Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beslenme konusunda yardımcı olur misiniz 🐢

Minnie

Yeni Üye
Herkese merhaba💚 su kaplumbağamı Sera marka gammarus kurutulmuş karides yemle besliyorum. Ama yeterli mi emin değilim besin çeşitliliği açısından başka hangi tür besleme yapmalıyım en kaliteli şekilde? (Otçul ve etçil zengin bir beslenme olarak🦐) Marka ve isimleriyle yazabilirseniz mutlu olurum. Birde kalsiyum gereksinimi var mı, varsa nasıl giderebilirim? 🐢

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanın baştan kuyruğa kabuk boyu kaç cm?

Kuru yerde başı dışarıda iken önden ve tepeden komple resimlerini çekip atın.

Merhaba, resimlerini çekemedim, 2. Kaplumbağamı aldım dün. Biri 3cm biri 3.5cm
Dün aldığımın burnunun altında bişey var onuda farklı başlık açarak soracağım(3.5). 3cm olan gayet güzel yiyor fakat dün aldığım sürekli kaçtığı için yemi göremiyor ve yemiyor ayrı kaba alıp vermeye çalıştım yemedi, stres olmasın diye de çok tutmadım o kapta. 3cm olan onun yiyeceğini bile yiyor ama yeni aldığımı nasıl besleyebilirim çok endişelendim 3 öğündür yemiyo😓 Yardımcı olursanız sevinirim 🐢

Hayvan yeni ortama girdiği için birkaç gün alışma süreci olur. Ek olarak tropical axolotl yem alın. 6 cm kabuk boyu sonrası yem çeşidi artar.

Bu sabah yemeye başladı zaten, telefonu yanlarına bırakıp video çektim benden korktuğu için yiyemiyormuş sanırım😅 çok teşekkür ederim Cem bey.

Geri