Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ben herşeyi yanlış yapıyormuşum

betimleme

Yeni Üye
merhaba bugün kamplumbağama yeni bi akvaryum araştırmasına girmiştim. acaba nasıl davranıyorum hayvana diye bir iki yazı okuyayım dedim ki çoğu şey yanlışmış iyi öldürmemişim hayvanı! ben plastik kapta besliyordum bu çok yanlışmış. son bir yıldırda baya boşladım hayvancağazımı. ismi kamil. geçende ters yatar buldum öldü diye ağlayacaktım vallahi. havalar soğudu iyice hantallaştı. sadece uyuyor. karides ve şu yeşil yemlerden kullanıyordum adını hatırlamıyorum iş yerindeyim bakamıyorumda. yani öyle sürü ile malzemeye para verecek durumum yok ama akvaryum almak istiyorum internet üzerinden alabileceğim bir yer var mı? il sorum bu olsun. benim bir tane kaplumbağam var. iki seneyi geçti almamın üzerinden.ufacıktı aldığımda şimdi büyüdü baya. ben küçük bir akvarym istiyorum illa ısıtıcı olmak zorunda mı? ve yanına eş almam gerekir mi acaba? birde cinsiyetini bilmiyorum? ben herşeyi yanlış yapıyor muşum vallahi!!!

Arama motoruna "mas akvaryum" yazarsaniz internet uzerinden satis yapan akvaryum firmasinin sitesine bakabilirsiniz. Daha onceden yaptiranlar oldu bu firmadan ve ozellikle kaplumbaga akvaryumu da yapan bir firma.

Bakim konusunda su basligi mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html , beslenme konusunda ise su basligi okumaniz iyi olacaktir. mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Kaplumbaga bakimi sirasinda akvaryumda ana ekipmanlarin basinda su isiticisi gelir. (İsitici,filtre,kuru alan ve kuru alan isitici lamba) iaiticisi olamayan bir ortamda bakilan kaplumbaga hastaliga acik bir bunyeye sahip olur.

Kaplumbagalar tek yasama konusunda sıkınti cekmezler. Ki bakim basligini da okuyunca, 1 kaplumbaga icin gerekli olan alani goreceksiniz. Siz zaten kucuk bir akvaryum alimindan bahsederken, ikinci bir kaplumbaga daha buyuk bir alan demektir.

Akvaryumu etrafinizda varsa camci gibi yerlerden daha ucuza halledebilrsiniz

Birde kaplumbağanın ters dönme durumu var çoktan hasta olmuş hatta hastalığın son evresine bile girmiş olabilir yada o küçük kapta ters dönünce sıkışıp kendii döndürememişte olabilir

Cvp: ben herşeyi yanlış yapıyormuşum

betül foruma hoş geldin. hayvanın hasta olduğu belli. havanda gözle görülür bir belirti var mı ? ağız açıp kapama kuru alan diyeceğim ama o yok sanırım. sığ yerlerde mi duruyor gibi. hastalık bölümünden belirtileri okuyabilirsin.

çok teşekkür ederim arkadaşlar yorumlar için akvaryum sitesine bakacağım. beslenme konusunda ki çoğu şeyi bende yapıyorum aslında ara ara vitamini veriyorum karides ve bu yeşil olan sebze içerikli olan yemimden de var ayrıca balık et marul salam falan veriyorum çokta mutlu oluyor öyle zamanlarda havalar soğuyana kadar hiçbir sıkıntımız yoktu. öyle hapşurma salya hiç görmedim. mevsim geçişlerinde suyun sıcaklığını koruyamadığımdan genelde hep merdiven diye tabir edeyim susuz alanda bekliyor. şu anda yanımda balık verdim suyun içinde kalıyor başı balığa doruda yöneldi yemesinde içmesinde dışkısında bir sorun yok. hasta olduğunu düşünmiyorum hatta kocaman bir lokma aldı şimdi. geceleri tıksırdığını duyuyorum ama sık olan bir durum değil.

ilk aldığımda fark etmiştim kabuğunda kireç gibi lekeler var kabuk vitamini normal yeme kattığımız vitaminlerden kullandım ama geçmedi kabuğunda beyaz lekeler var sanki kireçli suda bırakmışım gibi bir tanesi ben gibi.

