Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

aydınlatma hakkında yardım

barcelona41

Bronz 4 Üye
iyi günler arkadaşlar. ben aranızda yeniyim. sizin paylaşımlarınız doğrultusunda güzel bir akvaryum yaptığımı düşünüyorum. güçlü dış filtresi olan 75cm ye 50cm bir akvaryum yaptım. içerisine silis kumu koydum üstünde 2 adet mango kökü ve 1 adet fosil taş ve bu taşa bağlı güzel bir bitki var. bitkinin yaprakları büyük kaplumbağalar için. yalnız aydınlatma konusunda uv ampülleri ben kocaeli de bulamadım. bana uv ampül alabileceğim ve gündüzleri ve geceleri için olan ampülleri temin edebileceğim güvenilir bir siteye yönlendirirseniz sevinirim. kamplumbağaları henüz almadım önce ortamı hazırladım yarın ampülleri tamamlarsam alıcam ve sağlıklı bakabilmek için uğraşıyorum. lütfen ampülleri temin edebileceğim internetten sipariş edebileceğim veya kocaelide yerlerini bilen arkadaşlar varsa yardımcı olunuz iyi forumlar.

Cvp: aydınlatma hakkında yardım

öncelikle foruma hoş geldin. hayvanlar su içinde uyuyorsa gece için ısıtma ampulüne gerek yok. akşam aydınlatması için dalgıç florasan alman yeterli mavi ışık veren 6 W yeterli olur.
http://www.hobimmarket.com/Roxin-RX-300-Dalgic-Floresan-Yesil-6w-30-cm,PR-365.html
piyasada 10 tl'ye bulabilirsin bazıları 15 tl'ye de satar. bunu ısıtıcı gibi dik olarak plastik kısmı su dışında koymalısın. içine su girme ihtimali var. gece 24:00'dan sonrada loş ışık veren led ufak gece lambasını takabilirsin. kuru alanda uyuma meyilleri varsa night glo dediğimiz ampulden alırsın. bu ışık vermez ama ısı verir.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=8037&ad=exo-terra-night-glo-neodymium-moonlight-lamp-50-watt&kat=158
bu ara ülke genelinde uva+uvb içerikli ampul bulmak zor. uva olarak bu var ama fazla dayanımlı bir ampul değildir. ufak bir çarpmada teli kopar.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13208&ad=jbl-reptil-spot-neodim-ampul-40-w&kat=158

karma olarak bunlar var.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w&kat=158

mailto:/urun_detay.aspx?urn=13213&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-310-kompakt-lamba-23-w&kat=158

gümrükte problem var sanırım bu sebeple piyasada fazla yok.

cem' Alıntı:
öncelikle foruma hoş geldin. hayvanlar su içinde uyuyorsa gece için ısıtma ampulüne gerek yok. akşam aydınlatması için dalgıç florasan alman yeterli mavi ışık veren 6 W yeterli olur.
http://www.hobimmarket.com/Roxin-RX-300-Dalgic-Floresan-Yesil-6w-30-cm,PR-365.html
piyasada 10 tl'ye bulabilirsin bazıları 15 tl'ye de satar. bunu ısıtıcı gibi dik olarak plastik kısmı su dışında koymalısın. içine su girme ihtimali var. gece 24:00'dan sonrada loş ışık veren led ufak gece lambasını takabilirsin. kuru alanda uyuma meyilleri varsa night glo dediğimiz ampulden alırsın. bu ışık vermez ama ısı verir.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=8037&ad=exo-terra-night-glo-neodymium-moonlight-lamp-50-watt&kat=158
bu ara ülke genelinde uva+uvb içerikli ampul bulmak zor. uva olarak bu var ama fazla dayanımlı bir ampul değildir. ufak bir çarpmada teli kopar.

karma olarak bunlar var.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w&kat=158

mailto:/urun_detay.aspx?urn=13213&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-310-kompakt-lamba-23-w&kat=158

gümrükte problem var sanırım bu sebeple piyasada fazla yok.

demişsin bu ampül uv özelliği taşıyor mu? çarpma gibi problemler yaşıcağımı sanmıyorum fiyatı diğer uv lere göre uygun geldi eğer o tür özellik sağlıyorsa kesinlikle bu üründen alacağım. ayrıca bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

bu sadece uva içeriklidir. yani metabolizmayı hareketlendiren ışınım verir. aynı zamanda ısıda verir ekstra ısıtıcı ampule gerek yok. uvb için dönemsel olarak şimdilik eczaneden devit alıp haftada bir yeme bir damla damlatarak ağız yollu verip uvb açığını kaparsın. bu D3 sentezini vücudunda yaptırmaz ama eksikliğini geçici yapay olarak giderir.

