Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Başıma Gelenler

anıl bey

Bronz 5 Üye
Herkeze merhaba öncelikle bu gun akvaryumu temizlemek için işe kalkıştım ki başıma neler geldi ilk olarak bütün taşları falan çıkardım ayrı ayrı kaba koydum daha sonra akvaryumu tuzlu su ile ovalayıp yıkadım döktügüm suyun ıçerisinde 3 4 tane   mailto:/z4aWWj  şu resimde olduğu şekilde artık kurtçuk mu diyim  parazit mi diyim siyah kıl tanesi gibi haraket eden şeyler  gördüm daha sonra bunun nerden geldiğini bakıyım derken ilk aklıma taşlar geldi ve siyah kocaman bir taşım var içinde delikleride var cem bi ara o taş delikli olmasın gibi birşey söylemis idi fakat benim imkanım su an yok o yüzden başka bir taş alamadım taşımda şu sekil   mailto:/l1d2yB  taşı cıkardım attım büyük bi ihtimal bunların oluşmasına sebebiyet veren bu cunku kaba koydugumda yıkamak için bi kac tane daha döküldü  delikli oldugu için içinde üremişler sanırsam akvaryumum önceden bu şekildi     mailto:/bbrADn   şimdi taşsız böyle mailto:/81M08r bu dipteki taşlarda bunun oluşumuna sebep olur mu ilk fırsatta kumda alıcam fakat su an bunun içinde pek bir vaktim yok evimden cok uzak mesafede kalıyor bunun dışında sağlıkları yerinde baya hareketliler biraz fazla verdigim yemleri artık azalttım iyice şisemesinler obez oluyor gerek forumdaki sizin yardımlarınız danıstıgım şeyler sayesinde teşşekür ederim   mailto:/5Vgrgq  7 aydır bırlikteyiz alexandır ve mia ile birlikte isimleride ilk aldıgım gün koymustum içime doğmus biri erkek biri dişi veterinerde öğrendim  ::D buda ilk günümüzde çekilmis bir resim baya uğraştım   ve özendim acıkcası bi çok canlıdan daha özel olduklarını düşunuyorum değer kıymet biliyorlar   mailto:/goqzP3  ben böyle herşeyimizi yazdım anlattım umarım hoşunuza gider verilen cevaplarlada sizin işinizi görür ileriki zamanda tekrar teşşekürler lütfen kurtçuklar bida cıkar mı taşı attım  ama yazarsanız sevinirim ayrıca ne gibi zararı olur farkedene kadar muhtemelen 3 4 gündür var o şeyler

Cvp: Başıma Gelenler

O renki taşları çıkar, suya salınım yapar ve o kaplumbağalara zararlıdır.

Ayriyetten suyun yüksekliğini arttır, kaplumbağaların dengeli büyümesi için bol bol yüzüp gelişmesi lazım. 
Su sadece ayak kısımlarına gelirse hayvanlar dengeli büyüyemez. Suya derinlik kat bol bol yüzüp dengeli gelişsinler.

Deger kiymet bilme kismi ilginc geldi =)Biz, nankor olduklarini dusunuyoruz,tam tersi.Simarik ve inatci hareketleri oluyor.Belki sizinkiler henuz kucuk diye sakinlerdir.

Masters' Alıntı:

Ayriyetten suyun yüksekliğini arttır, kaplumbağaların dengeli büyümesi için bol bol yüzüp gelişmesi lazım. 
Su sadece ayak kısımlarına gelirse hayvanlar dengeli büyüyemez. Suya derinlik kat bol bol yüzüp dengeli gelişsinler.

Renkli taşları bi süre için daha çıkaramam kum almak için vaktim yok dediğim gibi ilk fırsatta  halletmeye çalışıcam buunun dısında yaklaşık 15 litre su var o fotoğraf eski orda su azdı artık arttırdım nerdeyse 1 karıstan fazla boy var daha koyarsam ailem beni evden atar içme suyu baya pağlı :) mailto:/r93YdB şimdiki boyu bu kadar  mailto:/X402BR

berrakerkin' Alıntı:
Deger kiymet bilme kismi ilginc geldi =)Biz, nankor olduklarini dusunuyoruz,tam tersi.Simarik ve inatci hareketleri oluyor.Belki sizinkiler henuz kucuk diye sakinlerdir.

