Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beslemeye Yeni Başladım..Neler Yapmam Gerek ?

batubozo

Bronz 2 Üye
Katılım
21 Ağu 2010
Mesajlar
80
Merhaba arkadaşlar ben su kaplumbağası beslemeye yeni başladım..3gün önce 2 tane aldım:) :)..Beslediğim yer akvaryum değil,kücük kaplumbağa kabında besliyorum..kaplumbagalarım daha küçükler zaten..:(

Bana neler önerirsiniz ??

1. Bir akvaryuma ihtiyaç var mı ??
2. Kabın su seviyesi nekadar olmalı ? suyu kabın ağzına kadar doldurayımmı ?
(nede olsa su kaplumbağası deyip) ??? Bu Onlara zarar verir mi?
3.su kaplumbağam kaç yaşında nasıl anlarım?
4.su kaplumbağamın cinsiyetini nasıl anlarım ?
5 bir su arıtma cihazı gerekli mi ? kaplumbağayı rahatsız eder mi ?:( :(

Şimdilik aklıma gelen sorularım bunlar..yardımcı olursanız çok sevineceğim.Nede olsa profesyonel değilim.Cevaplarınızı bekliyorum.

Edit alcatraz:Tamamı büyük harfle yazmak yasaktır.
Lütfen Türkçe kelimeler kullanın
Konu yanlış yere açılmış
 
1. Kesinlikle ihtiyaç var.Şuanda beslediğin kap ölüm fanusu diye geçiyo.En kısa sürede almaya çalışın derim..

2.Onunla ilgili tam bir bilgim yok fakat kaplumbağanın yüzebileceği bir şekilde su derinliği olması lazım.belli seviyesi var kaplumbağanın büyüklüğüne göre.Onu Sitede araştırırsan bulursun..

3.Onu bildiğim kadarıyla tam olarak anlayamazsın.Fakat eğer küçüklerse 1 seneden küçük yani yavrulardır..

4.Kaplumbağanın cinsiyetini eğer küçükse anlaymazsın.kabuk boyları 10- 12 cm civarınba gelince anlayabilirsin.Onuda belli başlı yerlerine bakarak anlayabilirsin.Örneğin: tırnakları , alt çizgileri , anüs denilen yeri..Bununla ilgilide siteyi gezinirsen amacına ulaşırısn..;)

5.Lazım olan şeyler şunlardır: Su Isıtıcı , Filtre , Kuru Alan ,Uvb Lambası ,Kuru alan için Spot lamba v.s

Ama dediğim gibi siteyi tamamen bir dolaş .Bütün şeyler hakkında daha iyi bi bilgin olur.Anlatabildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım.Umarım yardımcı Olmuşumdur...:)
 
Evet Teşekkür Ederim..Birşey sorcam bu dediğin lazım olan şeyler:kuru alan dediğin odanın içi olur mu ?
ve su ısıtıcı , filtre,uvb lambası,spot lamba v.s bunlar olmadan besleyemezmiyim ?
 
Arkadaşım zaten bunların olması için akvaryumun olması lazım .Bunlarsız beslemek kaplumbağalarını ölüme atmak olur.Çünkü açıklamak gerekirse ;

Isıtı: Kaplumğaların su ısı dercesi sabit 28 derece olmalıdır.Çünkü suyun sürekli o derecede olması hasta olmamalarını , hal ve hareketlerini v.s gibi şeyleri etkiler.Isıtıcı kaplumbağa bakımında 2 numaralı etkendir öncelik akvaryumdur..

Fitre: Suyun temzi olması lazım.Çünkü şu yönden düşün seni pimpis bi odaya koysunlar kaç gün dayanabilrisin.O bakımdan düşünürsen hem onların sağlığı hemde onların mutluluğu için olması lazım bi etken.

Kuru alan : akvaryum içine yapılan onların kabuklarını kurutmaları için çıkıp durubileceği bi yerdir.Yani akvaryumun içinde hem yüzebileceği hemde kuru alana çıkıp kurulanabileceği bir yer olması lazım.Bununla ilgili sitede çok örnek var bak araştır bulamzsan ben sana yol gösteririm...

