikail bu kadar kişiden neden eleştri aldığını düşündün mü? Belki haklı bir tepki vardır. Üye olup soru sormaya başladığından beri ilk önce ithalatın yasaklandığı ve satış yapan pet shopların cezai duruma uğrayacağı belirtildi. Pet shoplar dahi ne zaman başlayacağını bilemezken bizim satışın ne zaman başlayacağını bilmemiz mümkün değil. Malesef o kademede tanıdığımız yada bilgi alacağımız biri yok. Kısıtlı yerli satışı ve sağlık belgeli birkaç ithalat dışında bulma yolu olmadı. Bu soruyu sürekli sormanın son konulardaki kirliliğini geçiyorum esas tepkiyi daha önceki bakım koşulları konusundan üzerine çektin.
Net olan birşey varki bu forum önce hayvan canına önem verir. Biz imkan olmadan hayvanın riske atılması taraftarı değiliz ve şiddetle karşısındayız. Canlı yeme dahi karşıyız. İmkanınız var ben ne yapayım deme. Bu sadece maddi imkan değil. Benimde çok yanımda olsun istediğim hayvan türleri var ama imkanım yok. Ben yeni aldığım hayvanı kontrole götürecek ek olarak parazit tedavisi yaptıracak imkanada sahip olabilirim ama şu varki hayvana zaruri ihtiyaçları sağlamak en zorunlusu. Senin bize gösterip ısrarla bununla başlayayım dediğin ölüm fanusunda besleme fikrin doğrudan tüm kaplumbağa severlerin tepkisini çeker. Adı üstünde ölüm fanusu. Yaşarsa sistemi geliştiririm cümlesini çok duyduk ve tabiki fanus isminin gereğini her zaman yaptı. Biz hayvanların maddi durumlar sebebi ile yada başka sebepler ile riske atılmasına karşıyız. Biz çok zaman araştırma yapılmadan fanus ile gelip bilgi edinenlere durumu anlattık. Sağ olsun çoğu minik canların ihtiyacını anladı. Bilgiye sonradan ulaştılar ve ulaşınca gereğini yaptılar. Hep senin gibi hayvan bulmadan önce hayvanın ihtiyaçlarını öğrenmeye çalışanları tebrik ettik. Ama sen olmaması gereken için olur cevabı bekledikçe tepkiyi doğal olarak çektin. Aile izin vermeyebilir. Evdeki başka fertler izin vermeyebilir. En doğal hakları. Onlar izin vermiyor yada imkan yok diye bir hayvan ölüm kabına konulamaz. Hayvanın hayat hakkı kimsenin insiyatifinde olmamalı. Benimde ailem kedi sevmezdi ve olmadı.
Yavru hayvanı büyütmek istemeni yadırgamam. Ama net olan bir şey var şu an satış yok. Önce güzel ve tam ekipmanlı bir sistem kurmanda sakınca yok. Hayvan sahiplenmenide öneririm. Belki hayvana ısınır ve bakmaya devam edersin. İleride satış olursa yavru bir tane alırsın zaten.
Her şeyi bırak benim yada benim gibi abin ablan olacak yaşlarda üyeler var. Berrak sadece hepimiz gibi aynı konu çerçevesinde bir sitemde bulundu diye yaşça senden büyük birine o şekilde saygı sınırını aşmana gerek yok. Hepimiz eleştriye açık olmalıyız. Bizim ilk istediğimiz herkesin hayvanı sağlıklı yaşasın ikinci istediğimiz forumda huzur olsun.
Burası kimsenin tekelinde de değil merak etme. Bende diğer arkadaşlarda gelip geçiciyiz. Ben zaman ayırdığım sürece buranın huzurlu ve insanların ziyaret ettiğinde yardım alabildiği ve güzelce vakit geçirebildiği bir ortam olması için çaba sarfediyorum. Yönetim olarak amacımız bu.
Bu yazıyı sadece sen üzerine alınma. Hepimiz için aynı mesaj geçerli.
Siz yine de gelip geçiçi olmayın Emre Abi, bizim için hep kalıcısınız zaten. Yazdıklarınızı okuyarak çok şey öğrendik ve öğreniyoruz hepimiz tekrar teşekkür ederim çabalarınız, sizin Cem Abi'nin bu forumu çok güzel tutuyor.
Ben teşekkür ederim Bertan. Biz bildiğimizce öneriyoruz. Uygulanmasa değeri olmaz. Eskiden fanustan başka yerde beslenmezdi. Esas çaba ve özveri bu hayvanlara hak ettiği yerde bakan sizlerin. Senin gibi öğrenci arkadaşların ne zorluklarla sistem kurduğunu tahmin ediyorum. Zaten öğrenci geçim kaynağı kısıtlıdır ve bir çok aktivite ihtiyacınızı bu zorlukla karşılamaya çalışıyorsunuz. Minik dostlarımızın yüküde tabiki ağır ve tabiki size emanet olduğu için zorunlu. Benim sistem kurarken kendimden verdiğim ödünden daha çok ödün vermişsinizdir. Kendi adıma bu anlamda benden daha çok özveri gösteriyorsunuz diyebilirim.