Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

başlangıç

O ilacin dozunu nasil ayarliyorsun cok merak ediyorum ? benim annem ve babam eczaci onlar bir ilaci yapabilecek gibi egitim aliyorlar o kadar minik hassas olcumler yapmak gerekiyor ki... bunu kendin hemde hicbir bilgin yokken ayarlaman imkansiz. sen nasil biliyorsan oyle devam et ama kaplumbagana zara veriyorsun bilmis ol burada emre abi aciklama yapmis sen hala ayni seyi soyluyorsun ki senin kaplumbagan su an saglikli devit3 yiyebilirken senin bunu yapman kaplumbagani kendi ellerinle riske atmaktir boyle bir seye hic gerek yok

Cvp: başlangıç

venom bilmem farkındamısın ama hep bi tartışma içindesin

Aek. uvb bi süre olmicak çok çok önemli bişey mi yani olmazsa olmaz mi hepinize çok teşekkür ederim

Onur6190' Alıntı:
Aek. uvb bi süre olmicak çok çok önemli bişey mi yani olmazsa olmaz mi hepinize çok teşekkür ederim
kusura bakma arkadasim senin konunu da dagittik uvb lamba kaplumbaganin d vitamini sentezlemezini saglar bunun icin onemlidir alana kadar devit3le idare edebilirsin ama en dogrusu birkac ay sonra uvb lamba almandir

Venom doğalarında olmayan besinleri vermemeni tavsiye ederim. Hele elimizde sebze seçeneği varken meyveye hiç gerek olmaz. Zamanında peynir konusuda aynı idi. Kalsiyum var dediler önerdiler. Kimse tuzu hesaba katmadı.

flora11' Alıntı:
Onur6190' Alıntı:
kusura bakma arkadasim senin konunu da dagittik uvb lamba kaplumbaganin d vitamini sentezlemezini saglar bunun icin onemlidir alana kadar devit3le idare edebilirsin ama en dogrusu birkac ay sonra uvb lamba almandir

İpek çok güzel hatırlatmış. Üzerine basarak söylüyorum uvb olmasa dahi devit bir süre kullanılıp uvb bu esnada sağlanmalı. Yaz da geliyor. Bir avantajda uygun güneşlendirme. Ama uvb kullananların hepsi bunun hem ne kadar kolay bir yöntem olduğunu hemde doğru etkisini gözlemliyordur.

Geri