Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beslenme programı ricası

Dilarai

Yeni Üye
Merhaba, fotoğrafta görüldüğü gibi yaklaşık 7.5 cm kabuk boyunda bir kaplumbağam var ve elimde bulunan yemleri de ekliyorum. Tetra repromin de kullanıyordum yeni bitti. Nasıl bir beslenme programı oluşturabiliriz yardımcı olur musunuz? Hangi günler kaçar adet hangisinden atmam gerekiyor? Teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

• 68bfc869-2fc5-492c-8deb-7fc6f16cbb85.JPG
    68bfc869-2fc5-492c-8deb-7fc6f16cbb85.JPG
    463 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_0388.jpg
    IMG_0388.jpg
    2.7 MB · Görüntüleme: 22
Reptomine devam edin.

Sera carnivor mineral yemde tamam.

Gammarus bitince dajana gammarus sticks(stick form gammarus), tropical meal worms (un kurdu) yada tropical crickets(cırcırböceği) yemlerinden birini alın.

Omega one adult turtle sticks yemi alın.

Pazartesi carnivor-omega one
Salı Reptomin-gammarus
Çarşamba omega one-carnivor
Perşembe Reptomin-gammarus
Cuma omega one-yumurta akı
Cumartesi Reptomin-carnivor
Pazar omega one-gammarus

Böyle devam edin. 8 cm olunca günde tek öğüne düşeceksiniz.

Gammarusu 15-16 adet, reptomini 6 adet diğerlerini 7-8 adet kadar verin.

Kabuk için devit önerdim mi? Yoğun plaka katmanı var. Üst katmanı aralık varsa ağzı düz cımbızla yoklayın.

Teşekkür ederim, söylediğiniz gibi omega one, tropical meal worms ve tetra reptomin sipariş ettim. Ancak farkında olmadan tetra reptomin sticks söylemişim, şekli daha farklı ve büyük. bir şey fark eder mi acaba?

devit önermiştiniz, son zamanlarda biraz aksatmıştım, tekrar başlarım.

Un kurdu şekilli olanları yetişkinler için ama sorun değil hayvanın ağzına sığacak oranda kırıp verin.

Devitte 3 ayı geçirmeyin. Kabuk bir miktar emdiği için aşırı yükleme olmasın.

Geri