Bilemiyorum fakat tanıdığım bazı insanlardan bile daha çok sahip çıkıyorlar  bana ellerimle besledigim içindir belki bulunduklarıı yere ailemden biri girdiginde onlara pas bile vermiyorlar fakat ben camdan baksam o dk anlıyorlar ve bana bakmaya başlıyorlar girdikleri haller çok gülünç :D

anıl bey' Alıntı:
Masters' Alıntı:

Renkli taşları bi süre için daha çıkaramam kum almak için vaktim yok dediğim gibi ilk fırsatta  halletmeye çalışıcam buunun dısında yaklaşık 15 litre su var o fotoğraf eski orda su azdı artık arttırdım nerdeyse 1 karıstan fazla boy var daha koyarsam ailem beni evden atar içme suyu baya pağlı :) mailto:/r93YdB şimdiki boyu bu kadar  mailto:/X402BR

Kumun fiyatı ucuz bir şey 5 liraya pet shoptan akvaryumu kaplıyacak şekilde bulursun, eğer alma imkanın yoksa renkli taşları çıkar orası boş kalsın hayvanlara istemeden bir bakıma işkence gibi bir şey ediyorsun.
Suyun yüksekliğide yine az olmuş, akvaryumun yarısını kaplasın hayvanlar için gerçekten iyi olur ::)akat en önemlisi o renkli taşları at gerekirse boş kalsın.

Şuan kaplumbağa beslemiyorum ama suyun yüksekliğini ben bu şekilde ayarlamıştım. Su burada buharlaşmıştı bir kısmı suyu tam kuru alanın olduğu yere kadar dolduruyordum.

mailto:/L3ydZ0.jpg

Masters' Alıntı:
anıl bey' Alıntı:

Kumun fiyatı ucuz bir şey 5 liraya pet shoptan akvaryumu kaplıyacak şekilde bulursun, eğer alma imkanın yoksa renkli taşları çıkar orası boş kalsın hayvanlara istemeden bir bakıma işkence gibi bir şey ediyorsun.
Suyun yüksekliğide yine az olmuş, akvaryumun yarısını kaplasın hayvanlar için gerçekten iyi olur ::)akat en önemlisi o renkli taşları at gerekirse boş kalsın.

Şuan kaplumbağa beslemiyorum ama suyun yüksekliğini ben bu şekilde ayarlamıştım. Su burada buharlaşmıştı bir kısmı suyu tam kuru alanın olduğu yere kadar dolduruyordum.

mailto:/L3ydZ0.jpg

En kısa zamanda almaya çalışıcam teşşekürler :)

Hayallerinizi yikmak istemem ancak yem veren siz oldugunuz icindir

Taslari, yutma riski de var

Cvp: RE: Başıma Gelenler

berrakerkin' Alıntı:
Hayallerinizi yikmak istemem ancak yem veren siz oldugunuz icindir

Taslari, yutma riski de var

Sadece yem vermekle bakılmıyor malesef herşeyiyle ilgilenmek gerek gözü iltaplanıyor veterinere taşı ilacını al 2 günde bir gözüne sür kabuğu kaşınıyor al eline fırçala sabah kalktığında napıyorsunuz bakalım ana tiplere bak diyip laf atmalar bi zahmet bana gelip gülsün haraket yapsın bunları benden başka yapan yok ve her yapılan şeyin bir karşılığı olmalı onlar mutluysa sende bi yerde mutlu oluyorsun ne insanlar gördüm 3 yıl gözünden dahi sakındığın ama gün gelince aynı karsılgı sana veremeyişleri belki kaplumbaglarımda birgün ölür beni yanlız bırakırlar ama ben onları mutlu ettiğimi bilicem bu yeter

Renkli çakıl taşları benncede kesinlikle hemen çıkarılmalı. Zeminin boş kalmasında zarar yok.

Bişe dikkatimi çekti hatalıysam düzeltin göz yanılması ya da duruş pozisyonundan kaynaklı hata da olabilir kaplumbagalarınızın fotoğraflarını atmışsınız sağ tarafta ki değil de sol tarafta ki kaplumbaganın kabugunda bir anormallik var sağdakinin kabuk sırası normal ama solda ki farklı farkettiniz mi hiç

Dilan1903' Alıntı:
Bişe dikkatimi çekti hatalıysam düzeltin göz yanılması ya da duruş pozisyonundan kaynaklı hata da olabilir kaplumbagalarınızın fotoğraflarını atmışsınız sağ tarafta ki değil de sol tarafta ki kaplumbaganın kabugunda bir anormallik var sağdakinin kabuk sırası normal ama solda ki farklı farkettiniz mi hiç

Evet bende şimdi dikkat ettim, mailto:/5Vgrgq.jpg kabuk şekillerinde bozukluk var sanırım genetik. Önemli olduğunu sanmıyorum internette neler gördüm siyam ikizi kaplumbağalar, tek vücut 2 baş gibi...

