Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun

aragorn

Bordo Bereli
Katılım
30 Eyl 2008
Mesajlar
2,176
Aslı "Berâettir." Beraat sözlükte, "bir zorluktan kurtarmak ve berî olmak" demektir. Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet gecesi gibi adlar da verilmiştir.

Müslümanlar bu geceyi ibadet ve taatle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi olduğuna inanır. Bu konuda Resul-u Ekrem şöyle buyurmuştur:

"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur." (İbn Mâce)

Ayrıca, Berat gecesi, Kuran-ı Kerimin Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna inzal denir. Kadir gecesinde ise Peygambere ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da tenzil denir.*

*http://tr.wikipedia.org adresinden alınmıştır.

Herkesin bu mübarek gecesini kutlar, hayırlı olmasını dilerim. Dualarla, bağışlanma dilekleriyle, tövbelerle geçen güzel bir gece olması dileğiyle hayırlı kandiller.
 
her açıdan güzel bi siteye üyeyim.. yöneticilerin bu tür konularda hassas davranması çok hoşuma gidiyo.. teşekkürler aragorn sizinde kandilinz mübarek olsun.. bu gece dua için açılan eller boş dönmiycek arkadaşlar bol bol dua edin.. hayırlı kandiller...
 
Herkese hayırlı kandiller.sağol Cihan.herkese teşekkürler şimdiden.Allah bugün dualarımızı kabul ediyor.haklısınız boş geçirmemek lazım bugünü.
 
bnde herkese hayırlı kandiller diliyorum bnde katılıyorum ki boş geçirmemeliyiz
 
Tüm üyelerimize kandilini kutlar bol feyizli bir berat kandili geçirmenizi dilerim.
 
Geri
Üst