bayramda maalesef yalnız kalacak ondan bugünlerde biraz fazla yem veriyorum 4 günlük bir evde bırakma durumum var aslında bırakmazdım ama bu sefer çaresi kaldım:(

gözleri kapalı takılıyor son günlerde bende kış uykusuna geçmeye çalıştığını düşünüyorum. ama normalde sürekli oynayan bir kaplumbağaydı. geçen sene de bu dönemde aynı tepkileri vermişti.

herkese tekrar teşekkür ederim. site çok güzel. hoşbulduk:D

şu anda kamili yanıma aldım hem izliyorum hem yazıyorum o yüzden böyle dengesiz bir cevap oldu özür dilerim:D

şu anda balığını yiyor biraz fazla vermişim sanırım biraz daha yesin alacağım içinden. öksürme tıksırma yok yemek yerken suyun altında hiç sorun yaşamıyor ancak gözler kapalı! açamadı henüz gözleri burnuyla koku alarak gidiyor sanırım ya da çok kısıt ben farkedemiyorum. acaba göz problemi mi var?

balık tuzlu su balığı ise verme bu hayvanlar için şekerli ve tuzlu gıdalar zararlıdır. et haşlanmış olarak veya 5 dakika kadar kaynamış su içinde bekletilmelidir. ama verilmemesi iyi olur. bu yemlerinden soğutur. salam sucuk gibi işlenmiş etler keza verilmemelidir. içeriğindeki katkı gıdaları başta sodyum olmak üzere hayvanlara zararlıdır. çiğ ürünlerin bakteriyel ve parazit taşıma ihtimali unutulmamalı.

hayvanı bir an önce akvaryuma alıp su ısıtıcısı ile desteklemelisin. ısıtıcı en gerekli ekipmandır. hayvanın aksırması üşüdüğünün belirtisidir. enfeksiyona çevirmeden gerekli önlem alınmalıdır.

evde bakılan hayvanlar kış uykusuna yatırılmaz. bunun için gerekli yağ depolama ve dengeli mevsim değişikliğine kademeli ısı düşmesine ihtiyaç duyarlar. aksi halde uykuya yatan hayvan tekrar uyanamaz. doğada hayvanlar yeterli miktarda gıda depolayıp kendilerini ona göre hazırlarlar.

bir de hayvanı zaruri haller dışında yani hasta olması veya akvaryum suyu değişimleri harici sudan çıkarmamak gerekir. bu hayvan için stres kaynağı olması dışında, hastalanmasına neden olacaktır. bu hayvanlar salmonella bakterisi taşır. bu sebeple hayvanla temas sonrası elleri bol sabunla yıkamak gereklidir. önceden elleri yıkamakta hayvanın elden bulaşacak mikroplardan uzak kalmasını sağlar.

suyun kirliliği, soğuk olması, kirli elle temas hayvanın gözlerinin enfeksiyon kapmasına neden olur. gözleri için gentagut veya gentamisin damla alıp sabah akşam her göze ikişer damla damlatacaksın.

Arkadaşlar önemli noktalara değinmiş ve gerekli konu linklerini vermişler. Kesinlikle dikkatlice okumanızı öneririm.

Hayvanın gözleri enfeksiyondan yada soğuk sudan ötürü kapanmıştır. Gentagut enfeksiyonlu durumda işe yarar. Göz enfeksiyonu iyi filtrasyon olmayan yada filtre olmayan sistemlerde olur. Üşümeye bağlı ise ısıtıcısız ortam yada esintiden olur. Her ikiside burada mevcut olduğuna göre sistem kurulumu acil. Ekipmanlar tamamlanmadan hasta omur yada hastalık tedavi edilemez. Hayvan bu zamana kadar hayatta kalmış ama önlem alınma zamanıdır. Hastalık durumunda birde bilgili veteriner bulmak ve ek masraflarla uğraşmak gerekir. Manevi zorluk zaten mıkayese edilemez derecede olur.

Ablacım ne güzel işin var, gücün var. Çok para değil, 150 TL'ye çok güzel bi akvaryum kurabilirsin.

Geri