Uva+Uvb ikisini bünyesinde barındıran mailto:/urun_detay.aspx?urn=13213&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-310-kompakt-lamba-23-w&kat=158 ile birlikte Bauhaustan "ecolite 52 w halasof ampul" ve yine aynı yerden "Massive veyaz bandallı 60 w kaldıran" masa lambası ile aydınlatma işini tümden çözebilirsin. Eğer sadece uva içerikli lambayı alırsan Cem abinin belirttiği gibi ekstra davit 3 ilacı kullanman gerek ki en fazla 3 ay kullanılmasını öneriyoruz bu ilacın.

bumble bee' Alıntı:
Uva+Uvb ikisini bünyesinde barındıran mailto:/urun_detay.aspx?urn=13213&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-310-kompakt-lamba-23-w&kat=158 ile birlikte Bauhaustan "ecolite 52 w halasof ampul" ve yine aynı yerden "Massive veyaz bandallı 60 w kaldıran" masa lambası ile aydınlatma işini tümden çözebilirsin. Eğer sadece uva içerikli lambayı alırsan Cem abinin belirttiği gibi ekstra davit 3 ilacı kullanman gerek ki en fazla 3 ay kullanılmasını öneriyoruz bu ilacın.

Teşekkürler bu ara akvaryum ve kaplumbağalara güzel yaşam sunabilmek için fazla masraf ettim 1 ay ilaç ile idare edip diğer ay uvb ışığı da koyacağım umarım bi zarar görmezler. ayrıca akvaryum 75 e 45 ölçülerinde ortalama kaç kaplumbağa rahatlıkla yaşayabilir? ayrıca rep600 su altı platformu aldım o da yarın gelecek onuda kurduktan sonra kaplumbağalar alacağım ama 2 mi 3 mü konusunda tereddütteyim sizce kaçtane olursa uygun olur?

boy-en-yükseklik olarak ölçülerinizi yazarsanız kaç kaplumbağaya ideal yaşam alanı olacağını söyleyebiliriz. Bir kaplumbağaya ömürlük olarak düşündüğümüzde en az 100 litrelik alan gerekiyor.

Konuyu çok iyi tartışmışsınız yeni gelen arkadaşlar buradan bilgi alabilir.

2 tane yeterli olur. bundan sonraki her aldığın sana masraf yazar. akvaryumu 100 lt olarak öngörürsek sana iki sene rahat yeter.

ÇOK TEŞEKKÜRLER. herşey tamam ama juan petten alım yapıcaktım ve iptal olmuş sanırım 1 gün daha beklemek zorunda kalacağım. kaplumbağalar 1 gün ışıksız kalsa problem yaşarmıyım? kusura bakmayın biraz fazla soruyor olabilirim bu konuda acemi olduğum için ve hayvanlara doğru bakabilmek için araştırıyorum. bir sürü konu okudum ama insanında kafası karışıyor :D bu spot lamba konusunda daha detaylı özellikler alabilirsem belki bu akşam elektrikçilerde bulabilirim.

bumble bee' Alıntı:
boy-en-yükseklik olarak ölçülerinizi yazarsanız kaç kaplumbağaya ideal yaşam alanı olacağını söyleyebiliriz. Bir kaplumbağaya ömürlük olarak düşündüğümüzde en az 100 litrelik alan gerekiyor.

yatay 75 yükseklik 45 en olarak 35 boyutlarım bunlardır. ayrıca ben kaplumbağalara güzel balıklarla birlikte bakmayı düşünüyorum bu nedenle kaç adet kaplumbağa koymalıyım acaba? akvaryumu tamamen doğal yaptım. yapay hiçbirşey yok içerisinde. umarım sağlıkları için yararlı olurlar. mango kökleri ve doğal kaya var ve bu kaya üzerinde yapışık güzel bir bitki var. balıklar çok sevdi umarım kaplumbağalar da mutlu olurlar.

