Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bakteri Kültürü

keratakerata

Gümüş 3 Üye
Merhabalar,
Filtreleme konusunda sıkıntılar yaşıyorum bir süredir. Dış filtrede zeolit siporax bioball ve seramik kullanıyorum ancak iki kere amonyak patlaması yaşadım. O yüzden bakteri kolonilerinin gelişimini hızlandırmak için bakteri kültürü aldım dün. Bugün uygulayacağım.

Sorum acaba şu anki suya (ki yeniden bulanıklık başladı yüksek amonyak nedeniyle) mı eklesem yoksa hem dış filtre hem de tam su değişimi yapıp mı eklesem bilemedim. Siz ne önerirsiniz?

Cvp: Bakteri Kültürü

Komple su değişiminden sonra eklenebilir ama bu malzemelerin olduğu suda bu durumun olmaması gerekirdi.

Niye bu sıkıntıyı yaşıyorum ben de bilemiyorum gerçekten..

şaşırtıcı...

1. amonyak patlaması olduğundan emin misiniz?
2. problem başladıktan sonra ne sıklıkta ne kadar miktar su değişimi yaptınız?
3. taban malzemesinin arasına sıkışmış olan atıklar aniden akvaryum suyuna salındı mı?

1. Emin olmama iki nedenden birincisi su degerlerinde nitrit ve nitratin sifir olusu ve ikincisi suyun amonyak kokmasi.

2. Ilk bu durumu yasadigimda filtreyi oldugu gibi birakip %90 su degisimi yaptim. Takip eden gunlerde sorun gecene kadar her gun 25% degisim yaptim. Tam oturdu derken yeniden oldu.

3. Bulanikliga neden kumdan kalkan pislikler degil, bulutsu bir beyazlik var ve elyafa dahi takilamayacak kadar kucuk buyuk ihtimalle.

Bu arada Sera nitrivit liquid biological filter medium ekledim tam su degisimi ve filtre temizligi yapip.

keratakerata' Alıntı:
1. Emin olmama iki nedenden birincisi su degerlerinde nitrit ve nitratin sifir olusu ve ikincisi suyun amonyak kokmasi.

2. Ilk bu durumu yasadigimda filtreyi oldugu gibi birakip %90 su degisimi yaptim. Takip eden gunlerde sorun gecene kadar her gun 25% degisim yaptim. Tam oturdu derken yeniden oldu.

3. Bulanikliga neden kumdan kalkan pislikler degil, bulutsu bir beyazlik var ve elyafa dahi takilamayacak kadar kucuk buyuk ihtimalle.

Bu arada Sera nitrivit liquid biological filter medium ekledim tam su degisimi ve filtre temizligi yapip.

bulanıklığa neden olanın kumdan kalkan pislikler olmadığını nerden biliyorsun? amonyak patlamasının en çok görülen nedenlerinden birisi substrat'ın karıştırılması sonucu açığa çıkan yüksek miktardaki atığın amonyağa dönüşmeye başlamasıdır, ben hobiye ilk başladığımda benimde başıma gelmişti 2 kez, birincisinde kumu çıkartıp tamamen temizlemiştim, anca öyle kurtulabilmiştim, yaptığınız işlemler fayda etmezse kumu temizlemeyi de düşünün.

Ayrıca hayvanları döngü tam olarak oturduktan sonra tanka bıraksanız daha iyi olur.

Geri