Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bana yardımcı olur musunuz lütfen kaplumbağaları mı yeni sahiplendim

Ebrarn

Yeni Üye
Büyük cam bir akvaryum yaptırdım kuru alanları var filtre ve ısıtıcı var en kısa sürede lambayıda alacağım iki tane kaplumbağam var tosbiş ve kurbiş ilk aldığımda kurbişin üstünde beyaz lekeler vardı biraz araştırdım kireç lekesi sandım ilk başta ama bugün durumu kötüleşti hiç hareket etmedi yem yemedi bende veterinere götürdüm ikisinide tosbişte bişey olmadığını ama kurbişte mantar olduğunu söyledi enjektörde ilaç verdi iki tane birini ağzına birinide suyuna damlatmam için ayrıca krem yazdı kabuğuna sürmek için akvaryumlarını ayırdım en azından kurbiş iyileşene kadar tosbişede bulaşmasın diye başka ne yapmalıyım çok üzülüyorum onlara birşey olacak diye ve ağzına damlatmam gereken ilacı pek damlatamadım ağzını açmadı nasıl damlatmalıyım

Veterine goturmeden önce bize danissaydiniz ben veterinere götürme taraftarı değilim çünkü dozu ayarlayamiyorlar hayvanı öldürüyorlar düzgün veterinerse bişey diyemem bu işi düzgün yapabilen yok çünkü

Yaptığı iğneleri soyledimi

kabuk fotoğrafını ve akvaryumun kullandığınız şeyleri hepsini atın

Belki mantar değildir hayvan esintiye maruz kaldıysa üşüttyse iştah kesilebilir birkaç gün ondan sonra düzelir çünkü bu sıralar biraz esiyor gün içi çok belli olmuyor

İlaç vermek için bu kaba koymamı söyledi veteriner sonra geri alacağım 15 dk sadece biliyorum plastik kapların zararlı olduğunu

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Kenarlar kireç izi ama ortadaki beyaz kısmı net bir şekilde atar mısınız? Görselini.

Akvaryum ölçüleri nedir?
Kullandığınız bütün ekipmanları yazın.
Kullandığınız bütün yem, takviye, su düzenleyici ne varsa yazın.

Akvaryumun bir görselini atın.

Kenarlar kireç izi ama ortadaki beyaz kısmı net bir şekilde atar mısınız? Görselini.

Akvaryum ölçüleri nedir?
Kullandığınız bütün ekipmanları yazın.
Kullandığınız bütün yem, takviye, su düzenleyici ne varsa yazın.

Akvaryumun bir görselini atın.
Ortadaki yakinlastirinca yansıma gibi duruyor kaplumbağada mantar yok gibi geldi bana sadece kireç sanirim

Sofra tuzu alın akvaryumunda suyu alın bı kaba tuzlu su yapın hayvana ait diş fırçası kullanicaksiniz yumuşak yada orta sertlikde öyle fırçalayın kireç giderse mantar değildir bunu yaparken dikkat edin hayvan strese girer 1 kere yapın sonra fotoğrafını atın

Veteriinerlere çok güvenmeyin. Petshoplarada. Olaya ticari olarak bakarlar. Hayvana gereksiz müdahalede blunabilirler. Hatta çoğu veteriner yanlış ilaç yanlış doz ile kaplumbağayı öldürüyor.

Yinede yansıma olmadan kabuğun net bir fotoğrafını atın.

Isıtıcı lambası varmı ısıtıcı lambanın altında biraz dursun biraz kurusun kabuğu öyle daha belli olur su olunca yansıma yapıyor

Islak diş fırçasına sofra tuzu döküp yavaşça fırçalayıp akvaryum suyu yada emsal sıcaklıkta su ile durulayın. Peçete ile kurutup parlamayacak şekilde resmini çekip atın.

Geri