Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beslenme hk.

murobaba58

Yeni Üye
Selam dostlar, yaşı 13-14 erkek kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. Kabuk boyu 15 cm civarı. Bazıları yemleme konusunda 2 günde bir falan diyor fakat benim kaplumbağam gün boyu benden yem bekliyor, günde 1 kere besleme yapıyorum. O saati bekliyor tüm gün, atınca da yeme saldırıyor. Az da besleme yapmıyorum, kafa hacmi kadar yem diyorlar benimki o boyun 1.5-2 katına falan ulaşıyordur. Kaplumbağam için sağlıklı olanı öğrenmek istiyorum. Sera raffy p kullanıyorum.

Merhaba,
Bu yaşta hayvan için biraz çeşitlilik gerekir, eğer sadece yazdığınız yemi kullanıyorsanız çeşitlendirmek iyi olacaktır. Benim kullandığım yemler aşağıdaki gibi; "Tetra Reptomin" mutlaka alın ömürlük yemdir. Haricinde marul, havuç, vb. sebze de vermek iyi olacaktır.

Sera Raffy Vital
Tropical Biorept W
Sera Raffy Carnivor
Tetra Reptomin
Dried Fish - Meal Worm

Geri