Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Aydınlatma nasıl olmalı?

agritux

Gümüş 5 Üye
Merhaba,
Bir sorunum var.
Ben akvaryumu sürekli aydınlık tutuyorum. Acaba bunda bir sıkıntı çıkar mı? Yoksa sabah ve akşam farkını ayırt edebilmesi için belli sürelerde aydınlatmayı kesmeli miyim?

Teşekkürler.

Cvp: Aydınlatma nasıl olmalı?

Akvaryum aydınlatması derken su için mi yoksa kuru alan için mi? Kuru alan ısıtma lambası sabahtan akşama sabit 10-12 saat yanar. Akvaryum için başka aydınlatmaya gerek yok. Hatta fazla ışık rahatsız eder.

Kuru alan dışındaki aydınlatma ise bahsettiğin en azından gece 22.00 dan sonra açık tutmayın ki rahat uyuyabilsinler. Kendi kaplumbağalarımdan gözlemlediğim kadarı ile geceleri loş ışıkta daha huzurlu oluyorlar ve rahat uyuyorlar.

Peki çok teşekkür ederim. Akvaryum aydınlatması idi kastettiğim. Lüzumsuz yere su altı aydınlatması almışım. Neyse artık

gece yarısına kadar bir aydınlatma olabilir. ben 23:30'a kadar dalgıç florasanı yakıyorum mesela, sonrasında gece moduna geçiyoruz. gelişim için uyumaları şart. sabah tan ağırması ile birlikte hareketleniyorlar.

Bundan sonra bende geceleri ışıklandırmayı kapatıyorum.

Geri