Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bayram tatili

SinekAs

Gümüş 2 Üye
Merhaba arkadaşlar tekrar ben..
Malum kurban bayramı tatili var önümüzde ve 6 günlük tatile çıkıyorum.
Kaplumbağaları yanımda götürmek; Yol dağlık ve gittiğim yer fazlaca soğuk bir yer ölüm fanusu alıp onla götürme olanağına sahibim. sıcak su ekleme en lüks şey olacak.
Akvrayumda evde bıraksam ; fazlaca yem atsam gitmeden önce suyu tamamiyle değiştirsem ve şu zaman ayarlı prizlerden alma şansım var..
Sizce ne yapmalıyım? teşekkürler

Cvp: Bayram tatili

Gayet mantıklı Vural abi ya da yem için otomatik yem makinası alabilirsin.Eğer alamıyorsan evde bırakman iyi ama başlarına kötü bir bela gelir diye yanına alabilirsin.Bence evde bırak.

Kötü bir şey gelme olasılığı hasta olmalarından daha iyi bir olasılık değerine sahip. cuma günü yeni kuru alanım gelecek camdan yaptırdım. Lambayı da sabitleyeceğim.. Göze alınabilir bence de evde kalmaları daha mantıklı olur lakin. Bu konuda deneyimli arkadaşların fikirleri benim mantıklı bulduğum şeylerden daha önemli.
İlgin için teşekkürler Burcu

Eğer seyahat zamanı güvendiğin arada yem verecek biri olursa en iyisi bu olur. Ancak bu yoksa hayvanlar 6 gün açlıkta sorun yaşamazlar. Gitmeden önceki 3 gün hayvan başına 1,5 kafa hacmi ver. Geldiğindede bir gün normal verip sonraki 2 gün 1,5 kafa hacmi verip normale dönersin. Hatta dönüşteki öğünü günlük 2 ye bölerek uygula. Bir anda mideleri dolmasın.

Zamanlayıcıyı önceden edinip çalıştırki bir arıza olmadığını gözlemle. Zaten filtre ve ısıtıcı sürekli çalışıyor. Bu anlamda lambaları zamanlayıcı ile yönetmen yeterli. Bu zaten normal zamanda da çok kolaylık sağlayacak.

En önemli sorun su buharlaşması. Bir haftada yaklaşık ne kadar buharlaştığını biliyorsundur. Bunu düşünerek rampa altına inmeyecek şekilde suyu tamamla. Temizliği en az iki gün önce yapki sonrasında terslik varmı kontrol et.

Diğer bir konu evdeki kalorifer sönmeyecek değil mi? Yani merkezi sistemmi? Bu kadar gün kalorifer yanmazsa evin içi son iki gün buz gibi olur ve su yüzeyinde nefes aldıkları havada üşütme sebebi olabilir. Lamba ısısı da örneğin 24 derece odada 20 cm mesafeden kuru alan zeminini uygun değerde yapıyorsa yani 31-33 gibi, soğuyan evde oda sıcaklığı 12-15 derecelere düşerse aynı kuru aan ısısını elde etmek için ya lambayı 10-12 cm gibi mesafeye çekmek gerekir yada ampul gücünü 100-150 w yapmak gerekir. Belkide sağlıklı kalmaları konusunda en büyük önlem akvaryum dışarısındaki ısı olacak.

Şimdiden iyi yolculuklar.

birde suyu ve akvaryumun her yerini kaçış ihtimaline göre kontrol etmende fayda var. Sen yokken firar edip sağda solda o kadar gün kalıp üşümesinler.

Kesinlikle kacamazlar dusuk birbisida kombi yanacak. Yaptirdigim cam kuru alanda zaten simdiki ranpadan 5 6 cm yuksek lamba sorunu da oyle hallolur. Her ihtimale karai sa lambayi iuice ust tarafindaki dolaba sabitleyecegim . Cok Tesekkur ederim :)

Vural abi haklısın tabii ben sadece tavsiye etmek istedim.:t65y: :smile:

Emre abi herşeyi açıklamış. Benim elimde olsa getirmez evde bırakırdım. Gerekli önlemler dahilinde.

bizim kaplumbağalar küçük olduğu için daha akvaryum alamadık ama küçük fanusun içinde yaşıyorlar.yola giderken suyunu az koyarak gidiyorum ve bir şey olmuyo :D :w00t:

Cvp: RE: Bayram tatili

SinekAs' Alıntı:
Kesinlikle kacamazlar dusuk birbisida kombi yanacak. Yaptirdigim cam kuru alanda zaten simdiki ranpadan 5 6 cm yuksek lamba sorunu da oyle hallolur. Her ihtimale karai sa lambayi iuice ust tarafindaki dolaba sabitleyecegim . Cok Tesekkur ederim :)

Lambayı sabitlerken rampa ve kuru alanın girişine yakın tutmayı ihmal etme.

