Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bebeğimin benimle ilk günü

maybeybi

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Bir su kaplumbağası sahiplendim. Kıpır kıpır benim oğluşum. Attığım yemlere ilk başta hiç tepki vermiyor ama nasıl oluyorsa ben onunla ne zaman ilgilenmesem yemi ortadan kayboluyor. Bazen beni görünce saklanmıyor bazen de beni görünce kafayı indiriyor hemen. Çok afacan ne zaman gizlice izlesem ki sapık gibi hayvanı 2 saat izlemişimdir -korktuğum için bu arada daha önce bir kaplumbağa kaybettim çünkü- başını kaldırıp bir yerleri dikkatli dikkatli izlediğini fark ediyorum ufacık ses yapsam başını kaçırıyor. Henüz alışma evresinde olduğu için mi benden saklanıyordur?.. Çünkü normalde kıpır kıpır bir hayvandı.

Foruma hoşgeldiniz.

Yeni ortama giren hayvanlarda alışma süreci olur. Alışmadığı için güvenli sudan çıkmak istemez.

Çok hareketli olması da iyi değildir. Gereksiz enerji harcar bu da bünyesini zayıflatıp hastalığa yakalanma riski oluşturur.

Yem olarak stick yemde tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Kurutulmuş yemde jelatini açılmamış kutuda gammarus alacaksınız. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Akvaryum ölçüsü nedir?

Su ısıtıcı, ısıtma lambası, filtre ve kuru alan var mı?

Foruma hoşgeldiniz.

Yeni ortama giren hayvanlarda alışma süreci olur. Alışmadığı için güvenli sudan çıkmak istemez.

Çok hareketli olması da iyi değildir. Gereksiz enerji harcar bu da bünyesini zayıflatıp hastalığa yakalanma riski oluşturur.

Yem olarak stick yemde tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Kurutulmuş yemde jelatini açılmamış kutuda gammarus alacaksınız. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Akvaryum ölçüsü nedir?

Su ısıtıcı, ısıtma lambası, filtre ve kuru alan var mı?
Mesajı şimdi gördüm özür dilerim. Akvaryumum var ama balıklardan kalma kare şeklinde bir akvaryum. Akvaryumu değiştirmeyi düşünüyorum. Rica etsem bebek kaplumbağam için almam gereken her şeyi mümkünse linkleriyle birlikte bana atabilir misiniz? Alacağım her şey kaliteli olsun çocuğum mutlu olsun istiyorum. Akvaryum arayışındayım, Tekirdağ'da yaşıyorum eğer gerekli ölçülerde akvaryum sipariş edebileceğim bir yer varsa önerirseniz çok mutlu olurum. Buradaki petshop'larda çok seçeneğim yok. Bir sitesi bir şeyi var mıdır güvenle alabileceğim.

Merhaba.

Hazır olanlar iyi değil bir camcı ile anlaşıp ona ölçüleri söylerseniz kuru alanı ile birlikte yapar. Daha zahmetsiz ve ömürlük olur.

İsterseniz kademeli olarak isterseniz direkt ömürlük akvaryuma geçin. 5cm kabuk boyundan sonra ömürlük akvaryuma geçmenizi tavsiye ederim.

120cm*60cm*60cm ölçülerinde 1cm cam kalınlığında arkvaryum ömrülüktür. Bütçeniz varsa 150cm uzunlukta olur.

Kuru alanı akvaryum içi veya akvaryum üstü yapabilirsiniz akvaryum içi olan daha kolaydır. Kuru alanda çim değil pvc paspas kullanın çimleri koparıyorlar.

Bu su ısıtıcı iyidir.

Isıtma lambası olarak sadece armut halojen ampul olur. Mesafeye göre 28-42-52 Watt alınabilir.
Metal çanaklı masa lambası ile konumlandırılmalıdır.
52Watt 20-25Cm mesafeden uygundur.

Şuanki yuvanın bir fotoğrafını atar mısınız?

Kullandığınız bütün yem, takviye, su düzenleyici, ekipman ne varsa yazın. Bazıları zararlıdır.

Merhaba.

Hazır olanlar iyi değil bir camcı ile anlaşıp ona ölçüleri söylerseniz kuru alanı ile birlikte yapar. Daha zahmetsiz ve ömürlük olur.

İsterseniz kademeli olarak isterseniz direkt ömürlük akvaryuma geçin. 5cm kabuk boyundan sonra ömürlük akvaryuma geçmenizi tavsiye ederim.

120cm*60cm*60cm ölçülerinde 1cm cam kalınlığında arkvaryum ömrülüktür. Bütçeniz varsa 150cm uzunlukta olur.

Kuru alanı akvaryum içi veya akvaryum üstü yapabilirsiniz akvaryum içi olan daha kolaydır. Kuru alanda çim değil pvc paspas kullanın çimleri koparıyorlar.

Bu su ısıtıcı iyidir.

Isıtma lambası olarak sadece armut halojen ampul olur. Mesafeye göre 28-42-52 Watt alınabilir.
Metal çanaklı masa lambası ile konumlandırılmalıdır.
52Watt 20-25Cm mesafeden uygundur.

Şuanki yuvanın bir fotoğrafını atar mısınız?

Kullandığınız bütün yem, takviye, su düzenleyici, ekipman ne varsa yazın. Bazıları zararlıdır.
Fotoğraf atamıyorum kameram kırık. Kare şeklinde bir akvaryumda sabo markasının su ısıtıcısı ve filtresini kullanıyorum 50W'luk. Malzemeleri gelene kadar bu akvaryumda kalacak geçici bir yer yani. Kuru alan olarak da kırmızı bir taş var trendyoldan almıştım

Geri