Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

AYAKTAKİ YARA

fusten

Yeni Üye
Katılım
24 Şub 2023
Mesajlar
13
Merhaba.
100cm lik akvaryumda kuru alanlı ve ısıtıcılı her şeyiyle tam olan akvaryumumda 2 tane kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. Biri 15cm civarında diğeri ise 10cm. Ancak ara ara kavga ettikleri oluyor.Pek sıkıntı olmuyor diye umursamamıştım. Geçen gün sudan çıkardığımda büyük kaplumbağamın ayağında yara farkettim. Dışarı çıkınca ayağının üstüne basmak istemiyor ve su içinde çoırpınmadığı sürece ayağını pek kullanmıyor. Ben de 3 gün boyunca sabah akşam batikonla yarayı temizledim ve kuru alanda beklettim.Yara birkaç gün sonra iyileşmeye başladı beyazlaştı ve kapandı gibi oldu ancak bu sefer yaranın etrafı kahverengileşti ve tekrar kanlandı. Kaplumbağaları şu durumda ayırma şansım yok ve çevremde benden daha iyi bakabilecek kimse de yok. Bu yaraya ne yapmalıyım. Yaraya sürebileceğimiz Merhem gibi birşey var mı yoksa batikon yeterli olur mu
Teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20230216_212906.jpg
    IMG_20230216_212906.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 15
Kantaron yağı alın. Aktarda satılır bu bölgeye sürün. Hayvan yarım saat fazla hareket etmeyeceği kuru bir yerde beklesin. Sonra akvaryuma alın. Kantaron hem baticonun işlevini görür bakteri oluşumuna izin vermez hemde yapıcı hücreleri aktif hale getirip daha hızlı iyileşmesini sağlar.

Yara ciddi bir durumda değil iyileşir.

Hayvanın akvaryumdan kaçma girişimi oldu mu?

Isıtma lambası varsa eğildiğini gördünüz mü?
 
Isıtma lambası eğilmedi hiç yani dikkat etmedim.Akvaryumdan kaçmaya çalışmadı. Diğer hayvana göre daha sakindir akvaryumda çırpınmaz sakince yüzüp güneşlenir yani. Ancak hem boyut olarak hem de yaş olarak diğer hayvandan büyük olmasına rağmen diğerine pek karşılık vermiyor.

Kantoron yağını uygulayıp durumu tekrar yazarım.
Teşekkürler
 
O zaman diğeri ısırmıştır.

Kaçma niyetleri olduğunda lambayı eğip arka ayakları ile destek alıp dışarı atlarlar. Çanağın ısısı arka ayak tabanlarını yakar. Bu derecesine göre kızarıklık su toplama yada deri yüzülmesi şeklinde oluşur. Yine de hayvan buna rağmen dışarı atlamayı bırakmaz. Bu daha çok yumurtlamaya yakın dişilerde görülen durumdur.

Hayvanda kaçma halleri kuru alanda ayağa dikilme halleri görürseniz sebep büyük ihtimalle budur. Üretkenlik aktif olunca boş yumurta atarlar.
 
O zaman diğeri ısırmıştır.

Kaçma niyetleri olduğunda lambayı eğip arka ayakları ile destek alıp dışarı atlarlar. Çanağın ısısı arka ayak tabanlarını yakar. Bu derecesine göre kızarıklık su toplama yada deri yüzülmesi şeklinde oluşur. Yine de hayvan buna rağmen dışarı atlamayı bırakmaz. Bu daha çok yumurtlamaya yakın dişilerde görülen durumdur.

Hayvanda kaçma halleri kuru alanda ayağa dikilme halleri görürseniz sebep büyük ihtimalle budur. Üretkenlik aktif olunca boş yumurta atarlar
Muhtemelen. Ancak dediğiniz kuru alanda ayağa dkilme olayını yaşı küçük çok nadir yapıyor. Ancak hiç yumurtaya denk gelmedim şuana kadar. Belki de diğeriyle pek anlaşamadağı için yapıyordur. Çünkü küçük olan kaplumbağam diğeri güneşlenirken onun üzerine çıkıp ışığı daha fazla almaya çalışıyor. Kuru alan yeteri kadar var ama naptıysam da o onun üstüne çıkıp tüm ışığı sömüryor :D
 
O işi iyi biliyorlar, en iyi ısı alacağı yer diğerinin kabuğu üstü olsa bile diğeri üstünden atmazsa çıkıp durur.

Hatta bazıları kabuğu kaşındığı için diğer hayvanın altına girip sağa sola sallanır ve kaşınır. Bu kaşınma işine twerk hareketi deriz. Türkçesi kıç sallama hareketi. Bunun yüzünden üstteki hayvanı kaldırıp suya attıkları bile olur.
 
Geri
Üst