Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bebeğimin yeni akvaryumu :)

başak

Gümüş 4 Üye
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1481509882062824&set=a.1479734172240395.1073741836.100006114793081&type=3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1481509902062822&set=a.1479734172240395.1073741836.100006114793081&type=3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1481509972062815&set=a.1479734172240395.1073741836.100006114793081&type=3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1481510035396142&set=a.1479734172240395.1073741836.100006114793081&type=3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1481510048729474&set=a.1479734172240395.1073741836.100006114793081&type=3&theater Kaplumbağaların yaşı beneklerden belli oluyomuş bilen varsa yardım rica ediyorum :)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1481510112062801&set=a.1479734172240395.1073741836.100006114793081&type=3&theater Bir de metilen mavisiden döktüm suya ağzı mavi oldu bişey olur mu ??

Akvaryumu 50 lt ışığı 60 w mavisini bulamadım ama arıyorum mango kökü ve silis kumu 2-3 güne geliyo ısıtıcısı var dış filtre bulamadım dış filtre şart mı ? su filtresi var derecesi var kuru alan derecesi de aldım ipek bitki bulamadım canlı bitki aldım ama ipek bitki de geliyo kuru alan yaptırdım başka bi eksiği varmı ??

Cvp: Bebeğimin yeni akvaryumu :)

Fotograflardan birsey anlasilmiyor ama okadar cok metilen kullanilmaz zaten mantar gibi durumlar olmadikca bunu kullanmayi onermem
Bu akvaryuma zaten dis filtre olmaz buarada dis filtre olan akvaryumda metilen hic kullanilmaz
Beneklerinden cinseyeti anlasilmaz 10 cm den once cinsiyetini anlayamassiniz bu petshoplarin bir disi bir erkek veriyorim derken soyledigi bir uydurmadir
Su konuyu okuduktan sonra kafaniza takilan seyleri sorabilirsiniz
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Alisarp' Alıntı:
Beneklerinden cinseyeti anlasilmaz 10 cm den once cinsiyetini anlayamassiniz bu petshoplarin bir disi bir erkek veriyorim derken soyledigi bir uydurmadir

Beneklerinden yaşı anlaşılırmı diye soruyor cinsiyet sormuyorki :D

Başak benenklerinden yaş anlaşılmaz. Yaşını kabuğundaki hiçbi şekilden veya izden anlayamassın.

Alisarp' Alıntı:
Fotograflardan birsey anlasilmiyor ama okadar cok metilen kullanilmaz zaten mantar gibi durumlar olmadikca bunu kullanmayi onermem
Bu akvaryuma zaten dis filtre olmaz buarada dis filtre olan akvaryumda metilen hic kullanilmaz
Su konuyu okuduktan sonra kafaniza takilan seyleri sorabilirsiniz
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Zaten anlaşılmaz diye yazdım her şeyini üzerinde 10 litreye 10 damla yazıyodu bende 5-6 damla damlattım 50 litreye o yazıyı yazıcıdan çıkarttım ona bakarak düzenledim akvaryumu eksikleri var hala her şeyi gelsin daha net resim çekerim :)

cin' Alıntı:
Alisarp' Alıntı:

Beneklerinden yaşı anlaşılırmı diye soruyor cinsiyet sormuyorki :D

Başak benenklerinden yaş anlaşılmaz. Yaşını kabuğundaki hiçbi şekilden veya izden anlayamassın.

biraz araştırdım altındaki benekler çoksa erkek azsa kız yazıyodu altındaki beneklerden 1 çıkar yaşı belli olur yazıyodu hatta büyüdükçe bir benek çıkıyomuş saçma geldi ama olabilir dedim yine de
:)

başak' Alıntı:
biraz araştırdım altındaki benekler çoksa erkek azsa kız yazıyodu altındaki beneklerden 1 çıkar yaşı belli olur yazıyodu hatta büyüdükçe bir benek çıkıyomuş saçma geldi ama olabilir dedim yine de
:)

Onu kim demişse çok güzel uydurmuş :33: Dişilerin karnındaki kabuk çökük ve daha sert oluyo ayrıca dişide kabuk altındaki desenler hem küçük hem de birbiriyle bağımsız desenler oluyor erkekteki desenler daha kaynaşmış ve büyük oluyo Bide erkeklerin ön tırnakları çok uzun oluyo ama 2 yaşına gelmeden bu farklılıklar oluşmuyor o yüzden anlayamassın

Yas degil kabuk boyu onemlidir 10 cm den sonra anlasilir en gozle gorulur belirti erkeklerlerde anus kabuktan uzak olur ve kuyruk kalin olur birde tirnaklarin uzunluklari farkli ve uzun olur

