Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Besleme

Betulsah

Bronz 1 Üye
Merhaba besleme hakkında sorularım var dişi kaplumbağam 8 cm oldu bir öğüne düşmesi lazım diye biliyorum erkek kaplumbağam 6,7 cm elimde 4 çeşit yem var ama hala nasıl beslemem gerektiğini bilmiyorum dişi kaplumbağama hangi yemleri vereceğim erkek kaplumbağama hangi yemlere vereceğim bilmiyorum :/ elimdeki yemler bunlar
1000017996.jpg

Diğeri de 8 cm kabuk boyuna gelene kadar iki öğün devam edin. Tüm yemleri kullanabilirsiniz.

Gammarusu kontrol edin.. Kurt vs. Parazit var mı? Acı bir koku var mı? Bir daha açık yem almayın. Bitince yerine ya tropical river shrimps yada tropical blood worms yemlerinden birini alın.

Mineral yeminiz yok. Ya sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın.

Diğeri de 8 cm kabuk boyuna gelene kadar iki öğün devam edin. Tüm yemleri kullanabilirsiniz.

Gammarusu kontrol edin.. Kurt vs. Parazit var mı? Acı bir koku var mı? Bir daha açık yem almayın. Bitince yerine ya tropical river shrimps yada tropical blood worms yemlerinden birini alın.

Mineral yeminiz yok. Ya sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın.
Kurt hiç görmedim acı bir kokusu da yok aynı yerden 4 defa aldım hava almayacak bir şekilde paketleniyor görseldeki gibi iyi olduğunu düşünüyordum tabi Bir dahakine açık yem almamaya özen göstereceğim
Bir sorum daha olacak ısı lambası kaç saat açık kalmalı 33 °C görüyor

Kurt hiç görmedim acı bir kokusu da yok aynı yerden 4 defa aldım hava almayacak bir şekilde paketleniyor görseldeki gibi iyi olduğunu düşünüyordum tabi Bir dahakine açık yem almamaya özen göstereceğim
Bir sorum daha olacak ısı lambası kaç saat açık kalmalı 33 °C görüyor
Sabah7 den akşam7 ye kadar. Armut ampul kullanıyorsunuz değil mi.

Alışveriş sitelerinde satilan uvb 3.0 lambalar uygun değil.

İlk yarım saatlik ölçümde 33 derece ise lambayı 2-3 cm yukarı kaldırın. 32 olacak. Sürekli yandığı için ısı gün içinde 35 derecelere çıkıyor. Ayar noktamız 32 derece

Lamba normalde gündüz 12 saat yanar. Yazın gün uzadığı için 1-2 saat kadar genişletilebilir. Sabahları tan yeri ağarmasıyla ayaklanıyorlar.

Zaman ayarlı priz almıştım 12 saate ayarlayacağım bu plak atılımı kaç haftada gerçekleşir bide suyun üzerinde parçalar uçuşuyor tekrar deri mi değiştiriyorlar ne sıklıkla gerçekleşiyor devamlı dikkatimi çekiyor

Yalnız zamanlayıcıda elektrik kesintisine dikkat edin. Kesilirse duruyor yeniden ayar istiyor.

Deri değişimi büyüme dışında yüksek uvb ışınımına maruz kalma yada A vitamini yüksekliğinde kaynaklı artabilir. Normal düzeyde senede 2 defa, her biri 1-1,5 ay kadar sürer.

Plaka atılması belli olmaz zamanı gelip açılma başladığında kalınsa tek parça olarak ince ise pul pul parça halinde koparak ayrılır.

Geri