Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Benekli Kaplumbağa

filozof

Altın 2 Üye
Katılım
16 Şub 2009
Mesajlar
299
Üst kabuğu siyahımsı ya da kahverengimsidir, boyun, bacaklar ve kuyrukta küçük sarı benekler vardır. Sırt kabuğu ile karın kabuğu yanlarda tam olarak kaynaşmıştır. Ortalama yetişkin bir benekli kaplumbağanın boyu 20 cm, kuyruğu 8 cm, ağırlığı da 1 kg civarındadır.

Gündüzleri bataklıkların kenarında güneşte dolaşan bu hayvan, akşamları durgun suların üstünde yüzer ya da kıpırdamadan durur. Kışı suyun dibinde kış uykusuna yatarak geçirir. Hem karada, hem sularda gelişen larvalar, balıklar, yumuşakçalar ve küçük kabuklularla beslenir.

Bu tür kaplumbağalara Avrupa'da çok rastlanır. Ülkemizde Trakya, Orta Anadolu, Batı Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 4 alt türünün yaşadığı tespit edilmiştir. Yaşam alanları sürekli tahrip edildiği için soyu tükenme tehlikesi altındadır.

Not: Alıntıdır

Galeri: mailto:/gal.php?g=emysorbicularis6042.jpg
 
Çok güzel paylaşımlar teşekkür ederim.

Not: Alıntı yaptığın yerler kaynak belirtme zorunluluğu koymuşlarsa lütfen belirtmeni rica ederiz. Alıntılardan alıntıyı yapan üyemiz sorumludur, forum olarak sorumluluk kabul etmediğimizi belirtmek isterim.
 
Geri
Üst