Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

bakım konusunda bilgi istiyorum

Crimson

Yeni Üye
Katılım
16 Kas 2013
Mesajlar
4
Merhaba arkadaşlar, ciddi bir sorunum var. Dün gece adını katarina koyduğum (edindiğim bilgiye göre) kırmızı yanaklı bir su kaplumbağam oldu. Sorun şu ki ben tüm forumu incelememe rağmen hala bakımı hakkında genel bir bilgiye sahip değilim. (Ayrıca bu konuyu doğru yere açtığımdan bile emin değilim) Kaplumbağam akciğer enfeksiyonu geçiriyor (sanırsam) arkadaşım onu 2-3 ay önce almıştı bulunduğu ortam gerçekten çok soğuktu ve ölüm havuzu diye adlandırılan plastik minik bir kıyısı olan klasik bakım kaplarından birinde tutuyordu. Gerçekten çok üzüldüm ve bana vermesini istedim, çünkü ev sobalıydı ve ısınma problemi vardı. Kaplumbağa da şunu gözlemledim 1. gözleri kapalı ve şiş 2. hareketsiz ve sürekli uyku halinde 3. yemek yemiyor, araştırdığım bilgilere göre bu bir akciğer enfeksiyonu belirtisiymiş, kahroldum ve inanılmaz üzüldüm. Terramicin sürülebileceğini öğrendim hafifçe gözlerine üst ve alt kabuğuna sürdüm ayrıca bugün ona internetten bir akvaryum sipariş ettim akvaryum bilgileri şu şekilde;

Kapasite:6,6L
ÖLÇÜ:215*140*280 MM
Filtre ve Aydınlatmasıyla Komple Akvaryum

maddi olarak çok bir imkana sahip olamadığımdan bu tarz bir şey alabildim. Arkadaşlar lütfen yardım edin, bu canlının ölmesini istemiyorum. Ne yapmalıyım? Ona nasıl bakmalıyım... Onu yaşatmak istiyorum...
 
Cvp: bakım konusunda yardıma ihtiyacım var...

akvaryumu almadan önce burada sorsaydın o akvaryum hiçbir işe yaramaz. ona ısıtıcı dahi koyamazsın. geri iade olayı varsa telden ulaşıp istemediğini söyle. bu kanuni hakkın var. bu iki linki oku ve soru işareti kalan yerleri sor.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

mailto:/forum/Konu-kaplumbaga-hastaliklari-hakkinda-bilgiler-tamamina-yakini-kapsar.html

gözleri için gentagut damla veya gentamisin damla al. sabah öğle akşam üçer defa damlat. ve kuru bir yerde ısıtma lambası altında beklet. 5 dakika kadar sonra suya koy. bu damlayı hayvanı eline aldığında dik tutup ağız çevresine de sür ve yutmasını sağla. diğer detaylar linklerde mevcut ekstra yazmayım.
 
Cvp: bakım konusunda yardıma ihtiyacım var...

ona gerekli olan akvaryumu nereden temin edebilirim? bir de söz ettiğiniz damlaları nerede bulacağım?
 
Cvp: bakım konusunda yardıma ihtiyacım var...

damlalardan birisini alacaksın. eczaneden alacaksın 5 tl civarlarında satılır.

akvaryumu pet shoplardan soruşturup bak. bazen kampanya yapıyorlar. ömürlük akvaryum 100 lt su almalı ve en 40 cm uygun olur. 35 cm üstü eni olanıda bulabilirsen al. veya akvaryum yapımına da gidebilirsin. tek hayvan için ideal ölçümüz: 80*40*50h= 160 lt'dir. yükseklik kuru alan için bırakacağın boşluk payı sebebiyle 100 lt üstü akvaryum almalısın veya 50 lt su alan bir akvaryumda alabilirsin. ama ilerde diğerine geçiş şart olacak. bunun yanında alacağın ekipmanlar su ısıtıcı, filtre, kuru alan, ısıtıcı lamba. bunları hesap ederek bütçeni ona göre ayarla.


hayvanın iyileşme durumu olsa dahi aynı düzende tekrar hastalığın nüksetmesi kaçınılmaz olur.


bu arada foruma hoşgeldin.
 
Cvp: bakım konusunda yardıma ihtiyacım var...

çok teşekkürler tüm bilgiler için, peki bu akvaryum beni bir süre idare etmez mi? çünkü içerisinde filtre ve aydınlatması da mevcut. 1 ay kadar kullanıp ona uygun bir akvaryumu sonradan alsam bir sorun teşkil eder mi? hoş bulduk bu arada...
 
Cvp: bakım konusunda yardıma ihtiyacım var...

bu sana gereksiz masraf olacaktır. o lamba ısıtıcı değil bir işine yaramayacak filtre ise sinek filtre bu hayvanlar o kadar pislik yaparlar ki o filtre ve o su bu hayvanlara yetmez. hayvanın gelişimi için yüzmesi, yüzerken kaslarını geliştirmesi su dibine indiğinde de akciğerlerini çalıştırıp geliştirmesi için uzun ve derin akvaryuma ihtiyacı var. suları komple değişmez. kısmi su değişimleri lazımdır. tam değişime hayvanların adapte olma güçlüğü hastalanmalarına davet çıkarır. o akvaryumda iki günde bir değişim gerekecek.

kısaca başta alacağın akvaryum uzun vadede gereksiz masraflardan kurtulmanı sağlayacaktır. çünkü her akvaryum değişiminde ısıtıcı ve filtre çöp olacak ve uygun olanı alma masrafına gireceksin. büyük olanın sana zahmeti de az olur. hayvan rahat eder ve sağlıklı biçimde büyür.
 
