Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

bebek kaplumbaga soruları....

yalnızlık çektiğini düşünmyorum ama çekse bile almanız durumunda çıkacak sorunlar yalnızlığından daha büyük olabilir.
 
o zaman bu akvaryumdan bozma paludaryumun su ankı tek sahıbı arthur olarak kalacak.
gonderdıgım yazı baslık altında gozuktugu halde ekrana gelmemesı sorununu dun bende yasadım. ıkıncı kez mesaj gonderdıgımde de ıkısı bırden gozukuyordu. sayfa degısımlerınde oluyor anlasılan. neyse, olur oyle seyler :)
 
yaklasık 1 haftadır kaplumbaga yenı yerınde yasıyor fakat sadece 3 kez kuru alanına cıkıp orada uzun sure kaldı. 1 hafta ıcerısındekı davranısları;
gayet hareketlı, benı gordugunde cama yapısıp delıler gıbı kulac cırpıyor. etrafı ıle ılgılı. bunlarla beraber.
genelde kuru alan rampasında sadece kabugunun ustu su dısında kalacak sekılde duruyor,
su derınlıgı yaklasık 25 santımetre. dıbe cok az dalıyor.(dıpte renklı orta buyuklukte cakıl tasları var)
forumdan okuduklarım kadarıyla, kuru alana cıkması gerektıgı ve dıbe dalmayı sevdıklerı halde benım hayvanım bunları cok az yapıyor. su sıcaklıgı 27-28 derece sureklı. kuru alan sıcaklıgı ıcın ıse pek bır fıkrım yok. cd kabından bırseyler yapıp uzerıne denız kıyısından topladıgım 2-3 santımetrelık taslardan koydum bır ıkı tane.
bu davranısların nedenı ne olabılır? su sevıyesını dusurup kuru alanı bıraz daha akvaryumun ortasına dogru yerlestırsem bı faydası olur mu?
 
Isınma lambanız var mı? Kuru alana az çıkmasının genelde iki nedeni olur biri kuru alanın yeterince sıcak olmaması diğeri de kuru alana çıkmasının zor olması yani çıkmasını kolaylaştırcak bir eğim vb bulunmaması. Dibe zamanla dalacaktır ara ara daha tam alışamadığından kuru alana pek çıkmaması da normaldir. Yine de kuru alanın sıcaklığını bir derece ile ölçün derim. Ya da en azından kendiniz kontrol edin. Isınma lambasının altına elinizi koyduğunuzda kuru alan hizasında, güneşten geliyormuş gibi hafif bir sıcaklık hissediyorsanız sıcaklık uygun demektir.
 
cevabına karşılığı biraz geç yazdığımın farkındayım aragorn.
güçlü bir masa lambam var bende onunla kuru alanı ısıtmaya çalışıyorum. ya kapağı koymayıp lambayı kuru alana yaklastırıyorum yukarıdan ya da sadece kuru alanın ustunu kaplayacak sekılde bır folyo kagıdı koyup, lambayı oyle yaklastırıyorum veya denedıgım bır cozum yolu olarak. folyo kagıdı varken kapagı kapatıp masa lambasınıda kuru alanın bulundugu yerın camına yaklastırıp o sekılde ısıtmayı denıyorum.
2-3 gunde bır kuru alana rahat bır sekılde cıkıyor. hatta tum geceyı orada gecırdıgı de oluyor. fakat hepsı bu kadar ıste.
kuru alana cıkmaması ıle ılgılı aklıma gelen bı ıhtımal de su; bu kaplumbagaya yaklasık 8 ay boyunca kucuk bır kız cocugu bakmıs. bana verelı daha 3 hafta fılan olmustur ve anladıgım kadarıyla eskı sahıbı hayvanı yakalayıp elıne almayı fılan cok sevıyormus. pek fazla dıkkat ve ozen gostermeden bunu yaptıgını dusunuyorum. bu yuzden ıcgudusel olarak hayvan sudan (guvende oldugunu hıssettıgı alandan) pek cıkmaya gonlu yok dıye dusunuyorum.
benden korkmuyor hatta yem kutusunu elıme aldıgımı gorunce delırıyor. bende yemını ıkı parmagımın ucunda tutup kuru alana cıkmasını sagladıktan sonra elden verıyorum. belkı bır ıse yarar dıye.
dedıgın gıbı dalmaya basladı, hatta dıpte yemek artıklarını arıyor uzun uzun.
 
Zamanla size alıştığında durum düzelecektir diye düşünüyorum o zaman. Kuru alanın sıcaklığını yine de bir termometre ile ölçün ona göre en uygun ısıtma yoluna karar verirsiniz.
 
Konuyu açan arkadaşa ve sorularını cevaplayan herkese çok teşekkürler :) Bu benim için çok yararlı oldu. Benim gibi yeni kaplumbağa sahibi olan arkadaşlar içinde öyle olacağına eminim. Tekrar çok teşekkürler. Beslenmesinden bakımına kadar herşey burda :D
 
uzun zamandır bır sorunum olmuyordu kaplumbagamla ama bugun bırsey farkettım. forumda da arattım (bu sorunla ılgılı yazı gordugumu sanıyordum) kaplumbaganın kabugu dısında neredeyse tum vucudu, boyun, on ve arka bacakları, uzerınde beyaz ve suya gırdıgınde dalgalanan salyamsı seyler var.
kulak temızleme cubukları ıle sudayken bunları temızlemeye calıstım ama mumkun degıl. bacaklarını hızla hareket ettırdıgınde kucuk bır tabakanın vucudundan ayrıldıgını gordum.
boyle bır durumları varsa; derı mı degıstırıyor acaba? su anda yazlıkta oldugu ıcın eskı kucuk akvaryumumun ıcerısınde ve maalesef oraya fıltreyı sıgdıramamıstım. bu yuzden sudan olusan bır sey mı? kuru bır kaba ayırıp gunese cıkartmaya baslayayım mı tekrar? veya baska bır acıklama ıle cozumunuz var mı?
bır de; bırsey degıl SedeF :)
 
Tarifinize bakılırsa deri değişimi. Siz herhangi bir müdahalede bulunmayın, kendisi eski deriyi yenisi geldikçe atacaktır. Yani ekstradan bir şey yapmanıza gerek yok. Büyümeye başladığının belirtisidir deri değişimi.
 
obaaa!!! super haber bu. bende derı degısımı oldugunu dusunmustum fakat tam da emın olamamıstım. "ahbap" yosun baglıyor dıye dusunmeye baslamıstım. cok ıyı haber bu.
ayrıca hızlı cevap ıcınde tesekkurler. ıcım rahatladı cıdden.
 
Geri
Üst