Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Balyoz'un girmediği yer kalmadı

denoktacan

Bronz 5 Üye
Yeni kaplumbağamı az önce akvaryuma bıraktım
motorun üzerine çıkıyo, bitkinin aralarına giriyo, ısıtıcının arasına girmeye çalıyo garibim, galiba alışmaya çalışıyo :t65y: ama kuru alana çıkmıyo nedense kuytu köşelerde dolaşıo ne zamana kadar sürer bu ? :ff:

bendede aynı sorun var alali 4 gun oldu 2 tane var biri bana alisti elimden yem yiyo ama obürünün yanina gidince taslarin arasina nere bulursa oraya giriyo kacio yemde yemiyo :D seninki yem yiyomu ?

Cvp: Balyoz'un girmediği yer kalmadı

az önce attım bi tane ama tık yok yem ona bakıyo o yeme bakıyo :t65y:
ama çok hızlı hareket ediyolarmış yav :t65y:

Kaplumbağanız akvaryumu keşfediyor. Henüz ortama alışamadığı için ve suda kendini daha çok güvende hissettiği için kuru alanı kullanmaması normal :) Bunun ne kadar süreceği ise belli olmaz. 3 günden tutun da kaplumbağanın karakterine bağlı olarak 1 aya kadar sürebilir.

Fazla ilgilenmemek, yanlarına gitmemek bu alışma evresi için daha iyi olur.

arkadaşların söylediğine ek olarak attığın yemleri yemediği taktirde 15 dakika sonra çıkar. sabah 1, akşam 1 olmak üzere verdikten sonra uzaklaş. bu arada verdiğin yemler nelerdir ?

Kuru alanın daha düz çıkması kolay olan yerinden çıkmıyorda taa arkasından yüksek yerden çıkmaya çalışıyor şaşkın :t65y: bide motorun üzerinde duruyor çoğunlukla :breh:
Kullandığım yem;

mailto:/7694/Rotifish-Turtle-Stick-30-gr-Kaplumbaga-Yemi__76943481_0.jpg

Kaplumbağa ve sürüngenler için komple besleyici yem
Rotifish kaplumbağa yemi;tüm kaplumbağa ve sürüngenler için beslenme gereksinimlerini karşılayan ideal yemdir.
Ürün içeriği:
Buğaday unu,Balık unu,Karides unu,Artemia,Buğday mayası,Vitamin ve Mineral karışımı.
Kullanım Şekli:
Günde bir kaç kez küçük porsiyonlar halinde veriniz.​

Daha kaliteli bir yem al bence. Baksana deniz kaplumbağası resmi basmışlar :D Bu kadar özensiz bir firmanın yemine güvenmek doğru olmaz bence :)

Seranınkilerden alsamda bi ondan bi bundan versem nasıl olur hergün aynı yemek yenir mi yahu :t65y:

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Hergün aynı yem verilmez tabiki. Yukarıda beslenme ile ilgili detaylı bilgiler vermiştim.

Elinizdeki yemi kalite bakımından bilmiyorum. İçeriğinde protein değerine ne yazmışlar. Kutuda belirtir.

Gerçi ben genede bildiğim yemlerden şaşmazdım.

evet benimde ne duyduğum ne gördüğüm bir yem.

Geri