Mort ve Julian' Alıntı:
bizim kaplumbağalar küçük olduğu için daha akvaryum alamadık ama küçük fanusun içinde yaşıyorlar.yola giderken suyunu az koyarak gidiyorum ve bir şey olmuyo :D :w00t:

Küçük olduğu için fanusta tutulur mu? Tabi o kaba ısıtıcı ve filtre koyamadınız. Su ısısı ve temizliği yaşa ve boyuta bakmaz. Hayvanların ihtiyaçlarını karşılamalısınız. Ayrıca fanusta dalıp çıkamıyor ve yüzemiyor. Çok çok hatalı bir yaklaşım. Doğada yavrularda erişkinlerde aynı suda değil mi? Hayvanlar eziyet çekiyor.

İkinci hata yolsulukta suya konulup taşınmazlar. Uygun seyahat yöntemleri uygulanmalı.

Mort ve Julian' Alıntı:

Belki okumuşsunuzdur bilmiyorum ama şu başlıkta bakım hakkında detaylı bilgi mevcut. mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

hayvanlar normalde suda uyuyorlar ise suyu 28 derecede sabit tutmak olası dış hava değişimlerinden etkilenmelerini azaltır. kuru alana dış ortamın soğuk olması durumunda fazla istek göstermezler. sürekli suda kalırlar. buharlaşmaya bağlı su azalmasına karşı eğer ısıtıcı dik konumlandırmalı tipse suyu üstündeki plastik kısmın yarısından aşağı biraz az yükselt daha fazla değil. bu sürede buharlaşan su geldiğinde normal max çizgisi altına düşmemiş olur. dış filtre kullanmıyorsan metilen mavisi de alıp giderken suya iki damla damlat. su kalitesini bozacak bakterileri elimine ederek gelene kadar suyu biraz daha iyi tutar. yola çıkmadan hemen evvel filtreyi de temizlemeyi unutma. geldiğinde en büyük sıkıntı hayvanların seni yabancılaması olacak. işe baştan başlayacaksın. iyi tatiller.

Ortalama 10 gün civarı hayvanlar hiç insan silüeti görmedikleri takdirde eski alışkanlıklarında ( elden yem yeme, görünce gelme) yok olma durumları gerçekleşebiliyor Vural. En son Cem abinin başına gelmişti bu durum, kendisi daha detaylı bilgiye sahiptir.

Elimden zaten yem yemiyor. Tatil 3 gune dustu. Ayni seyler olur mu?

belli olmaz çevresinde kimse olmayınca bir süre sonra hareketlere karşı duyarlı olacaktır.

Bu birazda karakteristik. Ben 15 gün Ankara da kaldım. Geldiğimde gene elden yem alıyorlardı. Gerçi benimkiler sizler gelip yem verseniz ilk günden gene alırlar. Arkadaşlarım veriyor hayır demiyorlar. Konu yem olunca gözleri dönüyor.

ben sizi bilmem ama ben evde bırakmam deprem olur yangın çıkar sel olur ev yıkılır bunlar çok düşük ihtimaller olsada onları her gün görmeyince içim asla rahat etmez ama akvaryumda büyük bu yüzden yanımda götüremiyorum evlerinde 3 akvaryum olan bir arkadaşım var çok deneyimli her tatilde ona bırakıyorum zaten memleketlerinde oturduklarından seyahat durumları çok az oluyor hem arada reklam olmasın diye söyleyemediğim android uygulamarla bana görüntülü larak kaplumbağalrımı gösteriyor içim çok rahat yabancılaşma lmuyor bana çok alıştılar yaz tatailden dönünce 3 gün falan biraz tırsık oluyorla ama hemen alışıyorlar çok sıcak kanlılar benimkiler :smile::133:

Bende 6 gun tatile cikiyorum . yem makinam var filtre ve isitici acik ama korkuyorum ya ben yokken isiticida bir ariza cikar diye ben mudahale edemem . Isiticiyi kapatirsam da hasta olurlar sizce ne yapmaliyim ? daha once yaz tatillerinde biraktim ama isiticiyi calistirmiyordum hava zaten sicak oldugu icin

Geri