Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

başlangıç ekipmanları

kittykat96

Yeni Üye
Katılım
25 Ocak 2021
Mesajlar
11
kaplumbağa beslemeye yeni başladım. ısıtıcım ve filtrem var, kum ve lambalar için marka olarak ne önerebilirsiniz. kaplumbağaların kabuk boyu 9 ve 7 cm. yardımcı olursanız sevinirim.
 
Merhaba,

Kum olarak biz sterilize edildiği için vitasand 0.7mm silis kum öneriyoruz. Bu kumu kaplumbağalar yer ve eski derilerini atmakta kullanırlar.

Isıtma lambası olarak halojen soft 50-60w bir lamba almalısınız. Kuru alan 32 derece olmalı su ise 28. Bu ısıtma lambasını 12 saat yakıyoruz. 7:30 - 19:30 arası uygundur. Lambalar en geç saat 21 de kapanmalıdır. Eğer odada ışık varsa akvaryum camına bir şey örtülmelidir. Işıklı ortamlarda kaplumbağalar uyuyamaz ve hırçınlaşıp dengesizleşir.

ampul.JPG

Bu ampulü kullanmak için seramik duylu bir masa lambası, eglo firmo akrobat masa lambası ya da 50w kaldıran herhangi bir lamba kullanmalısınız.

Diğer kaplumbağada 8-9cm kabuk boyuna geldiğinde uvb lamba almalısınız. Namiba 6.0 23w ya da Exo terra uvb 5.0 13w-25(26)w alabilirsiniz. Kuru alanın boyutuna göre watt değerini seçebilirsiniz. Bunu kaplumbağaların kuru alana en çok çıktığı saatlerde 2-3 saat yakıyoruz. Bazı çin malı uvbler de mevcut ama facebook gurubunda birisi bu ampulün 2 ay geçmeden patladığını yazmış.

Su kaplumbağası bakımı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için bu konuyu okuyabilirsiniz.

Slider Türü Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu | Türkiye nin İlk ve Tek Su Kaplumbağası Bilgi Paylaşım Platformu (sukaplumbagasi.com)
 
  • Beğen
Tepkiler: cem
Geri
Üst