Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bakırköy gölet

Dlraerg

Yeni Üye
Bugün internetten bakırköy botanik parkta ki fotoğraflara bakarken suda kaplumbağalar dikkatimi çekti. Bakırköy belediyesinin çözüm masası diye bir bolumunuaratıp onların belediye tarafından mı yoksa gelenlerin bıraktığını mı sordum. Bana belediye tarafından bırakıldığını soylediler. İyi şartlarda olduğunu düsünmediğimi ve sahiplenmek istedigimi soyledim. Yasak olduğunu ve yakalanırsam benim icin sorun teskil edebileceğini soylediler. Göl onların dogal yasam alanı ve gelenler onları besliyor denildi. Siz bu konuda ne düsünüyorsunuz? Takdir edersiniz ki kış mevsiminde o pis suda bu kapluşlar yaşayamaz. Gelenlerin yanında yem getirme fikride çok uzak. Ne yapmam gerekir?

Cvp: Bakırköy gölet

Fazla söze gerek yok bakırköy bana göre zaten rezalet bir yer.. Kendilerine yakışır bir hareket yapmışlar.

istanbul esenyurtdada var havuz icinde belediyeye ait bugün havuzu suyunu vekdiler 30 dan fazla kapluş vardı ve kapluşlarla beraber havuz yııkıldı !  :realmad: kimsede mudaile etmedi !  yagni ; takmayın belediyeymiiş yasakmış ben daha önce havuzdan sahiplenme yaptım  :D hic bişiy olmadı kameralar felan aktifdi

Maalesef heryerde benzeri tablolar olustu.Alirsaniz,kimse birsey yapmaz.Ancak, kac tane vardir ki?Hangi birini alacaksiniz, zor is=( Ben de cok uzuluyorum.Hatta Bahcesehir Golet diye konumda yazmistim,benzeri durumu.

Bu dedikleriniz çizgili dere kaplumbağası değilmi ? Hani o suratları aşırı derece şirin olanlar ? Eğer öyleyse ben bir bakırköy'e ugrayayım :)

Tam olarak söyle;

Ekli dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    76.9 KB · Görüntüleme: 1,278

Püh yazıklar olsun res bunlar ! Ne hale sokmuslar hayvanları allahın belaları.

Oradaki hayvanlar duruma alışmıştır artık. Kışın ise kış uykusuna yatarlar.

Eğer sahiplenme niyetin varsa bu her arkadaş için öneri mahiyetinde olsun. sahiplendiren birinden almak daha iyi olur. Kötü ortamda yaşayan hayvan iyi olanı bilmez ama akvaryum ve ekipmanlı ortamda yaşayan hayvanın olduğundan kötü bir yere düşmesi hayvanı gerek psikolojik gerekse sağlık açısında etkiler, adaptasyon zorluğu çeker. Öncelikle iyi ortamda yaşayan hayvanların sahiplenilmesi daha iyi olacaktır.

Yoksa onların sonu da bu tip yerlere bırakılmak olacaktır.

Cvp: RE: Bakırköy gölet

cem' Alıntı:
Oradaki hayvanlar duruma alışmıştır artık. Kışın ise kış uykusuna yatarlar.

Eğer sahiplenme niyetin varsa bu her arkadaş için öneri mahiyetinde olsun. sahiplendiren birinden almak daha iyi olur. Kötü ortamda yaşayan hayvan iyi olanı bilmez ama akvaryum ve ekipmanlı ortamda yaşayan hayvanın olduğundan kötü bir yere düşmesi hayvanı gerek psikolojik gerekse sağlık açısında etkiler, adaptasyon zorluğu çeker.  Öncelikle iyi ortamda yaşayan hayvanların sahiplenilmesi daha iyi olacaktır.

Yoksa onların sonu da bu tip yerlere bırakılmak olacaktır.

Kesinlikle.. Tabi hiçbir techizatı olmadan veya gerekli herşeyi tamamlayamamış kişilerin alması yanlış.

Bence en mantıklısı ilk bi 10 gün gerekli bakteri kültürünü oturtup öyle hayvanları sahiplenmek.

Geri