Akvaryum ölçünüz 118 litre. Bu turtle topper gibi suyu tam kapasite kullanabileceğiniz bir ortamda bir kaplumbağa için ömürlük bir akvaryum. İki kaplumbağa için ise ara geçiş akvaryumu olabilir. 1 adet yavru kaplumbağa için yetişkinliğe erişene kadar minimum 50 litre, yetişkin bir kaplumbağa için ise minimum 100 litrelik alan gereklidir. Kararı siz verin. İster ömürlük ister ara geçiş akvaryumu.

Önemli olan konu ise kaplumbağalar ile balıkların bir arada bakılması. Balıklar çok sevdi diye yazdığınızda aynı akvaryumda balıklar ile kaplumbağayı birlikte bakmayı mı düşünüyorsunuz ?

balık varsa kaplumbağa alma sakın onları parçalarlar. balıkların şansı yok. ya kaplumbağa ya balık olacak. spot neodymi elektrikçilerde bulamazsın daha doğrusu uv ampul hiçbirinde yoktur. bazı petshoplar satar.

zaten aynı ısı değerinde yaşamaları mümkün değil. aynı yemleri yiyemezler kaplumbağalar pistir ve balıklara göre daha dirençlilerdir. bunun gibi pekçok değişken birlikte beslenmemeleri için geçerlidir. yani olmaz.

Öncelikle önce sistem kurup sonra kaplumbağa edinme yönteminizi tebrik ederim. Alacağınız hayvan arkadaşlarına göre bu anlamda çok şanslı.

Arkadaşlar her noktaya değinmiş. Akvaryum hacmine bakarsak bir kaplumbağa için ömürlük olur. Eğer iki kaplumbağa alayım derseniz iki sene sonra değişim şart.

Diğer bir husus kaplumbağa ile balık aynı akvaryumda olmaz. Kaplumbağa yırtıcı yapısı gereği bakığı av olarak görür. İlk başta olmasada ileride bir gün balıkları öldürmeye başlar. Benim yavrular dahi deneme yaptığımda saldırdı ve balığı zor kurtardım. İki türün aynı akvaryumda olması balık için stres ve ölüm getirir. Hatta diğer bir husus farklı yemlemenin uygun olmayacağı. Kaplumbağa balık yeme gidene kadar onun yeminide yer.

Aydınlatma konusunda bence imkan varsa hiç devite girmeyip juendeki uvb+uva ampulü alın. Böylece uva içerikli diğer bir ısıtma lambası yerine bu ısıtma işlemini ecolite halosoft 52 w ampul yada benzeri güçte aoft bir ampul ile sağlamak çok iyi olur. Mandallı lambalar çeşitlidir ve en fazla 60 w güç kaldırır. Bu sebeple 40 w güç kaldıran bir mandallı lamba bulursanız 52 w ampul olmaz. Daha az güçte ampul gerekir. Diğer uvb lambasının gücü az olduğu için her mandallı lamba bu anlamda uyumludur. Ancak bu ampulün dezavantajıda ampulün spiralli kısmının hemen üzerinde olan beyaz göbek kısmının her mandallı lamba çanağına uyamaması. Bu ampul içinde bu konuyu dikkate almalı. Aşağıdaki konuda bu ampulün uyduğu renkli çanağa sahip mandallı lambanın görselleri ve satış linki mevcut. 40 w güçteki ampuller için uygun. Isıtma lambasınıda resimlerdeki Emin in bahsettiği massive beyaz lamba olarak görebilirsiniz. 60 w güçteki ampuller için uygun.
mailto:/forum/Konu-uvb-ampuller-exo-terra-jbl-namiba-ve-uygun-mandalli-lamba-tanitimi.html

Geri