Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

BebekKaplumbağalar

BebekKaplumbağa

Yeni Üye
Arkadaşlar ben dün 2 tane yavru kaplumbağa aldım biri dişi biri erkek birisi habere yüzüyor fakat diğer ise habere taşın üzerinde duruyor suya koyduğumda ise kımıldamıyor bende korkup geri alıyorum bunu nasıl yüzdürebilirim

Cvp: BebekKaplumbağalar

merhaba,
öncelikle teknik olarak çok bilgili olmadığımı belirtip, fikirlerimi paylaşayım. 
öncelikle yavru oldukları için ortama adaptasyon süreci olabilir. yani fazla hareketsizliği hastalık olarak yorumlardım aslında ama yavru oldukları için bunun bir süreç olduğunu düşünüyorum.
akvaryum durumu nedir bilmiyorum ama ısıtıcı lamba ve uv lambanız varsa koyduğunuz taşın üstünde dinlenmesi de normal bir durum. eğer yoksa en yakın zamanda temin etmelisiniz. 

son olarak üzülerek emin olduğum bir bilgiyi paylaşayım. 
yavruyken kaplumbağaların cinsiyetlerini tayin etmek mümkün değil diye biliyorum. belli bir yaş/boy'a geldiklerinde bağadaki kuyruk bölgesi ve tırnak boyutları referans alınarak cinsiyeti söylemeniz mümkün oluyor diye biliyorum. 

cem bey en yakın zamanda zaten sorularınızı en ince detayına kadar yanıtlayacaktır.

Cinsiyet 10 cm kabuk boyu civarı netlik kazanır. Daha öncesinde kan tahliliyle anlaşılabilir. Ama bunun içinde hayvana kalkıp iğne batırmaya değmez.

Yeni ortama girmiş hayvanlar özellikle yavru ise adaptasyon süreci yaşar. İştahsızlık ve hareketsizlik görülebilir. Bu hafta sonuna kadar hareketlerini takip et. Yamuk yüzme esneme olacak mı ? Hayvana dokunma eline alma hayvan strese girip iyice kapanır. Esintide kalmasınlar sakın. Doğrudan güneşe de koyma.

Akvaryumlarında ekipman olarak neler var ? Su kaç litre ?

Cvp: RE: BebekKaplumbağalar

tam olarak bilmiyorum ama akvaryumun aşağısı su yanlarına taş koydum diğeri habire yüzüyor ve verdiğim her yemi yedi hatta diğer kaplumbağanınkinide yemeye çalıştı bugün verdiğim yemi yemedi yemin önüne koydum sonunda yedi ve bazen diğer kaplumbağanın üzerine çıkıyor ama

suya attığında duruyor  ve şuan ısıtıcı falan yok.

Yemi ayrı köşelerde teker teker ver. Diğeri gelirse elinle set yapıp durağan olanın yemini rahat yemesini sağlarsın.

Hayvan hastada olabilir. Derin su psikolojisi de olabilir. Kuru alan üstüne ısıtma lambası alıp koy. Hayvan üşütmüşse bu kendine getirir.

Yem olarak ne veriyorsun ? vitamin damla var mı ?

Akvaryumun ölçüsü nedir ? Su yüksekliği tahminen kaç cm ?

Cvp: BebekKaplumbağalar

akvaryum balık akvaryumu yüksekliği 10 15 cm su yüksekliği ise  3 4 cm yem olarak ReptoMin veriyorum günde 2 kez yarımşar parça veriyorum sabah akşam

Reptomini her yavru yemez. Bundan kaynaklı da yemiyor olabilir. Sera raffy P ve raffy I gammarus al. Günde raffy P'den 1+1 olarak 2 stick gammarustan 2+2 yada duruma göre 3+3 yap. Kurutulmuş olduğu için içi boştur.

Raffy P'deki kırmızılar mineral yemdir. Vitaminler, mineraller ve kalsiyum içerir. Bunları ayırıp haftada iki öğün vereceksin. Ya aynı gün ya da uzak günlerde birer öğün yapabilirsin. Bu iştah açıp kırgınlığı alır.

Yemleri hemen alıp ver ki durumu çabuk saptayalım. Eğer hastalığa bağlı bir durum varsa geciktirmeyelim. Teleskop akvaryumda 50 tl üstü ücretsiz kargodur. Limiti geçemezsen balık bölümünden malzemelere de bakarsın. Yemler 2018 sonu yada daha iyisi 2019 tarihli olsun. Alım sayfasında bir yerlerdeaçıklama kutucuğu vardır oraya yazarsın yemler şu tarihli olsun diye.

Akvaryum çok ufak buna ekipman sığmaz. Son bahara kadar ancak idare eder. Ara geçişli akvaryum alacaksın. 80*35*48h ölçülerde hazır akvaryum satılıyor. Bundan alırsan 3 sene seni götürür. Sonra ömürlüğe geçersin.

sonunda kaplumbağaya yedirdim önüne koydum ve yedi yüzüyor ama çok değil ve akvaryumun resmini size atarım

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    123.6 KB · Görüntüleme: 61
O çakılların hepsini çıkar hayvanın yüzecek alanı olmadığı gibi bütün kirleri altına alıp göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan zararlı bakteri üremesine neden olur.

Kuru alanı daha yüksek bir şeyden yapıp suyu yükseltirsin. Sadece üst kısmı su dışında kalsın. Hayvanların sağlıklı büyümesi için yüzmeye ihtiyacı var. Taş olmasa daha iyi olur taştan soğuk alır. Cd kabından yap diyeceğim ama dediğim gibi akvaryum çok küçük.

Suyu emsal sıcaklıktaki su ile değişeceksin. Ucuz içme suyu kullan. Birkaç petşişe alıp bulunduğu odaya koy su emsal sıcaklığa gelir. Buna ısıtıcı da sığmaz. Eylülü geçirmeden sistemi yenilersin o vakit ısıtıcının artık kullanılması gerekiyor. Lambayı bir an önce hallet. Lamba akvaryumu sıcak tutar.

çok saol cem amca başka yemi alıcam dediğin gibi çakılları çıkardım ama suyu yarın yükselticem zaten yarın suyunu değiştiricem biz hazır suyla akvaryumu doldurduk sence hazır sumu iyi çeşme suyumu ve bana önerebileceğin ucuz büyük bir akvaryum varmı çünkü ben baktım hepsi ya 1000 lira ya 2000 ısıtıcı zaten buldum 20 liraya peki filtreye ihtiyacım varmı ve normal lamba işe yararmı

İçme suyu daha iyi. Şebeke suyunda ağır metaller, klor vb. var. Bu su hayvanlar için sert gelir. İlerde büyük akvaryuma geçince ya arıtma su ya da dinlendirilmiş şebeke suyu kullanacaksın mecburen. Yedekte sürekli su tut.

Şimdiden ömürlük akvaryuma gerek yok. En*boy*yükseklik 80*35*50h bir hazır akvaryum al. Bu 3-4 sene götürür. Ekipmanları da ömürlüğe göre alırsın. İkinci bir defa masraf olmaz. Sadece akvaryumu yenilemiş olursun.

Isıtıcı için su derinliği lazım. Çalışırken hava teması camını patlatır. Bunu lüzumsuz almışsın iade et. Yeni akvaryum ile birlikte ekipmanları tamamlarsın.

Bu akvaryuma filtre koyarsan hayvanlara yer kalmaz. Onun için alma.

Lambada kıskaçlı yada deveboynu kullanacaksın. Ampul armut ampul olacak. Aydınlatma bölümünde öne çıkan konuları incele hepsi ile ilgili bilgi yazdım.

Geri