Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

benim tatlım büyüdüü (:

cansell

Taç 1 Üye
Katılım
2 Ara 2008
Mesajlar
614
mailto:/img51/8341/dsc0104gp.jpg
mailto:/img15/535/dsc0120s.jpg
dsc0145k.jpg

mailto:/img811/852/dsc0174.jpg
işte süleymannn :) benim tatlımmm :) uzun aradan sonra ve baya büyüdü :)
yaa çok büyük çıkmışlarrr biri düzeltsin bunuu ): cihan yada ahmet bey !!!
 
vayy be akvaryum bulmuşun ve çok güzel :D

çok tatlı kerata allah cansel_4yuzle büyütsün :D

resimler okadar büyük ki yarımsaat açılmasını bekledim sülonun tüm kabuk şeklini ezberledim :D ama iyi olmuş tam net çok şirin süleyman :)
 
bu akvaryumu tek tek dizdim biliyor musunuz çok ilginç bir hikaye. anlatayım :ben önceleri hep görüyordum kaplumbağaları hemde bakacak bir hayvan arıyordum ama annem suda yaşayan hayvanlar dışında hayvan beslememe izin vermiyordu bende balık beslemekten sıkılmıştım. sonunda kara verdim ve elime para geçtiği gün önce internetten iyice araştırma yaptım kaplumbağa baımı ve seçilirken dikkat edilmesi gerekenlere sonra gittim aldım kaplumbağayı ve ölüm kabınıda aldım yeminide eve geldi mutsuzdu geceleri uyumuyordu hep kaptan çıkmaya çalışıyordu ve bu ses uyutmuyordu beni. sonra siteyi iyice inceledim arkadaşlarla konuştum buradaki ve akvaryum almaya karar verdim ama hemen alamadım önce malzemelerini elime para geçtikçe alıp depo etmeye başladım sonra inertnetten karides ve vitamin ve yem sipariş ettim en kalitelilerinden filitrede aynı şekilde, sonra en son akvryumuda aldım yıkadım dizdim. sonra süleymanı koydum işte ailem karşıydı biraz akvaryum kurmama ama benim çabalarımı gördükleri zaman ne kadar çok istediğimi anladılar. 1 ay sonra falanısıtıcıda aldım çünkü kış yaklaşıyordu. işteböyle geçen yaz ağustostan beri süleymala birlikteyiz 10 aydır yani. ve hiç bir hastalık geçirmedi şuana kadar ona elimden geldiğince iyi bakıyorum. arada yem verirken elimi ısırsada acıdan bağırsamda yinede onu çok seviyorum :)
 
kaplumbağamı alalı 2 ay oldu ilk aldığım zaman zeki 2,5 muzo 3cm di şimdi zeki 4,7 cm muzo 5 cm oldu sizce yeterli gelişiyolarmı?
 
bence gayet iyi benimki geçen yazdan bu yana 2 cm uzadı. oda malesef güneşlenmediğinden dolayı.
 
ikiside 15 ila 20 günde bir deri değiştiriyor birde birinin kabuğu koyu yeşil diğerinin açık yeşil neden böyle?
 
castiel' Alıntı:
resimler okadar büyük ki yarımsaat açılmasını bekledim sülonun tüm kabuk şeklini ezberledim :D

:D :D :D

Evet kaplumbaganız çok güzel.Akvaryumunuzda öyle :)
Umarım daha uzun yıllar yaşarsınız birlikte.
 
Geri
Üst