Evet aynen bu fotograftan bahsediyorum bir sorun teşkil etcegini bende düşünmüyorum ama dikkatimi çekti söyliyim dedim

Dilan1903' Alıntı:
Evet aynen bu fotograftan bahsediyorum bir sorun teşkil etcegini bende düşünmüyorum ama dikkatimi çekti söyliyim dedim

Evet çift sıra gidiyor :D

Renkli taşları çıkardınız mı? Çıkarmadıysanız lütfen çıkarın, kum koyup koymamanız önemli değil gerekirse zemin boş kalsın, hayvanlar daha rahat olacaktır çıkardığınızda, kumun pek acelesi yok.

Renkli taşlar salınım yapar kaplumbaganızı boyuyabilir onun dışında o suyu içiyor sağlık açısından zararlı ve altında ve aralarına giren pislikler göz ve kulak iltihabına yol açar boş kalması (Kum alınana kadar) daha uygundur

Dilan1903' Alıntı:
Renkli taşlar salınım yapar kaplumbaganızı boyuyabilir onun dışında o suyu içiyor sağlık açısından zararlı ve altında ve aralarına giren pislikler göz ve kulak iltihabına yol açar boş kalması (Kum alınana kadar) daha uygundur

Boyuyabilir derken boğmak yazıcaktın sanırım ama saten bu şekilde 5 aydır yaşıyorlar ve hiç bir sıkıntı görmedim bi kaç hafta daha böyle idare edebilirler diye düşünüyorum bunun dısında kum ve bi kac özel taş aldım fakat yerleştirme işini biraz sonra yapıcam  haftaya yeni şekliyle konu acıp görsel atarım

Renkli çakıllar hayvanın deri ve kabuk üstünde ve ara çizgilerde boyama yapar. Bu sebeple plastik bitkiler, petrol artığı poliüretan malzemeler ve bu tip renkli ürünler kullanılmaz bunların hepsi salınım yapan ürünlerdir.

Bu taşları tutma konusundaki ısrarcı yaklaşımını anlamadım sonuçta hayvan sade yüzmüyor bu suyu içiyor da. Hayvanı alıp küçük tasa koysanda o kadar yaşar önemli olan gereklilikleri yerine getirip uygun güzel yaşayacağı ortamı sağlamaktır. Güzel ortam hem sağlık hemde davranış açısından hayvanda fark yaratır. Mutlu olur.

Yanlış okumadıysam hayvanın gözlerinde problem olduğunu yazmışsın. Başka bir konuda yine yazmıştım. Çakıllar aralarına gıda, dışkı gibi çeşitli kirleri alırlar. Yüzeyde temiz gözükür. İçerde ise kirler zararlı bakteri kolonileri oluşturur. Bunlar hayvanlarda göz ve kulak iltihabına sebebiyet verir. Renkli taşın verdiği salınımda hariç. Benim bu taşlar yüzünden ağız iç çeperinin dahi taşın rengini almış hayvan görmüşlüğüm var.

Dediğin özel taşlara gelirsek sirkülasyona engel olmaması kaydı ile deliksiz ve pürüzsüz yüzeye sahip ise koyulabilir. Ama bunun miktarı az olmalıdır. Hayvanlar kumu karıştırdığı ve tabanda vakit geçirdiği için fazla kalabalığı sevmez.

Minare tarzı delikli kabuklularda çakıllar gibi bakteri alanı oluştururlar akvaryumda olmamaları iyidir ama konulması durumunda ağzı kuma gömülmelidir.

Gelelim silis kuma bu kum görsellik için değil tamamıyla hayvanın ihtiyacı için kullanılır.

Silisi yiyerek sindirim ve boşaltım sistemindeki olası parazitleri atarlar. Sert yemler ve parçalamadan yuttukları yemler hazımsızlık yaptığı için yine silis yemeleri bunları parçalamasını sağlar. Bu içine faydası.

Dış tarafta alt bağadaki kaşıntılar ve eski plaka atımında sürtünür. Yiyecek, artık ararken vakit geçirir. Bu eşelemelerde bacaklarındaki eski derileri sürtünerek atarlar. Anüs (kloak) bölgesinde mantar veya o bölgedeki herhangi bir lezyon, parazit, kabızlık durumunda kuma sürterler.

Yetişkinlerin bir kısmı kazıp kendine uygun çukur açarak içine girip uyur.

İnce ve ağır kum olduğu için altına pislik inmez. Hayvanlar eşelerken giren olursa da bakteri üretecek durum oluşmaz. Yalnız kumun en az ayda bir karıştırılıp alt üst edilmesinde fayda vardır. Kumun güneşe bakan kısımlarında yosun oluşması görülebilir bunları o kısımdaki kumları karıştırarak suya çıkarıp temizleriz.

Geri