Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beslenme programı

Tontisss

Bronz 5 Üye
Merhaba Cem Bey
Kaplumbağamın kabuk boyu 5cm elimde bulunan yemler bunlar Bana bir beslenme programı hazırlayabilir misiniz? Ne kadar vermem gerektiğini de söylerseniz sevinirim

Ekli dosyalar

• IMG_4885.jpeg
    IMG_4885.jpeg
    3.4 MB · Görüntüleme: 14
Bir de akvaryumu yeni kurdum fakat kumu sizin söylediğiniz gibi yapmama rağmen çok fazla bulandı dış filtreyi de çalıştırdım na kadar sürede düzelir acaba

Kumu karıştırıp havalandırın suyu komple alıp yeni suyu yavaşça dökün. Bu bulanklıktan en çabuk kurtulma yöntemi.

Dış filtrede elyaf varsa bu tozu tutar. Su berraklaşınca açar temizlersiniz.

Hayvanı rahatsız etmeyecek derecede hafif bir bulanıklık varsa bu toz tabana oturur. Ama en iyi yöntem suyu yenileme.

Kumu karıştırıp havalandırın suyu komple alıp yeni suyu yavaşça dökün. Bu bulanklıktan en çabuk kurtulma yöntemi.

Dış filtrede elyaf varsa bu tozu tutar. Su berraklaşınca açar temizlersiniz.

Hayvanı rahatsız etmeyecek derecede hafif bir bulanıklık varsa bu toz tabana oturur. Ama en iyi yöntem suyu yenileme.
Teşekkür ederim

Açılmamış olan hiç yok ama son kullanma tarihlerine hiç bakmadım şuan da bakma imkanım yok ama yeni alınmışlar

6 cm kabuk boyunu geçene kadar sabahları 4 gün axolotl 3 gün reptomin verin. Ara günlere yayarak. Bir biri bir diğeri.

Akşamları gammarus verin. Kalan yemleri serin yerde saklayın.

6 cm kabuk boyunu geçene kadar sabahları 4 gün axolotl 3 gün reptomin verin. Ara günlere yayarak. Bir biri bir diğeri.

Akşamları gammarus verin. Kalan yemleri serin yerde saklayın.
çok teşekkür ederim Cem Bey kaç adet vermem gerekir kafa hacmi kadar atmaya çalışıyorum ama sanki fazla veriyormuşum gibi geliyor bana

Günlük kafa hacmi öğün başı yarım kafa kadar. Yalnız 1 normal stick yem iki gammarusa denktir. Ona göre ayarlayın.

Geri