Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bakım hakkında sorular

1940

Yeni Üye
Katılım
4 Haz 2010
Mesajlar
4
arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar

Biliyorum, eski topiclerde soracağım sorulara belki 100 defa cevap yazdınız; ama ben size yine alışkın olduğunuz soruları soracam...:rolleyes:

Henüz dün su kaplumbağası sahibi oldum.Bu konuda çok acizim gerçekten, çünkü hemen hemen hiç bilgi sahibi olmadan,sırf hayvan sevgimden dolayı bu hayvancığı satın aldım.

Şimdi sıkıntılarımı sizlere aktarayım...

1) 30 saattir hiç bir şey yemedi.Yem olarak bildiğimiz yeşil yemi aldım,ondan dolayı bi sıkıntı olabilir mi?
2) Çok hareketsiz.
3) Sizin "ölüm kabı" diye tabir ettiğiniz,dandik bi plastik kapta satın aldım. Ancak akvaryum çok pahalı olduğu için satın alamıyorum şu anda.Bu maddi sıkıntıyı kaplumbağanın hayatıyla ödemem değil mi???
4) Bana normal su koymamı,bir şey olmayacağını söylediler.Sizce sıcak su falan ilave etmeli miyim?
5) Akvaryumum olmadığı için filtre ve ısıtıcım da yok. Bunların yerine yapacağım başka bişey var mı?
6) Vitamin ve bunun gibi şeyleri ne zaman vermeliyim?

Arkadaşlar biliyorum hep aynı sorunlar ama lütfen hoşgörün...

Şimdiden çok teşekkür ederim.

moderatör notu: konu başlığı düzenlendi, daha anlaşılır konu başlığı yazmanızı rica edecem bu sayede daha çok yardım alırsınız.
 
RE: Acil Yardım (S.O.S)

Akvaryum alın ekipmanları tam olsun başka türlü sağlıklı bir kaplumbağa besliyemezsiniz.
 
RE: Acil Yardım (S.O.S)

Forumdaki genel, beslenme ve bakım bölümündeki sabit konulara göz atmanız size yardımcı olacaktır yapabilecekleriniz hakkında.

En kısa zamanda tam ekipmanlı bir akvaryum edinmeniz şart, yoksa ne yazık ki kaplumbağanızın hayatına mal olabilir ölüm fanusu zaten adı üzerinde. Ilık su eklemeniz iyi olabilir su soğuksa üşütme ihtimali artacağından. Herhangi bir hastalığı yoksa 1-2 gün içinde yemeye başlar ancak kapta su soğuk olduğu için metabolizmaları yavaşlar ve bu yüzden de pek yem yemezler, genelde hareketsiz durması da bu yüzdendir. Yem olarak forumda pek çok konu var hangi marka ve türleri alabileceğiniz hakkında onlara göz atmanız faydalı olcaktır, vitamin konusu da aynı şekilde. Akvaryum, ısıtıcı, filtrenin yerini ne yazık ki naparsanız yapın dolduramazsanız bu yüzden en kısa zamanda tam ekipmanlı bir akvaryum ile diğer ekipmanları edinin derim, foruma hoşgeldiniz.
 
RE: Acil Yardım (S.O.S)

Su soğukluğundan, yeni yerine alışma zamanı olduğundan ve biraz da ürktüğünden yem yemiyor olabilir... Özellikle ilk günden çok fazla dokunduysanız panik olabilir... Mümkün olduğunca az dokunun, uzaktan izleyin.. Önce yemeyecek fakat birkaç gün içinde belki ilk başta sizden gizli yiyecektir.. Yemi atıp odadan gittiğinizde.. Sonra yavaş yavaş size güvendiğinde elinizden bile yemeye başlayacaktır. Onu izleyin ve konuşun.. anlamasa da sözlerinizi, ona zarar vermeyeceğinizi hissettirmelisiniz.Hareketsizlik nedeni de yne söylediğim nedenlerdendir, uyuyorsa uyuma nedeni de...

Bir ikinci konu... akvaryum, filtre, ısıtıcı gibi temel malzemeleri mutlaka temin etmelisiniz.. En azından yavaş yavaş tamamlayacaksanız akvaryum ve ısıtıcı..Küçük olduğu için çok çabuk kirletemeyecektir akvaryumu. En azından bir süre filtresiz durabilir ama ısıtıcı en yakın zamanda edinin ki akciğer enfeksiyonu riskinden ve hareketsizlikle iştahsızlıktan kurtulsun.. Kaplumbağaların çoğu akciğer enfeksiyonundan ölmektedir.... Mantar gibi hastalıklardan korumak için de yakı bir zamanda filtre de edinilmeli.

Dinlendirilmiş çeşme suyu da içme suyu da kullanabilirsiniz farketmez... Suyu ılık ya da sıcak koymanın pek yararı olmayacaktır çünkü kısa sürede yine soğuyacaktır. sürekli sıcak su eklemek de su ısına soğuya kaplumbağada şok etkisi yaratabilir ya da direncinin zayıflamasına neden olabilir.

Filtre ve ısıtıcınız yok ama akvaryuma geçene kadar en azından birşeyler yapabilirsiniz. Mesela petshopçunun saydıklarını unutun.. Kuru alan kalacak şekilde suyu en yüksek seviyeye kadar çıkarın.. Azıcık su olmasındansa biraz daha fazla olsun... Kirlenen suyu değiştirin çok uzun süre bekletmeyin. Değiştirirken kaplumbağanızı bir kutuya koyabilirsiniz. Kutunun tabanına da onu sıcak tutacak kumaş döşeyebilirsiniz. O sırada bekler. Yaz mevsiminde olduğumuzdan dolayı biraz daha şanslısınız. Kışın alanlarda kapta ölüm çok çabuk oluyor ve zayıf bünyeleri dayanamıyor. En azından eviniz bir nebze olsun sıcaktır. Yine de evin en sıcak yerinde bekletin.. Kabuğu için kabuk sertleştirici adlı ticari ürünü kullanmayın. mümkün olduğunca güneşlendirmeye çalışın. Rüzgar esmediğinden emin olun ca cam arkasından güneşlendirme pek yararlı bir yöntem değil. Balkonda çok daha güzel olabilri. Tabi başında olmanız koşuluyla..Vitaminini aksatmayın. Karides, kan kurdu, balıklara verilen küp tubifexlerden edinebilirsiniz.. çok ucuza poşelerde satılanlardan var.. Tek kutu olarak bir cins alacağınıza birkaç cins azar azar alın şimdilik.. Ve bunlara hiçbir kaplumbağa hayır demez. Yem muhtemelen sanyudur yeşil ve kısa... Tüm ihtiyaçlarını karşılamayan orta kalitede bir yemdir. Bunun yerine bir kutu sera raffy p alabilirsiniz.. Zaman ggeçip para topladıkça farklı yemler denyewbilirsiniz.. sera ve tetranın bebek kaplumbağa ürünleri, gammarusları da mevcut.
 
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için dostlar.

bu bilgiler ışığında işallah mutlu bi yaşantımız olur miko ile:)

hı bu arada kabın yarısına kadar su koyayım mı rahatça yüzebileceği şekilde?
 
Şimdilik mümkün olduğunca çok su koyun.. Ama mutlaka az bir şey kuru alan kalsın.
 
Geri
Üst