Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bebeğimin benimle ilk günü

maybeybi

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Bir su kaplumbağası sahiplendim. Kıpır kıpır benim oğluşum. Attığım yemlere ilk başta hiç tepki vermiyor ama nasıl oluyorsa ben onunla ne zaman ilgilenmesem yemi ortadan kayboluyor. Bazen beni görünce saklanmıyor bazen de beni görünce kafayı indiriyor hemen. Çok afacan ne zaman gizlice izlesem ki sapık gibi hayvanı 2 saat izlemişimdir -korktuğum için bu arada daha önce bir kaplumbağa kaybettim çünkü- başını kaldırıp bir yerleri dikkatli dikkatli izlediğini fark ediyorum ufacık ses yapsam başını kaçırıyor. Henüz alışma evresinde olduğu için mi benden saklanıyordur?.. Çünkü normalde kıpır kıpır bir hayvandı.

Foruma hoşgeldiniz.

Yeni ortama giren hayvanlarda alışma süreci olur. Alışmadığı için güvenli sudan çıkmak istemez.

Çok hareketli olması da iyi değildir. Gereksiz enerji harcar bu da bünyesini zayıflatıp hastalığa yakalanma riski oluşturur.

Yem olarak stick yemde tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Kurutulmuş yemde jelatini açılmamış kutuda gammarus alacaksınız. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Akvaryum ölçüsü nedir?

Su ısıtıcı, ısıtma lambası, filtre ve kuru alan var mı?

Geri