Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

bebeğim öldü

yosun gözlü

Bronz 3 Üye
Katılım
28 May 2009
Mesajlar
65
neden anlamadım akv.da değildi ama gece suyuna baktım biraz ılıttım hareketliydide gayet alıp kuru yere kodum o indi ben koydum o indi acaba su mu çok geldi ama kuru yer hizasındaydı sabah bir baktım su elimden soğuk,kas katı olmuştu soğuktan mıdır?iyidi bişeyi yoktu ya :( şimdi diğeri onun üstünde bir zararı olur mu ölenin, almak istemiyorum yanlız kalacak o zaten az hareket ediyor aldığımdan beri bişey yemiyor birde arkadaŞı öldü ne olcak şimdi ?
 
basınız sağolsun.
Soğukdan ksılmış olabilir.Almak istemiyorum derken ölü kaplumbagayı o ufak kaptamı bırakmayı düşünüyorsunuz:S Bu diğer kaplumbaganıza zararlı olabilir.
 
diğeri şimdi hala onun üzerinde yeni aldım onlarışuan akvaryumma geçemezdim ama düşünüyordum neden öldü anlamadım çok iyidi
 
Benimkisi de çok iyiyi ama öldü:S Kapta belki hastalanmıştır.belkide soğuk sudayken sizin sıcak su koymanız ani ısı değişimnden dolayı kalp krizi geçrmesine sebep olmustur:( Umarım diğeri için en yakın zamanda akvaryuma geçersiniz.
 
ya gerçekten böyle olabilir mi bilseydim hiç mudahele etmezdim ben suya bakıyorum elimden soğuk birz ılıtıyım dedim tüh ben ölürdümdüm yani
 
Öyle düşünmeyin siz elinzdeki imakanlarla en iyisini yapmaya çalısıyordunuz. ılık suysa çok sıcak değilse bir şey olmaz:)
 
kendimi suçluyorum haliyle çünkü iyidi diğeri yem yemiyor o yiyorduda açlıktan olmadığı kesin tamam ecel ama bir sebebi olmalı neyse çok sağol
 
RE: bebeğim öldü

Basiniz saolsun. Bazi kaplumbagalar cok hassas ve gucsuz olurlar digerleri daha guclu ve dayanikli olurlar. Ama akvaryuma gecmeniz digeri icin daha iyi olur.
 
Plastik kapta ölümler maalesef kaçınılmaz en sonunda. Çok büyük olasılıkla soğuktan dolayı üşütme durumu falan olmuş olabilir özellikle yavrularda çok daha kısa sürede ölümle sonuçlanabiliyor en ufak bir soğuktan etkilenme durumu bile. Başınız sağolsun, foruma bu şekilde hoşgeldiniz demek istemezdim ama öyle oldu. Canınızı sıkmayın ve diğeri için bir akvaryum edinmeye gayret edin bence.
 
anlıyorum sağol ,daha ikinci haftasındaydı ama ben ona çok alışmıştım iyi görünüyordu en son hareketliydi ve haliyle çok sevimliydi:( su seviyesi çıktıklları çizgideydi boğulmuş olamaz dimi? olabilir mi diyeri yalnız kaldı inş yem yemeyi öğrenir hiç yemedi
 
Yok yok boğulma gibi bir durum asla söz konusu olamaz merak etmeyin, ölmeden önce genelde son bir canlılık geliyor hep. Su sıcaklığından dolayı yem yememesi normal plastik kabın kötü yanları da cabası tabi. Akvaryuma geçmek onun için yapabileceğiniz en iyi şey şu anda.
 
Tabi ki yaşar doğada sosyal hayvanlardır ama akvaryumda birden fazla oldukların da er yada geç sorun olacaktır tartışma kavgalar vb gibi. Kolay gelsin ya inşallah geçebilirsiniz yapabileceğimiz bir şey varsa yardımcı olmaya çalışırız her zaman.
 
Geri
Üst