Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Benim ufaklıklar :)

zeyyy

Bronz 3 Üye
Arkadaşlarım 2 kaplumbağa hediye almışladı.İlk başta pek sevememiştim ama şimdi o kadar çok seviyorum ki birşey olacak diye üstlerine titriyorum :) İlk bana geldiklerinde 2 cm'lerdi.Bu arkadaşlarla 8 aydır birlikteyiz.Onlara güzel 80 litrelik bir akvaryumda bakıyorum.Sizlere onları tanıtayım;

mailto:/28ji7ap.jpg
mailto:/28ji7ap.jpg
mailto:/rjqzki.jpg
mailto:/rjqzki.jpg
Adı Haru.Şuan 4cm.Veteriner kabuğundaki yamukluğun doğuştan olduğunu ve belki büyüyünce düzelebileceğini söyledi.Haru diğer kaplumbağama göre daha sakin ve insan canlısı.Haru akciğer enfeksiyonu oldu ve 3 gün antibiyotik iğne vuruldu.Doktor çok küçük olduğu için ölebilecceğini söylemişti ama şimdi çok iyi yemek yiyor,yüzüyor anlayacağınız neşesi yerinde :)

mailto:/33cx8o6.jpg
mailto:/33cx8o6.jpg
mailto:/33vp0gn.jpg
mailto:/33vp0gn.jpg
Adı Maru.Şuan 4 cm.Baskın bir kişiliği var ve acayip şekilde ısırıyor.O yüzden yıldızlarımız pek barışmıyor :)

*Haru hasta olduğu için akvaryum ısısını 30C yükselttim ve dış ortam ısısını yükselttim.Veteriner bir süre yüksek ısıda tut dedi.Ne kadar süre böyle devam edeyim? Birde vitamin al dedi ne önerirsiniz?

Cvp: Benim ufaklıklar :)

hayvanda iştah yerine gelmiş. esner gibi nefes alışlar durdu ise ve yüzmede sorun yoksa suyu 28 dereceye indir kuru alan 32 derecede sabit olsun. hayvan yem yediğine göre mineral yem ver. raffy P'deki kırmızı yemler mineral yemdir bu hafta uzak günlerde 2 gün tam öğün yani iki öğünde de ver. eğer mineral yemin yoksa veya hayvanın iştahı kesilirse sera reptilin vitamin al. doğal içerikli vitamindir.
mailto:/Product/sera-reptilin-kaplumbaga-icin-vitamin-takviyesi-15-ml

devit vitamin sakın verme. bu kabuğu sertleştireceği gibi akciğer enfeksiyonu olan hayvanlar içinde risklidir. kabuktaki arızanın bir parça toparlaması için kabuk esnek kalmalıdır. ki zaten bu boydaki hayvan için devit vermiyoruz zaten

İştahı yerine geldi,yüzüyor ve esner gibi nefes alışlar,garip ses çıkarması durdu.Tamam akvaryum ısısını düşürüyorum.Sera minarel yemi ve sera reptilin vitamin var.Küçükken destek olsun diye vitamin almıştım.İkisini de mi kullanayım? yoksa sadece bir tanesi mi kullanayım?

hangisinin son kullanma tarihi daha yakın ?

ya da her ikisinin son kullanma tarihini yaz.

sera reptilin vitamin 10.2015
Sera mineral 01.2016

İkisini de kullanırsam bir şey olur mu ki?

o zaman reptilinden başla. mineral yem dursun. özellikle raffy P yem buna uygundur. bu hafta 3 kez bir yeme, bir damla damlatıp hayvana yedir. 2 günde bir damla. elden yemiyor ise yemin biraz kurumasını bekle öyle ver suya değdiğinde yutmadan evvel çözülmesin.

Tamam raffy p yemle vitamin vereceğim :) Yardımınız için teşekkür ederim :)

Odayı havalandırırken kuru alanda olmadığına dikkat edin.Sırf bu sebeple akvaryumu kapı ve pencereye göre dik konumladım ve yan camların tepesine 5cm cam şerit çekerek havanın direk suya ve kuru alana geçişini kapattım.Ayrıca akvaryuma su eklerken hayvanın kuru alanda olması gerekir.Tekrar geçmiş olsun.

Tamam teşekkür ederim :) Dikkat edeceğim :)

Geri