Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bazı Su kaplumbağası bilgileri

gonzimmm

As 2 Üye
Katılım
30 Eyl 2008
Mesajlar
696
Önemli bilgiler

* Genç kaplumbağaların beslenmelerinde yüzde 40 protein, yüzde 60
bitki dengesi kurulmalı. Yetişkinler ağırlıklı olarak

* İdeal akvaryumlar için suyun yüksekliği kapluşun bağa uzunluğunun 1.5, 2 katı, akvaryumun uzunluğu yine bağa uzunluğunun 4-5 katı olmalıdır.

*Kaplumbağalar sadece bakımları yetersiz geldiğinde değil, strese girdiklerinde veya korktuklarında da hastalanabiliyorlar.

*Kaplumbağalar için ideal su sıcaklığı 23 ila 30 derece arasında olmalıdır. Genç veya hasta kaplumbağalarda suyun sıcaklığı yüksek tutulmalıdır.

*Hasta kaplumbağalarınızı mutlaka veterinere götürün.

*Kaplumbağanızı yeni aldıysanız bırakın ilk zamanlar yaşam alanını keşfetsin. elinize aldığınızda havada tutmayın, bir elinizle alt bağasına destek verin. havada "yüzmeyi" sevmiyorlar çünkü ve strese giriyorlar.

Kırmızı yanaklı kaplumbağa rasyonu :

% 25 dana eti (yağsız ve kemiksiz)

% 25 hazır kaplumbağa yemi

% 50 meyva-sebze-ot ( havuç,çilek,elma,yonca,marul vb)

Not: burada verilecek besinler ufak parçalara bölünerek verilmelidir
...........

Tatlı su kaplumbağaları esas olarak hayvansal gıda tüketirler. Bazen bitkisel gıda da yerler. Ticari, hazır gıdalar % 30- 50 protein içerirler. Omnivor olan türler (Hem etcil, hem otcul), proteinin yanında meyve ve sebze de yerler. Örnek bir diyet olarak ;

Su : 272 gr

Jelatin : 34 gr

Mısır Yağı : 11 gr

Ispanak : 23 gr

Pişmiş tatlı Patates : 23 gr

Vitamin-mineral : 5 gr

Kaplumbağa Peleti : 50 gr

Yukarıda verdiğim karışımda, G protein, %1.5 kalsiyum ve kalan miktarda, fosfor A D E C vitaminleri bulunuyor. Bu karışımı sağlamak, oldukça zor olduğundan, hazır kaplumbağa yemleri kullanmalısınız. Bu hazır yemlerin üzerinde, günlük, verilebilecek miktarlar yazılıdır. Bunun dışında, ayrı olarak, günlük olarak, brokoli, havuç, yeşil fasülye, lahana vb. verilebilir. Sürekli yiyorlar dememeli, bu besinleri az miktarlarda vermelisiniz. Yani miktarı kendiniz ayarlamalısınız. Hazır mamalarda bile, belirlenen bir miktar yoktur. Ancak, özellikle, yaz aylarında, verdiğiniz mama miktarı düşük olmalıdır.

Cinsiyet

İris erkekte kırmızı, dişide kahverengidir.

...ALINTIDIR...
sempativet.net

Önbellek,busra
 
örnek bir diyet olarak verilmiş o gramajlar sanırım.. satılan hazır yemlerdeki içeriklerle bir karşılaştırma yapabilmek adına da yararı olabilceğini düşünüyorum.. o şekilde ölçmemeiz tabi ki imkansız.. doğru ve kaliteli yemleri gerektiği miktarda, ve diğer ek besinlerle vitamin de verdiğinizde beslenme açısından sorun olmayacaktır..
 
yani neden 11 gram filan denmiş onu anlamadım
 
erişkin bir kaplumbağa için gereken miktarlar olarak verilmiş.. ama tabi ki bu oranlar kaplumbağa yaşına ve büyüklüğüne göre değişebilmektedir.. ayrıca kullandığımız yemlerin içindekilerin oranlarıyla karşılaştırma imkanı da sunması açısından kullanabilir bir fikir vermesi açısından o değerler.. bunun dışında başka kullanılcak yer olduğunu sanmyorum gram olarak ölçmek mümkün olmadığı için..
 
karıştı neyse unut gitsin hiç yazmadım say
 
karıştı derken? gramlar örnek miktarlar olarak verilmiş zaten bunu sormamışmıydın?
 
Yavru kaplumbağaların protein ağırlıklı beslenmesi gerektiğini yazıyor yanılmıyorsam diğer bölümlerde, ama burada %60 bitki olmalı diyor. Kafam karıştı?
 
evet dikkat etmemiştim sanırım bir yanlışlık olmuş.. yavrularda beslenme protein ağırlıklı olmalı..
 
yani ben seni tam anlamadım sen beni tam anlamadın şimdi bunu konuşmaya kalksak ben anlayana kadar bin yıl geçer ondan öyle dedim
 
estağfurullah rica ederim.. yine de anlaşılmayan bir yer varsa çözme taraftarıyım anlatabildiğim kadarıyla tabi.. :)
 
havada kelebek gibi uçurmayı seviyordum :( meğerse strese giriyorlarmış :(
 
Geri
Üst