Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ayağını ısırmış

dgsylmz

Bronz 4 Üye
Merhaba. Daha önce su içinde bazı ısırmalar el titretmeler falan daha öncede olurdu. Birkaç gündür erkek kaplumbağamın yüzerken arka ayaklarını az kullandığını farkettim. Bugün de tekrarlayınca yakından baktım. Dişi ayaklarını ısırmış. Arka ayakların ikisinde de kuyruğa yakın taraftaki küçük tırnaklar kopmuş. Yüzerken zorunlu olmadıkça kullanmıyor. Şimdi suyun dışına aldım. Yine kaçmaya çalışıyor üzerine basıyor ama suda kullanmıyor belkide korkuyor. Ne yapmam lazım hem yaralı ayağın sağlığı açısından hemde akvaryum düzeni açısından.

Cvp: Ayağını ısırmış

Baticonla temizleyin öncelikle suyun dışında.. Akvaryum kaç litre ? Yaz gelmesiyle cinsel aktiviteler artmış erkek tarafında dişide tersleyip ısırmış sanıyorum ki

Akvaryumda 90 litre civarı su var. İkiside 2 yaşında.İkisininde kabuk boyları aşağı yukarı 15 cm. Batikondan sonra ne yapmalıyım?

Çok bilgim yok ama bildiğim kadarıyla baticon u sürüp dışarda bekletmek gerekiyor bir süre.. Bu arada akvaryumun kesinlikle büyümesi şart .. Akvaryum büyüyünce en azından biraz daha genişleyince stress atacakları malzemelerde koyup bu tarz kavgaların önüne geçmek gerekir

Akvaryuma almadan hayvanin ayagindan baticonu temizleyin akvaryum suyu ile

Akvaryum buyumeli ve bitkilendirilmeli, dipte kum var mi ?

Dipte silis kum var mango kökü var ve iki tane ipek bitki var. Batikonu sürdüm. Biraz beklesin temizleyip koyarim akvaryuma. Bu arada agresif tavirlar devam ediyor. Dişiyi cikardim akvaryundan.

Dipte silis kum var mango kökü var ve iki tane ipek bitki var. Batikonu sürdüm. Biraz beklesin temizleyip koyarim akvaryuma. Bu arada agresif tavirlar devam ediyor. Dişiyi cikardim akvaryundan.

Dişi için ayrı bi akvaryum var mı yedek tarzında

Çiftleşme isteği dişiden kaynaklı değil dişinin istek duyması için daha zaman var. Bu erkekten dolayı olabilir dişi ilgi göstermediği gibi bunaldı ise saldırabilir yalnız buradaki sorun büyük ihtimalle yer darlığı sebebiyle cereyan etmiş. 100*50*50h veya 60h bu sorunu çözer.

Hayvanların en geç 21:30 gibi uyumaları iyi olur. En azından biraz daha sakin olurlar.

Geri