Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beslenme eksikliği

denizs

Yeni Üye
Kaplumbağam 1 yaşına yakın 10 aylık ve su ana kadar bir sorun yoktu son 5 gündür sağ gözü şişmişti ve gözü kapanmıştı bu yüzden veterinere gittim ve kaplumbağamı a vitamini ile su karışımı içerisinde bekletmemi söyledi. Bir de antibiyotik verdi günde 1 damla olacak şekilde ama su an yemini yemiyor. Daha önce sera nın karides kurt ve kuru balıklarını kullanıyordum ama su an veteriner hekim et tavuk gibi şeyler vermemi söyledi ben de öyle yaptım ilk gün gayet iyi şekilde yedi ama ikinci gün den itibaren neredeyse hiç yemedi iştahı mı düşük yoksa başka bir şey mi var ayrıca genelde gün içinde uykulu bir halde ne yapmalıyım

Antibiyotik ne verdi doğru ilacı doğru dozda veremezse hayvanı öldürür.

Akvaryum ölçüleri nedir? Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Kullandığınız bütün ekipman, yem, takviye, vtiamin, su düzenleyici ne varsa hespinin görsellerini atın.

İlacın ne şekilde uygulanmasını istedi. Kaç damla uygulanacak?

Kıyma ve tavuk birkaç dakika haşlanacak çiğ vermeyin.

Hayvanda halsizlik var mı?

Lamba altında fazla duruyor mu?

Yamuk yüzme, hırıltılı nefes alıp verme var mı?

Yamuk yüzme ve hırıltılı nefes alma yok. Vitamin olan 3 litreye 5 ml şeklinde başka bir kaba konulacak ve orada kaplumbaga bekletilmek diğeri de günde 1 damla şeklinde ağzına konulacak onu yaparken zorlanıyorum ağzının kenarına hafif şırıngayı değdiriyorum. Halsizlik biraz var ve lamba altında gördüğüm kadarıyla kuru bölgede toplam 5 saat civarı güneşlenirken.Görselleri de atacağım sabah

Ayrıca gözlerini açabiliyor şişliği de biraz indi gibi ama dediğim gibi sabah hepsini atacağım.

Su anki yaşam alanı böyle sırıngadaki ilac veterinerin verdiği antibiyotik o kadar kullanacakmisim. Provit ise şu ile karıştırarak 30dk içerisinde beklediğim vitamin diğerini suya damlatiyorum ve yemlerim de gözüktüğü gibi hatta bir tane attım.

Ekli dosyalar

• 20250625_084915.jpg
    20250625_084915.jpg
    2.9 MB · Görüntüleme: 10
  • 20250625_084815.jpg
    20250625_084815.jpg
    2.8 MB · Görüntüleme: 9
  • 20250625_084734.jpg
    20250625_084734.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 9
  • 20250625_084713.jpg
    20250625_084713.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 9
  • 20250625_084721.jpg
    20250625_084721.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 9
Su anki yaşam alanı böyle sırıngadaki ilac veterinerin verdiği antibiyotik o kadar kullanacakmisim. Provit ise şu ile karıştırarak 30dk içerisinde beklediğim vitamin diğerini suya damlatiyorum ve yemlerim de gözüktüğü gibi hatta bir tane attım.
Akvaryum tasarımı yanlış şu seviyesi çok düşük kuru alan böyle olmaz

Isıtıcı lamba olarak 52 watt halojen kullanıyorsunuz demi

O uvb ampulü kaldırın yerine attığım ısıtma lambasını takın.

Taşları kaldırın yerine kuru alan yapın.

Tetra reptomin, tropical biorept W yemlerini alın. Sadece kurutulmuş yem ile olmaz.

Reptivit vitamini 3 günde bir ağzına 1 damla damlatın.

Eczaneden genta alın bunu sabah akşam iki gözüne 2şer damla damlatıp 25dk kuru sıcak temiz bir yerde bekletin.

Uvb lamba göz enfeksiyonu, bağışıklık sistemi zayıflamasına neden olur o lambayı şuan kaldır yanlış kullanıyorsun.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Polivite gerek yok. Reptivit kullanıyorsunuz.

Şu an stick yem yiyor mu? Yoksa hala iştahsız mı?

Baytril akciğer enfeksiyonunda etkili değil. Ve güçlü antibiyotiktir.

Ampul uygun değil. Isı veren ampul alın. 40-60 watt klasik akkor ampul yada 42-46-52-53 watt halojen armut ampul alacaksınız.

Göz için ne kullanıyordunuz?

Su an stick yem yemiyor ama kurt ve karides yedi bu sabah lambayı da dün sipariş ettim bu gün gelecek göz icin de veterinerin dediklerini yaptım su an iki gözü de açık ve şişliği inik

Isıtma ampulü hayvanı kendine getirecektir.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası da verin.

Gözler tamamen iyileşene kadar devam edin. Göz içi beyazlık kalmasın.

Nefes alıp vermede sıkıntı olur ve/veya iştah tamamen giderse haber verin.

Geri