Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beslenme programından

FORTE

Bronz 5 Üye
Merhaba Üstadlar,

Boyu 13,5 cm olan 9 aylık olduğunu tahmin ettiğim dişi kaplumbağama beslenme programı hakkında yardımcı olabilir misiniz? Arka bacakların yanları artık yağ bağladı, Sera Vital ile beslenmesini desteklemeye 1 hafta önce başladım. Protein ağırlıklı besliyordum. Şu ana kadar her gün sabah akşam 2 kez besledim günlük beslenme durumu son 4 aydır kafasının boyutu kadar. Yemlerimi ve arka bacaktaki yağlanma durumunu resimde paylaşacağım ek olarak önereceğiniz yemleri alırım. 2 haftadır nar tanesi ve armut veriyorum arada nadiren. Başlık tam yazamadan yanlışlıkla paylaştım saçma Başlık oldu oraya takılmayın lütfen.

Ekli dosyalar

• 20241130_154209.PDF
    3 MB · Görüntüleme: 19
  • 20241130_153944.PDF
    2.9 MB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Bu sabah yem vermedim aç günü bugün başlatabilirim. Vicdan yaptırdı hayvan temiz bakmaya çalışıyorum. Düzgün yemlerle beslemek istiyorum.

Günde bir öğün vereceksiniz. 13,5 cm kabuk boyunda olduğuna göre günlük 15 adet RaffyP ayarında yem verin.

Elinizdekiler yeterli yalnız sera minerale ek olarak sera carnivorun göbeğindeki yemde mineral yemdir. Onun için bunları haftanın uzak günlerinde sadece 1 gün verin.

Royal ve Vitalde 1 gün olsun. Royal bitince yerine tropical river shrimps yada tropical blood worms yemlerinden birini alın. Royalin artığı ziyanı çok oluyor.

RaffyP yemi de 2 gün yapın. Aç gün yaparsanız o gün sadece marul yada kıvırcığın körpe yapraklarından verin.

Aç gün yapmazsanız tetra reptomin alın. Bu 2 gün olsun RaffyP yemi 1 güne düşürün.

Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim Cem Bey. Ne kadar araştırsakta tecrübe başka birşey hakkınızı ödeyemeyiz. Yaklaşım olarak hayvanın tek marka ürün tüketmemesini ve protein içeriği içinde su ürünleri canlılarını tüketmesini istediğim için önerileriniz doğrultusunda beslenmeyi çeşitlendireceğim.

Her yemde farklı ihtiyaçlarını karşılayacak farklı bir bileşen çıkabiliyor. O açıdan yem çeşitliliği gerekli bir durum.

Her yemde farklı ihtiyaçlarını karşılayacak farklı bir bileşen çıkabiliyor. O açıdan yem çeşitliliği gerekli bir durum.
Tekrar Merhaba Cem Bey,

Yeni yemleri beslenme programımıza ekledik. İlk 2 gün tetra reptomin stick verdim İlk gün 20 ikinci gün 15 adet ve reptomin beslenmesi ertesi günü hareketleri biraz yavaşladı akşamında hayvan sanki arka bacaklarından rahatsız gibi geldi bana normalde aşırı hareketliydi. İkinci gün beslenmesi sonrası bugün hareketleri daha da ağırlaştı. Düşünceli gibi duruyor su dibinde sırtına kum alıp yatıyor. Bugün kan kurdu ve nehir karidesini İlk kez verdim. Ardından reptomin stick yemedi ve sera profesyonel carnivor verince yedi. Normalde yemeği ben keserdim şimdi versemde yemiyor neden olabilir acaba yeni yem ağır gelmiş olabilir mi? ( Bu hafta sera reptilin vitamin vermedim ) Hayvanın hareketlerinde belirgin bir yavaşlama ve sakinleşme var.

Su dibinde böyle uyuyor.

Ekli dosyalar

• 20241206_225441.PDF
    2.5 MB · Görüntüleme: 8
Dişi, tahmini 9 aylık 13.5-14 cm kabuk boyu.

Ekli dosyalar

• 20241206_224506.PDF
    3 MB · Görüntüleme: 11
Hazımsızlık çekiyor olabilir yada boş yumurta atma ihtimali olabilir gerçi bunun için boy olarak daha ufak ama gerçek yaşı ileri olabilir. Kuru alandan kaçma yada iki ayak üstüne kalkma halleri var mı?

Su 28; kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece mi?

Gözlerde enfeksiyon var mı? Gözleri kapalı duruyor.

Hazımsızlık çekiyor olabilir yada boş yumurta atma ihtimali olabilir gerçi bunun için boy olarak daha ufak ama gerçek yaşı ileri olabilir. Kuru alandan kaçma yada iki ayak üstüne kalkma halleri var mı?

Son düzenleme:

Su 28.3 kuru alanda yarım saate yakın süre zarfında 33 derece. Dün beslemedim bu sabah besledim. 18 tane sera carnivor ve karışık sera petisco (küçük balık, büyük balık kafası ve karides yedi) carnivor yemine 4 damla sera reptilin vitamin damlattım. Yemek yemeden önce de bu sabah daha hareketliydi. Dün ve bugün şunu farkettim çok kum yedi sanırım kum dışkılıyor. Yemesi normale döndü şu an ama tropicalin kan kurdunu ve tetranın reptomin stick yemlerini yemiyor ağzına alıp çıkarıyor. Sera yemleri ise yiyor. Dün kuru alanda 3-4 saat durdu şimdi yine çıktı kuru alana yatıyor ısıtıcı lamba altında.

Son düzenleme:
Hayvan kum yemişse hazımsızlık çekmiş o zaman. Tam ıslanmadan kuru vaziyette hızlı yiyince karnında şişer. Durağanlaşır. Tamam sorun çözüldü.

En yemesi gerekenleri yemiyor. Yemlerde acılık yok değil mi? Serin yerde tutun yemleri.

Geri