Yanlis okumusum :) Zaten yasi hic anlasilmaz

başak senin söylediklerin şehir efsanesi sadece şu olur boyu ufaktır ve üstünde plaka katmanı fazla olursa boyuna göre yaşı vardır diyebiliriz. bu da hayvanın bakımsızlıktan dolayı bu durumda olduğunu kanıtlar. yaşı kesinlikle bilinemez. ama hayvan normal kabuk yapısında ise yani bulunduğu dönemin yavrusu ise kabuk boyuna bakılarak şu şu aylar arasında olabilir diyebiliriz. bununda tam net yaşı bilinemez.

metilenli suyu çok açık mavi olana kadar azar azar boşaltıp su ekle normalde iki damla olmalı sen fazla koymuşsun. fazlası hayvanın gözünü yakabileceği gibi sarhoş eder.

Fotoğraflarda kabul jeli de var. Kabuk jeli kaplumbağanın kabuğu icin zararlidir. Kabuğun hava almasini engeller. Bu yuzden kabuk jeli kullanilmamalidir

Cvp: RE: Bebeğimin yeni akvaryumu :)

Sıddık' Alıntı:
Fotoğraflarda kabul jeli de var. Kabuk jeli kaplumbağanın kabuğu icin zararlidir. Kabuğun hava almasini engeller. Bu yuzden kabuk jeli kullanilmamalidir

Ama o jel sadece doğal karanfil yağı içeriyor o yüzden antiseptik olarak kullanılıyor. Yani kabuğunda parazit, mantar, yosun, bakteri, kireç, tortu falan oluşmasını engelliyor. Bence atmasın haftada bir kere sürmesinde fayda var.

Cvp: RE: Bebeğimin yeni akvaryumu :)

cin' Alıntı:
Sıddık' Alıntı:

Ama o jel sadece doğal karanfil yağı içeriyor o yüzden antiseptik olarak kullanılıyor. Yani kabuğunda parazit, mantar, yosun, bakteri, kireç, tortu falan oluşmasını engelliyor. Bence atmasın haftada bir kere sürmesinde fayda var.

kabuk jelini ilk başta kullandım ama bişey olmadı sonra zararlı diyince kaldırdım kullanmadım ama napim şimdi biriniz kullanın diyosunuz biriniz kullanmayın diyosunuz çoğunluk kullanma dedi ama bilmiyorum

Kimyasal olan jelleri kullanma ama o resimdeki deep fix temizleme jeli sadece doğal karanfil yağı içerdiği için haftada 1 kere kullanabilirsin. Bazı kadınlar cilt bakımı yaparken gözenekleri açıp temizlesin, cildi sıkılaştırıp parlatsın diye karanfil yağı sürüyolar. Faydalı bişey yani hemde antiseptik yani zararlı mikrop öldürücü özelliğide var daha ne olsun :D

başak şu jelin resmini çekip koy bakayım bahsettiğin jel nedir.

http://www.deepfix.com/product/tuti-clean-jel/

Burada prospektüs mevcut. Bu ürünün hiç bir faydası yok arkadaşlar. Kendileri bile yan etkisini yazmış. Hayvanın doğasında da yok. Üründe anestezik özellik var. Tamamen hayvana eziyet. Sistemi uygun kurduğunuzda hiç gerek olmuyor. Ben ne jel ne fırça kullandım. 2 senedir kabuklar gayet sağlıklı.

eğer buysa işe yaramaz zaten üstüne yazmışlar kozmetik diye. sahibine makyaj olsun. güzel gözüksün.

hayvanın kabuğu hava aldığı sürece sağlıklıdır.

Valla hocam normalde karanfil yağı faydalı birşey Bende çeneme sürüyodum bi ara ordaki minik sivilceleri öldürsün diye gerçekten işe yarıyodu:D İçtiğin zamanda hafif uyku yapıyor stresini alıyor insanın

Burda faydalarını da yazmışlar http://www.dogaldiyet.com/karanfil-yagi-faydalari-karanfil-yagi-sac-ve-cilt-icin-kullanimi.html ama kaplumbağaya zarar veriyorsa bilemiycem kullanmasın tabi o zaman daha iyi olur

biz önermiyoruz. kabukta oluşan bakteri kireç mantar her ne olursa olsun üstünü kaplayarak iç yüzeyden çıkmasını önlüyor. bu da zaman içinde kabuk içine doğru tahribat yapıyor. salınım halinde göze zararlı. hava almayan dokuda yani plakada tahribatlar gözleniyor. kabuk için önerdiğimiz sadece yoğun plaka katmanı varsa yumuşatıp çıkmasını kolaylaştırmak için devittir.

Geri