Cvp: bakım konusunda yardıma ihtiyacım var...

çok çok teşekkür ederim bilgiler için, siparişin iptalini talep ediyorum şimdi. pazartesi bulunduğum yerdeki petshopla konuşup uygun bir akvaryum temin edeceğim. bir de gentagut damla evde varmış kuru bir yere alıp gözlerine ve ağzına damlattım biraz daha hareketlendi gibi, yani kıpır kıpırdı. önceden çok hareketsizdi, kaloriferin yanına koydum kabını ve suyunu da ılıttım. umarım düzelir... bunu çok istiyorum.
 
Cvp: bakım konusunda yardıma ihtiyacım var...

kalorifer yanında durabilir. sakın üstüne koyma ve keldiğin su sıcaklığına dikkat et hayvan haşlanmasın. 26-28 derece arası uygun değerdir. ayrıca küçük pet şişe içine sıcak su koyup dik vaziyette kabın içinde bir kenara koyarsan su yavaşça ısınır. ısıtıcı görevi görür. hatta kabı kaloriferin yanına koyup petşişenin üstünü kalorifere yaslarsan kaloriferden aldığı ısıyı suya yansıtır ve şişedeki su soğumaz. kap yerine küçük temiz birleğenede koyabilirsin. dikkat et hayvan kaçmasın. akvaryumu aldığında litresine uygun ekipmanları da söyleriz.


ağzına damlattığın günde bir damla olsun. yem olarak sera raffy P ve sera raffy I al. yem yemeye başlayınca damlayı yeme bir damla damlatıp kurutup verirsin. kabuk yumuşamasına karşı devit damla eczaneden alacaksın. ve vitamin damla petshoptan tercihimiz sera reptilindir. bu ikisini de birbirinden uzak günde haftada bir damla bir yeme olacak şekilde vereceksin. ama yemediğine göre bunlarıda ağzına aynı şekilde damlatabilirsin. vitamin kırgınlığını geçirip. iştahını açar.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491
 
benınkı ne olursa yıyor.bıkutu sera raffy p yı bıtırdı.sındı turtle sticke gectk.masallah.bu btnce sanyu ya gecicem.bu arada haftada bıgn syna vea ymne vtanın damlatıyorum.hftada bıkzde kabuk srtlestırcı sryom.pmkla yaydrym.benımlının akv.de derece var krulanması içın kayaları var ısıtıcısı va.bı kaede derı attı.buymesne ısrtır.bu aqada hosgeldın.
 
Cvp: bakım konusunda bilgi istiyorum

incilay kabuk jelinin ölümcül olduğunu sık sık belirtiyoruz onu kullanma ve çöpe at. hiçbir şeye yaramaz. onun yerine deviti kullan.

sanyu yem alma o en adi yemdir. ondan sonra turtle stick gelir. alacağın markalarda sera, tetra, jbl ve tropical markalarından başkasına yönelme.

vitamini sadece yeme damlatacaksın suya damlatmanın bir etkisi olmayacağı gibi bakteri ve yosun, alg türevlerini coşturur.

bir de yazını yavaş ve tam kelime olarak yaz. site kuralı olması bir yana okuyan içinde zor.
 
Cvp: bakım konusunda bilgi istiyorum

Su ve kuru alan ısısı çok önemli. Filtre olması iyi ama akvaryum hacmi yetersiz. Filtrasyon o akvaryuma yeterli olsada hayvanın kirletme hızı daha fazla. Yani akvaryum hayvana uygun olmadığı için temizlikte yeterli olmaz. Bu üşüme yanında göz şişmesine sebep olur. Su ve kuru alan ısısının eksikliği doğrudan akciğer enfeksiyonu ve iştahsızlık sebebi. Bunlar çok acil. Akvaryumun uygun hacime getirilmeside acil bir konu. Ucuz olsun diyorsanız camcıya 50*40*40 ölçülerinde yaptırıp 1 sene idare edebilirsiniz. Buna uygun filtre ve ısıtıcı almalısınız. Kuru alan ısısını sağlamak için mandallı lamba ve buna takılabilen 40-60 w soft ampul gerekir. Kuru alan zeminne 15-18 cm mesafeden konumlandırılıp derece ile kontrol edilerek net uzaklık belirlenir. Bunların sağlanması çok acil. Sağlanmazsa tedavi edilemez yada işe yaramaz yada hemen arkasından aynı hastalıklar nükseder. Buda hayvanı bitirir.

Benim kanım şiş olduğu için göz enfeksiyonu net olarak var. Ancak akciğer enfeksiyonu sonra anlaşılır. Yamden kesilme ve uyku hali soğuk sudan kaynaklı olabilir. Bu sebeple şu an sadece göz tedavisine başlanmalı. Tabi ısıtma lambası ve su ısıtıcısı acilen alınıp hayvanın toparlanması sağlanmalı. Böyle giderse dönülemeyecek noktaya da gelebilir. Ufaklarda toparlanma ilerlemiş enfeksiyonlarda daha zor.

Cem genel olarak konulara değinmiş.

Eksik kaldığımız yer var mı diye KAPLUMBAĞA BAKIM KILAVUZU okunmalı. Buradan hayvanın ortam şartları ve beslenmesi belirlenir.
 
Geri
Üst