Uvb lambası: Bu lamba onların kabuk gelişiminde ve büyümelerinde büyük etkendir.Fakat azcık pahalı bir araçtır.Onun için eğerkibunu alamıyosan onları güzdüz belli bir saatte güneşlendirmen gerekiyor yarım saat veya 1 saat.Bendede yok UVb lambası.ebnde dediğim gibi güneşlendiriyorum...

Kuru alan için Spot lamba : Buda onların kuru alanına direk olarak bakan lamba olması lazım.Bu kuru alanı sıcak bir hale getirmek için işe yarıyor.Böylece kabuklarını kurutabilirler...

Kısacası kaplumbağa bakmak kolay iş değildir.Eğerki durumun varsa bunları hemen yap derim olduya yoksa en kısa zamn dilimi içersinde bunları yavaş yavaş meydana getir.bende aynen dediğim gibi yaptım.ve şuanda Allah'a şükür gayet güzel bir biçimde yaşıyolar..1 tanesi 2 senede beri bende ve diğerkiside 1,5 aydan beri..:)

Sana yardımcı olmak için yarın çektiğim fotoğrafları siteye eklicem.Odan bakarak ne demek istediğimi daha iyi anlarsın:Tamam mı kardeş..:)
 
tamam kardeş gayet yardımcı oldun teşekkür ederim :) yarın hemen gidip birtane akvaryum alıyorum..onun bi tarafına kuru alan yapıcam,filtre taktırcam,ve ısıtıcı lazım..

ve yemlerinin ismi turttle stick .. ? iyi mi dir bu yem ?
 
Rica ederim..:) bildiğim kadarıyla Sera ve Tetra markadaları en iyi diye biliyorum.Petshop'larda bulunuyo_Onlardan alırsan daha iyi olur..:) Ama dediğim gibi bu kuru alanlarda hazır da satılıyo.Ama balıkçılarda bulamazsın.Petshop'larda bulabilirsin.

Eğer ki o yazdıklarımı almak için gücün varsa hemen al derim.Nasıl yapcağınıza sitede bulabilrisn.Gerek kuru alanı gerek akvaryumun içini.Sitece bir çok resim ve anlatım var.Araştır , ortaya güzel bieşy çıkartırsın.Şunu unutma senin canın ne kadar kıymetliyse ne kadar önemliyse onlarınkide öle.Bir köpekten bir kediden farkı yok bana kalırsa..;) Sitenin sana çok yardımı dokunacağından eminim.Özellikle üyelerin paylaştığı onların kendi akvaryumlarına bir bak.Çok yardımı dokunur.İyi geceler..:)
Ayrıca bu kıonuda olduğu gibi zorlandığın yerde siteyi bi araştır.Eğerki yoksa aradığın şey gerekli yere düzgün bi şekilde konu açarak yardım iste...;)
 
İyi güzelde adıyamanda pet shop yokki :) mecburen olanlardan bulmaya çalışacam
 
turtle stick dediğiniz sanırım yeşil bir oşette ve üstünde sanyu yazıyor... Bu kaliteli değildir ama orta kalitede bir yemdir. en azından çoğu yemden iyidir... ama bulabilirseniz her zaman sera ve tetra derim ben ve yemin yanına karides de alabilirsiniz
 
illada petshoptan alinan yemleri vermenize gerek yoktur. Kan kurdu, solucan gibi seylerde olur. yogurt kabina toprak koyup kendi solucanini üretenler çok burada.
 
Arkadaşlar ben bi akvaryum yaptıracamda ölçüleri sizce iyimi :


yerden yükseklik : 20cm
yanlamasına uzunluk : 35cm
uzunluğu : 50 cm

bilmem anlatabildim mi ? :) :)
 
kaplumbağan henüz yavruysa ya da 5 cm falansa yeterlidir ancak büyüdüğü zaman yenş bir akvaryum alman gerekli ve daha pahalıya malolur. sen en iyisi ölçüleri geniş tut ileride yine alman gerekmesin batubozo :)
 
Şöyle bi not düşeyim sadece; hiç bi zaman suyun seviyesini ağzına kadar doldurma. Kaplumbağalar kolay dışarı cıkarlar çünkü... Suyun en yukarında yüzmeye çalıştıklarında ufak zıplamalarında kendilerini dışarıda bulurlar. O yüzden bunu sakın yapma. He çokmu alçak kabın, akvaryumun ozaman ona göre bi yuva al..
 
Geri
Üst