Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

başlangıç

Onur6190

Bronz 4 Üye
Siteye yeni üye oldum arkadaşlar bugün yeni akvaryum alıyorum ısıtıcı filtre kuru alanı hallettim bi tane lambam var ısıtan bitkiler için kullanan bi arkadaştan aldım uvb görevi görürmü acaba eğer uvb olmazsa devit 3 yeterlimi bide bi kaplumbağam şimdi hasta sürekli gözleri kapalı hareketsiz yatıyo akvaryuma güzel bakım şartlarına geçince iyilesirmi acemiyim yardımcı olun lütfen çok teşekkür ederim

Lambanin nasil oldugunu tam anlamadim ama buyuk ihtimalle uvb degildir onu isitma lamba olarak kullanabilirsiniz uvb lamba almaniz iyi olur ama onu alana kadar devit3 kullanabilirsiniz
hasta kaplumbaganiz icin kuru alalnda lamba olmali bide terramicyn krem alip kuru alanda surup suya koymadan bekletin lambanin altinda iyi gelecektir

Cvp: başlangıç

Lambanın üstünde uv-b yazması lazım yoksa olmaz. uvb lamba alana kadar Devit-3 ver haftada 1 damla. Kaplumbağan yem yemiyosa, durgunsa, sürekli yatıyosa ya hasta olmuştur yada su soğuktur ikisinden biri yani. Hastaysa tedavi etcen ama ne hastası olduğunu bilmen lazım

Lambada bişey yazmıyo ama bitki akvaryumu için kullanan bi arkadaştan aldım yani bana yapay güneş olduğunu söyledi. Kaplumbağa kabuğu yumuşuyo ve çok hareketsiz teramicyni kabuğunun tamamına sürüp kuru alandamı bekleticem. evet su soğuk hatta kuru alanda soğuk bugün herşeyi halledicem iyilesirmi :/

Hayir terramicymi gozune surceksin kabukta yumusama varsa devit3 kullanmaya basla ve bir an once ekipmanlarini tamamlamalisin isitici alana kadar au sisesine ilik si doldurup suyuna koy en azindan biraz isitir lambayi da kuru alana koy

Su sisesi yazacaktim

Çok teşekkür ederim ama yem de yemiyo son sorum olsun

Yem yemiyosa calcimax atcaksın akvaryum suyuna başka çare yok. Yoksa kabuğu iyice yumuşar ölür. Ben calcimaxla ilgili konu açmıştım böyle durumlar için onu oku. Calcimaxta D3 vitaminide var o yüzden devit-3 e gerek yok

mailto:/forum/Konu-cok-hastaysa-devit-3-yerine-calcimax-d3.html?pid=100558#pid100558
Burayı oku sen bi. İyiki yazmışım bunu lazım oldu şimdi

Bende ilk kaplumbagam hastalandıgı için kaybetmiştim inşallah tedavi edebilirsin iyileşir kapluşun. benım cok bi tecrübem yok tek diyebilecegim inşallah iyileşir kapluşun.

Bende ilk kaplumbagam hastalandıgı için kaybetmiştim inşallah tedavi edebilirsin iyileşir kapluşun. benım cok bi tecrübem yok tek diyebilecegim inşallah iyileşir kapluşun.

venom' Alıntı:
Yem yemiyosa calcimax atcaksın akvaryum suyuna başka çare yok. Yoksa kabuğu iyice yumuşar ölür. Ben calcimaxla ilgili konu açmıştım böyle durumlar için onu oku. Calcimaxta D3 vitaminide var o yüzden devit-3 e gerek yok

mailto:/forum/Konu-cok-hastaysa-devit-3-yerine-calcimax-d3.html?pid=100558#pid100558
Burayı oku sen bi. İyiki yazmışım bunu lazım oldu şimdi
[/qu
o ilacin icerisinde portakal dolayisiyla seker oldugu yazilmisti yani kaplumbagalar icin uygun degil dendi neden sana yanlis oldugu soylenen bir seyi tekrar twkrar soyleyip baskalarini da yanlis bilgilendiritorsun

Onur6190' Alıntı:
Çok teşekkür ederim ama yem de yemiyo son sorum olsun
Onemli degil yem yemiyorsa direk agiza vitamin damlatmayi deneyin yada yeme vitamin damlatip elinizle vermeyi deneyin belki yer

ilacın içinde şeker falan yok portakalda yok sadece portakal aroması var asıl sen yanlış bilgi veriyosun Kimsede yanlış ilaç demedi ona. sadece yan etkisi olabilir dediler ben akvaryuma attım yarım tablet hiçbi yan etkisini görmedim İnanmıyosan prospektusunu aç

Hem kabuğu yumuşamış hemde yem yemiyosa nasıl alacak kalsiyumu ? Kalsiyum olmadan D vitamini bi işe yaramıyor D vitaminin görevi kalsiiyum emilimini arttırıp kabuğa taşımak. Kalsiyum olmadan ne taşıycak d vitamini kabuğa? Cevap bekliyorum ?

Çok teşekkür ederim suya inmiyo kendi ben onu suya koyup yeme vitamin damlatip vermeye çalışcam gerekli ekipmanları bugün hallediyorum zaten uvb dışında..

