Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Balıkesir Değirmen boğazında kırmızı yanaklar gördüm, yaşarlar mı orada?

garez

Bronz 5 Üye
Merhaba, Birkaç hafta önce balıkesirdeydim, değirmen boğazına pikniğe gittik. Çektiğim fotoğrafları incelerken, zoom yaptım birkaç fotoya ve iki tane kırmızı yanak gördüm diğer kaplumbağaların arasında. Muhtemelen birileri bırakmıştır. Orada yaşayabilirler mi ki onlar?

Hayvanları uygun zamanda bırakmışlarsa ki bunun için haziran temmuz uygun zamandır. Bu hayvanların ortama adaptasyonunu ve kışa hazırlık yapıp yağ depolamalarını sağlar. Ortamda başka kaplumbağalar olduğuna göre o habitat hayvanların kendilerini idame ettireceği düzeyde. Hayvanlar belli bir boya gelmişlerse hayatlarını idame etme ve yaşama oranları yüksek olur.

Amma velakin burada endişe duyulacak durum bu hayvanlar değil diğer yerli türler. Resler onlara göre beslenme zincirinin bir kademe üstünde oldukları için onların soylarını tüketme ihtimali söz konusu. Resler avlanma konusunda seçici olmadığı gibi yiyeceğine ortakta istemez.

İnşallah fazla yoktur ve üremezler. Yoksa bu o habitatta yaşayan hayvanların sonu olur.

Geri