Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

beslenme şekli

moryel_hale

Yeni Üye
herkese slmlar;
bir çok sitede su kaplumbağasının beslenmesi ile bilgi okudum. fazla yedirmeyin diyor, obez olur, bir çok hastalık olabilir diyor, belki haklılar fakat benim kaplumbağam hiçbir türlü doymuyorki, hem gözleri hem de kulaçları ile sürekli beni takip ediyor, yem kutusunu görünce deliriyor, parmağımı yemek sanıp ısırıp duruyor,kendi dışkısını bile yer durumda :( bunun yanında hiperaktif.. hiç durmadan gece gündüz sürekli deli gibi yüzüyor, çırpınıyor, oyun oynuyo.. atlıyo, zıplıyo.. bi de çok güçlü.. bu durumda normalden daha fazla yeme ihtiyaç duyması normal değilmidir?? sanırım 1 yaşını biraz geçmiş durumda..normal stick yemlerden veriorum.. başı büyüklüğünde diye yazmışlar sitelerde.. ama sonra bi bakıyorum sabah 7, akşam 7 yem vermiş. bu kafa büyüklüğü nasıl oluyor? bana göre yemlerinden 30 tanesi benim kızımın kafası kadar.. fakat bu yem miktarı bile yetmiyor..acil bu konuda yardım alırsam hem kendim hem de kızım mutlu olcaktır..

Kafasının hacmi kadar demek istiyoruz...30 tane yem kafası kadar olamaz.
Ne kadar yem isterse istesin.Günlük kafasının hacmini geçmeyin.

hacmi nedir? yani elime bir miktar yem aldım ve bana göre kafasının büyüklüğü bu kadardı.. ve sayı 33 etti.. bense bura 30 yazdım.. peki 1 yaşındaki bir su kPLUMBAĞASININ kafa hacmine göre günlük yem ihtiyacı nedir? ve fazlası gerçekten bu kadar zararlı mı? ve hareket kabiliyetine kıyasla yem vermek normal değil midir?
arkadaşlar ben şöyle yap diye bir cvbı kabul etmiyorum.. yani şunu yapmalısın bana göre diil.. bu işin mantığını kafama oturtmam gerekiyor..yani neden? bilimsel bir açıklama bekliyorum.. yoksa kafasının büyüklüğünü geçmem gerektiği heryerde yazıyor..
teşekkürler..
geçmemem*

Ya sizin yemler çok küçük,yada ben anlatamadım.
Her canlının bir yeme sınırı vardır.Örneğin balıklar ne zaman yem atsanız yerler,ama çok yediklerinde ölürler.
Kaplumbagalarada attıkça yer,yedikçe şişmanlar,kabuguna giremez hala gelir.
Bu yüzden gunluk kafasının hacmi kadar verin diyoruz.

furkan54ozan' Alıntı:
Kafasının hacmi kadar demek istiyoruz...30 tane yem kafası kadar olamaz.
Ne kadar yem isterse istesin.Günlük kafasının hacmini geçmeyin.

Bu Çok Doğru Bir Düşünce Kaplumbağalarda Aç Kalıcağım ( Daha Yem Bulamayacağım ) Psikolojisi Olduğu İçin Çok Tok Olsa Bile Yem Yemeye Gayret Eder Bu Yüzden ''Obezite'' Denilen Hastalık Ortaya Çıkar Bu Yüzden Günde Kafası Kadar Verilmelidir ( 1-2 Saatte Tüketilecek Kadar Değil ) Furkan Bey'e Teşekkür Ediyorum... :)

sanyu yem kulalnıyorsan bu sayı normaildir :D çünkü minancık o yemler ancak sera raffy p kullanıyorsan senin kaplumbaganın kafasında bir sorun vardır :D

işin aslı kaplumbağalar balıkların aksine doymayı biliyor.
bunu da yemleri iştahla yerken, baktınız ki yem ile oynamaya başladığında anlayabilirsiniz.
bir süre sonra zaten kaplumbağalarımızın yedikleri yem miktarı kafamızda oturuyor.4e

çok mulak cvplar.. ama genede teşekkür ederim ilginiz için.. cem çakmak bey evet sanyu yem.. bunlar minicik dediğiniz gibi.. yoksa kafasında bi prob yok:)) ya da var ama iç kısmında :)) sera raffy p'ye geçicem.. yaptığım araştırmalara göre bu marka çok iyiymiş..
evet jeru,, ben de sana katılıyorum.. kaplumbağa balıkla kıyaslanamayacak kadar gelişmiş bir hayvan.. kıyaslamak çok yanlış.. ama yemini azaltmaya çalışıyorum..

herkese teşekkür ederim.

Geri