Vitamin kabuk sertlesmesi icin degil zaten yem yemesini saglamak icin yem yemeye baslayinca devit3 e baslarsin uvb lambayida en kisa zamanda temin edersen iyi olur
bu arada venom herkese laf atiyorsun ben burada dogru seyleri soylemeye calisiyorum sen ise yanlis olan bir seyi bile bile yaptirmaya calisiyorsun o ilacta seker var ve seker kaplumbagalara kesinlikle verilmemesi gereken bir sey bobreklerini hasat eder

Yanlis bir sey soyluyorsam emre ve cem abi duzeltecektir zaten

şeker yok prospektusuna bak inanmıyosanHem nerden biliyosun ilacın yanlış olduğunu Denedinmiki biliyosun ? kalsiyumla D vitamini var içinde nesi yanlış ya dozunu iyi ayarlarsan niye böbrekleri haşat etsin zaten yeminde de var kalsiumla d vitamini o zaman yemde zararlı

Portakal aromasinda seker var portakal zaten genl olarak sekerli bir meyve ve kaplumbagalara kesinlikle zarali belki su an bir sey olmamis olabilir ama uzun vadede bobrek problemleri cikabilir eger agizdan vitamin alirsa en azindan hayvan biraz canlanacaktir zaten ekipmanlari da bu gun tamamlanacakmis biraz kendini toparlayinca yem yemeye baslayactir bu surede birkac gun agizdan vitamin verilir yem yemeye bayinca devit3e baslanir eger yem yememeye devam ederse bunu o zaman dusunuruz ama buyuk ihtimalle baslayacaktir baska soracagin bir sey var mi ? sen hala yaptigin yanlisi kabullenmeyip o ilaci kaplmbagana vermeye devam edersen bobrekleri zarar gorebilir haberin olsun ben olsam bu riske hic girmezdim sonra daha buyuk sorunlar , hastaliklar ortaya cikabilir burada hepimizin amaci dogru bilgiyi vermek ve YANLIS BILDIKLERIMIZI DUZELTMEK DOGRUSUNU OGRENMEKTIR belki benim yazdiklarimda da yanlislar olabilir bu cok dogal dogrusunu emre ve cem abi yazacaktir en kisa zamanda

Zararli olan kalsiyum veya d vitamini degil o ilacta portakal aromasi var ve portakalda seker var bunu anlamiyorsan yapacak bir sey yok

Sen şekeri zehir sanıyosun heralde Belli bi miktar şekeri tuzu falan kaldırabiliyolar. böbreklerden atıyolar Zaten böbreklerin görevi vücut için gereksiz olan şeyleri filtreleyip atmak Portakal armosında şeker yok ayrıca suni tatlandırıcı var zaten her tablette %1 aroma var gerisi kalsiyumla d vitamini. Ona bakarsan yemlerinde boya var o zaman yemde verme zararlı çünkü o boya

Seker senin icin zehir degil ama kaplumbagalar bizden farkli onlar icin seker cok zararli ayrica uyduruk yemler disinda tetra , sera gibi markalarda boya yok zaten o yemlerin zararli oldugunu herkes soyluyor sen yanlisini kabul etmek istemiyorsan etme ben daha fazla aciklama yapamayacagim zaten senin de anlamaya niyetin yok

Benim kaplumbağam kaç kere bal gibi tatlı armut yedi çilek yedi canavar gibi şu an madem o kadar zararlı şeker niye hastalanmadı ?

Ayda bir verdiginde zarari olmuyor olabilir peji sen bunun dozunu nasil ayarlayacaksin ? hem senin konunda da herkes yazmis bu ilacin devit3e gore cok daha fazla yan etkisi oldugunu ve riske girmeye gerek olmadigini insana bile zarali olan bir ilac nasil olur da kucucuk kaplumbaganin bobreklerini etkilemez ?

Arkadaşlar ben ilaçların uzman verteriner önerisi ile verilmesi taraftarıyım. Araştırmalar yapmamız alternatif açısından iyi. Ancak bu alternatifi danışarak uygunluğunu ve dozajını öğrenmeliyiz. Devit3 ile calcimax arasındaki en büyük fark, devit3 bbekler için, calcimax ise 4 yaş altına önerilmiyor. Konu kaplumbağa için olunca doz çok fazla gelebilir yada ayarlanamayabilir. Bu benim şahsi görüşüm tabiki kullanılabilirlik ve doz için merci uzman kişi olmalı.

Bunun dışında ana konu için şunu söyleyebilirim. Akvaryum ekipmanları tam olmadan tedavide süre uzar yada başarısız olur. Büyük oranda başarısız olunur. Sebebi ise zaten hastalığın sebebinin uygun şartlar olmamasıdır. Bunun için vakit kaybetmeden akvaryum, ısıtıcı, filtre, kuru alan ve ısıtma lambasından hangileri eksik ise tamamlanmalı.

Kullanılan lamba bitkiler için ise uvb değildir. İçeriği uva olma ihtimali var. Ancak bu lamba ampul değil floresan ise işe yaramaz, floresan yeterli ısıyı vermez. UVA içerikli ısıtma lambası ampul olmalıdır.

Ben geçen sene belki 30-40 kere vermişimdir tatlı meyve şu an maşallah canavar gibi. Sen çok abartıyosun şekerle zehir aynı şeymiş gibi anlatıyon Calcimaxı da dozunda verirsen yararı olur hayvan kalsiyum alır kabuğunu büyütür sertleştirir. Herşeyin fazası zarar. Yemin dozunu bile iyi ayarlamassan obez oluyo. Önemli olan dozunda vercen herşeyi :honk:

Geri