Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bacak germe ve suda gec hareket etme

rosi

Bronz 5 Üye
surekli kuru alanda bacaklarini gerdiriyor ve havvaya dogru kaldirip kurutuyor suyun icinde hareketsiztasin ustunden aliyorum kuru suya koydugumda hic hareket etmiyor 10-15 saniye sonra hareket ediyor bunun sebebi nedir

RE: kis uykusu ???

Kaplumbağa nasıl hareket etmek istiyorsa bırakın onu yapsın. Aksi halde bir sorun varsa çok daha büyür. Yoksa da oluşur.

Su ısınız 22-23 derece altında değilse kış uykusuna giremez. Ama 23-25 derece arasında ise düşük sıcaklık metabolizmasını yavaşlatmasına sebep olmuş olabilir.

Kuru alanda fazla kalmak istemesi normalde olabilir, hastalığın başlangıcıda. Genel olarak canlılığı yitirmesi hoş değil tabi. Yem konusunu gözlemleyin. Bu şekilde devam ederse iştahıda kapanabilir. O zaman nir veterinere danışmak iyi olabilir.

Cvp: kis uykusu ???

AEK' Alıntı:
Kaplumbağa nasıl hareket etmek istiyorsa bırakın onu yapsın. Aksi halde bir sorun varsa çok daha büyür. Yoksa da oluşur.

Su ısınız 22-23 derece altında değilse kış uykusuna giremez. Ama 23-25 derece arasında ise düşük sıcaklık metabolizmasını yavaşlatmasına sebep olmuş olabilir.

Kuru alanda fazla kalmak istemesi normalde olabilir, hastalığın başlangıcıda. Genel olarak canlılığı yitirmesi hoş değil tabi. Yem konusunu gözlemleyin. Bu şekilde devam ederse iştahıda kapanabilir. O zaman nir veterinere danışmak iyi olabilir.

veterinere sali gunu gittik ve kabugunu fircala dedi bastirmadan cani acamyacagi sekilde kabugu yumusak oldugu icin ilac verdi onu suya karsitirdik hergun 2 ss kadar icine dokuyorum onun disinda cok saglikli dedi

kaplumbağaların kuru alanda bacaklarını ve kollarını gerdirerek dinlenmesi normal bişey bence.... benimkiler hep öyle yapıyolar... arkadaşımın kaplumbağaları da aynı şekilde davranıyorlar... hatta benimkilerden bi tanesi çapraz şekilde yapıo... sağ ayak sol kol dışardayken diğerleri içerde oluyo... bi müddet sonra sol ayak sağ kolu dışarı çıkarıyo diğerlerini içeri alıyo.... :)))

rosi' Alıntı:
AEK' Alıntı:

veterinere sali gunu gittik ve kabugunu fircala dedi bastirmadan cani acamyacagi sekilde kabugu yumusak oldugu icin ilac verdi onu suya karsitirdik hergun 2 ss kadar icine dokuyorum onun disinda cok saglikli dedi

Geçmiş olsun. Yumuşama konusu hemen hallolur inşallah.

Cvp: Bacak germe ve suda gec hareket etme

suda durmuyor ben suya koyuyorum o kuru alana cikiyor bu normalmi

suyu minimum 28 dereceye sabitleyin kabuk incelmesi dolayısıyla üşümüş olabilir ve kuru alanda ısınma ihtiyacını gideriyor böylelikle.

Kuru alanda uvb lambanız var mı? Kabuk ve kemik sağlığı için çok önemli. Siz kuru alandan alıp suya koymayın. Bünyesinin ihtiyacına göre hareket ediyor.

kuru alan lambasi var

Geri