Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bağırsak Paraziti

Batuhancag

Yeni Üye
Ya arkadaşlar ben araştırdım kaplumbağaların bağırsağında salmonella diye bir bakteri varmış onu yok etmenin bir yolu varmı?

Salmonella hayvanlar için olması gereken bir bakteri. Yapman gereken şey kendini korumak.

Zorun şartlar haricinde kaplumbağalara ve suyuna ya da kullandıkları diğer malzemelere dokunmamaya çalış. Dokunmak zorunda kaldığımız durumlarda da ellerimizi antibakteriyel bir sabunla ve bol suyla yıkadığımızda hiç sorun kalmaz.

Cvp: Bağırsak Paraziti

salmonella hayvanların sindirim sistemine fayda sağlıyor. suya dışkı yaptıklarından dolayı deri ve plaka aralarına da giriyor. bu sebeple sadece kaplumbağalara değil akvaryuma temas halinde de neslihanın belirttiği gibi antibakteriyel sabun kullanmak yerinde olacaktır. activex ve protex bu konuda iyi sabunlardır.

Neslihan ın dediği gibi salmonella bu hayvanların bağırsaklarında bulunan bir bakteri. Sindirimlerine faydası var. Yani tedavi etme durumu yok. Sadece korunmak için hayvana dokunduktan sonra, suya veya ekipmanlara temas ettikten sonra itinayla temas eden yerler yıkanmalı. Bence büyük riski olmasada su üzerinize sıçrarsa o giysiyide çıkarıp yıkayabilirsiniz.
İnsanlarda yüksek ateş ve ishal olarak etkisi görülebiliyor. Küçük çocuklarda ve yaşlılarda daha etkin olduğu söyleniyor.

Bu bilgiye itibar etmiyorum ama birkaç yerde uzun süre kaplumbağa besleyenlerin bu bakteriye daha bağışıklık kazandığı söyleniyor.

benimde bir kaç defa gözüme su sıçrattılar hemen gidip yıkadım şimdilik bir şey yok ama hastalığın etkilerine baktığımızda dikkat etmemiz gerekiyor.

Geri