Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beslenme rutinimizi nasıl oluşturabilirim?

derinakyel

Yeni Üye
Merhabalar!

Bebeğim 4.5 cm. Henüz elime ulasmadi ama sahibi çok obur olduğunu çok güzel yediğini söyledi. Çok heyecanlandım. O gelene dek her şeyi hazır olsun istiyorum.

Şimdilik sadece bunu sipariş ettim. Beslenme rutini oluşturmam için bana destek olur musunuz? Bir de kabuk Jeli, su duzenleyici tarzı şeyler gördüm sipariş verirken onları alsam 4.5 cm kabuk boyu olan bebeğime kullanabilir miyim? Yoksa henüz erken mi?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-06-23-22-30-07-754_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-06-23-22-30-07-754_com.android.chrome.jpg
    368.6 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_2025-06-23-22-26-44-275_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    Screenshot_2025-06-23-22-26-44-275_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    624.5 KB · Görüntüleme: 5
  • Screenshot_2025-06-23-22-30-44-752_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2025-06-23-22-30-44-752_trendyol.com.jpg
    718.8 KB · Görüntüleme: 5
Merhabalar!

Bebeğim 4.5 cm. Henüz elime ulasmadi ama sahibi çok obur olduğunu çok güzel yediğini söyledi. Çok heyecanlandım. O gelene dek her şeyi hazır olsun istiyorum.

Şimdilik sadece bunu sipariş ettim. Beslenme rutini oluşturmam için bana destek olur musunuz? Bir de kabuk Jeli, su duzenleyici tarzı şeyler gördüm sipariş verirken onları alsam 4.5 cm kabuk boyu olan bebeğime kullanabilir miyim? Yoksa henüz erken mi?
Kabul koruyucu jel kullanmayın

Sağdaki spiariş yanlış.

Kabuk koyurucu jeli direkt kullanmadan çöpe atın bu kbauğun nefes almasını engelelyip kabuğu çürütüyor.

Reptivit vitamini haftada bir yemine 1 damla damlatıp verin.

Turtle notox klor gidericidir. Bunu akavryum suyunu doldurmadan önce dolduracağınız suya 10 litre başına 15damla damlatın.
Turtle fresh olanı haftada bir suyuna birkaç damla damlatın.

Bu vitamin ve su düzenleyiciler bitince bunları birdaha almayın. Hem uygun değil hem fiyatı pahalı.

4.5cm kaplumbağa için sabah 3-4 tane junveille verin.

Akşam kafa hacmi kadar kan kurdu verin. Kan kurdunu vermeden önce kontrol edin arasına daml parçaları kaçmışsa onları ayıklayın.

Sağdaki spiariş yanlış.

Kabuk koyurucu jeli direkt kullanmadan çöpe atın bu kbauğun nefes almasını engelelyip kabuğu çürütüyor.

Reptivit vitamini haftada bir yemine 1 damla damlatıp verin.

Turtle notox klor gidericidir. Bunu akavryum suyunu doldurmadan önce dolduracağınız suya 10 litre başına 15damla damlatın.
Turtle fresh olanı haftada bir suyuna birkaç damla damlatın.

Bu vitamin ve su düzenleyiciler bitince bunları birdaha almayın. Hem uygun değil hem fiyatı pahalı.

4.5cm kaplumbağa için sabah 3-4 tane junveille verin.

Akşam kafa hacmi kadar kan kurdu verin. Kan kurdunu vermeden önce kontrol edin arasına daml parçaları kaçmışsa onları ayıklayın.
Henüz almadım sadece kan kurdunu sipariş ettim bu attıklarımdan. Eğer varsa akvaryum suyu ve kaplumbağa için almam gereken takviye, vitamin vs. Link atabilir misiniz?

Su düzenleyici olarak bunu öneririm. Klor, kloramin, ağır metallere karşı etkilidir., amonyak patlamasına karşıda etkilidir. Harici bir su düzenleyiciye gerek yoktur.

2 litre su başına 1 damla damlatın. Örneğin 80litre su için 40 damla. Damlaları akvaryuma değil akvaryuma doldurcağınız suya damlatıp öyle akvaryuma dökün.

Vitamin olarak bu ikisinden birisini alabilirsiniz. Sera olan daha etkilidir. C vitamini de içerir fakat çok daha pahalıdır.

Kabuğa sürmelik birşey kullanmıyoruz ama eğer kabukta plaka birikmesi olursa kabuğa devit 3 sürülebilir. Bu plakaları yumuşatır. Isıtma lambası altında eski plakaları kurutarak atar. Yinede kullanmadan önce danışın.

Su düzenleyici olarak bunu öneririm. Klor, kloramin, ağır metallere karşı etkilidir., amonyak patlamasına karşıda etkilidir. Harici bir su düzenleyiciye gerek yoktur.

2 litre su başına 1 damla damlatın. Örneğin 80litre su için 40 damla. Damlaları akvaryuma değil akvaryuma doldurcağınız suya damlatıp öyle akvaryuma dökün.

Vitamin olarak bu ikisinden birisini alabilirsiniz. Sera olan daha etkilidir. C vitamini de içerir fakat çok daha pahalıdır.

Kabuğa sürmelik birşey kullanmıyoruz ama eğer kabukta plaka birikmesi olursa kabuğa devit 3 sürülebilir. Bu plakaları yumuşatır. Isıtma lambası altında eski plakaları kurutarak atar. Yinede kullanmadan önce danışın.
Teşekkür ederimm

Geri